Hanna és Gubanc

Óvodai tevékenység- és foglalkozásterv

„Nem árva vagy, várva vagy! Legyél a barátom!” Remek mesélős, verselős foglalkozástervet ajánlunk Kőszeghy Csilla Hanna és Gubanc című meséjéhez kapcsolódóan. Töltsd le egy kattintással!

Az óvodapedagógus neve: Fenyő Enikő

Csoport: Középső csoport

Tevékenységi forma: Verselés, mesélés

A tevékenység előzménye: Kutya menhely meglátogatása, beszélgetés az örökbefogadható, lakásban tartható gyerekbarát kisállatokról, a felelős állattartásról, a témával kapcsolatos saját élményekről, beszédkedv fokozása; anyanyelvi játékok játszása. Ujjnyomatok kiegészítése állat figurákká, kreativitás fejlesztése.

A tevékenység tartalma, témája: az állatok örökbefogadása témakörben, Kőszeghy Csilla Hanna és Gubanc című kortárs, magyar műmese bemutatása.


A tevékenység célja: a mese által a gyermekekben belső képek kialakítása; képzelőerő fejlesztése; beszédhallás – figyelem fejlesztése; a kortárs irodalmi alkotások megszerettetése.

A mese által a gyermekek szemléletmódjának, világképének alakítása.

Nyelvi-kommunikációs nevelési cél: az anyanyelvhasználat és a kommunikációs képesség fejlesztése; a gyerekek szókészletének bővítése; hangsorok analízise (szótagokra, hangokra bontás); a beszélő és a hallgató közötti akusztikus és vizuális kapcsolat fenntartása.

Töltsd le a foglalkozástervet itt!

Kapcsolódó termékek