Építs velem, Boribon!

Megérkezett az új Boribon-társas!

Nektek is Boribon a kedvenc mackótok? Szeretitek a szórakoztató játékokat, amik a felnőtteknek ugyanakkora kihívást jelentenek, mint a kicsiknek, ráadásul észrevétlenül fejlesztik is az ovisokat? Akkor jó hírünk van a számotokra, mert megérkezett az Építs velem, Boribon! Ebből a cikkből mindent megtudhatsz Lencse Máté legújabb társasáról!

epits_velem_box_1000px.jpgMinden játéknak van egy magja, egy alapötlete, és a köré épül fel aztán a játék, mint egy történet, amin végigmegyünk, miközben játszunk.

Az új Boribon játék lényege, hogy minden körben meg kell hoznunk egy apró döntést: kockáztatunk a nagyobb nyereség érdekében, vagy sem – és ehhez még ráadásul ügyesnek, okosnak és szerencsésnek is kell lennünk!

Rendel meg most!

Az Építs velem, Boribon!-ban ugyanis az nyer, aki előbb megszerez 7 színes építőkockát. Hozzá fog beköltözni Boribon kicsi kék mackója. Márpedig építőkockát csak az tud szerezni, aki ügyesen pakolja egymásra az 1-3-ig bepöttyözött dobókockákat egy naaagy, ingó-bingó dobókockatoronyba. Viszont sosem rakhatunk kisebbet, mint az előző játékos... ilyenkor jön a nehéz döntés: megkísértjük a szerencsét, és dobunk? Vagy kiszállunk, és beérjük egy építőelemmel?

Ráadásul még ha jót is dob az ember, ügyesen fel kell helyezni a toronyra a kockát, le ne boruljon, mert akkor sajnos semmit nem kapunk!

boribon.pngGyűjtőlap - Marék Veronika illusztrációjaAz óvodás gyerekek persze nem tudatosan végeznek kis valószínűség-számításokat fejben, hanem ahogy egyre többet és többet játszanak a játékban, kitapasztalják, hogy mi a jó taktika. A játék tanítja őket játszani. Ráadásul nincsenek hátrányban a felnőttekkel szemben sem, nem kell őket kényszeredetten nyerni hagyni, hiszen szerencse és ügyesség is kell a játékhoz, márpedig sok felnőtt ügyetlenebbül rakja a kockákat a nagy mancsával, mint egy kis ovis. Észrevétlenül pedig a mennyiségek összehasonlítása és a számfogalom is rögzül, valamint a formák azonosítása, amikor a megfelelő építőelemet kikeresik a gyűjtőlapjukra.

Egyszóval az Építs velem, Boribon!, Lencse Máté tervező munkája a kicsik játékai között egyedi, különleges, mégis pont nekik való és észrevétlenül, komplex módon fejleszt – ahogy már a szerző játékaitól megszoktuk, hiszen játékpedagógusként napi tapasztalata van arról, hogy mi működik és hat jól.

Az csak a ráadás, hogy jó kézbe venni a dobozt, az elemeket, a gyűjtőlapokat – az értékes belsőhöz igazi boribonos, cuki külső tartozik.

Tedd kosárba a játékot itt!

Jó szórakozást!

Győri Hanna ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek