A legszuperebb HVG-könyvek ovisoknak

Ismerd meg mind!

A HVG Kiadó csodás újdonságokkal lepte meg az óvodás korosztályt. Ezek közül válogattuk ki most a kedvenceinket. Ebben a szemlében találsz majd csodaszép képeskönyvet, izgalmas böngészőt, érzelmekről szóló kötetet és a játékos tanulást segítő agytekerő kártyákat is. Olvass tovább!

3490706.jpegTaláld meg! Kedvenc állataim

Szeretitek a böngészős könyveket és az állatokat? Akkor a Találd meg! Kedvenc állataim pont nektek való? A kötetben oldalról oldalra követhetitek a szereplőket, miközben vidám és mozgalmas jeleneteket böngészhettek.

Keressétek meg kedvenc állataitokat a tanyán, a tengerben, az esőerdőben és más izgalmas helyszíneken! Kövessétek nyomon az óvodás csoportot, és meséljétek el, mi történik velük! Maci minden képen ott van, csak meg kell találnotok, hol bujkál!

Ez a böngésző nem csak a gyerekek szókincsét, mesélő- és koncentrálóképességét fejleszti, de gyakorolhatjátok vele a számolási, illetve a szín és forma alapján történő csoportosítási feladatokat is.

Rendeld meg most!

8291036_5.jpegTaláld meg! Kedvenc dolgaim

A Találd meg!-sorozat másik közkedvelt darabja a Kedvenc dolgaim.

Ebben a kötetben kedvenc játékaikat, csemegéiket és sok más elrejtett apróságot kereshetnek meg a gyerekek.

Ismét lehetőségetek van oldalról oldalra követni a szereplőket, ezúttal Cirmi az, aki minden képen ott van, csak észre kell venni.

Hűvös őszi délutánokra keresve sem találhatnánk jobb elfoglaltságot az ovisoknak, mint egy izgalmas böngészőt. Szuper program lehet a szülővel közösen mesélni, de akár egyedül is hosszú időre le tudják kötni vele magukat a gyerekek.

Kattints ide a Kedvenc dolgaimért!

3457352.jpegTudj meg többet! – Érzelmek

Az érzelmekről nem lehet eleget beszélgetni. Szerencsére most már egyre több olyan könyv érhető el, ami segít a szülőknek és gyerekeknek, hogy jobban megértsék az érzelmeiket.

A Tudj meg többet! – Érzelmek című kötet is ezek közé tartozik. Célja, hogy a különböző érzelmek és ismerős élethelyzetek bemutatásával segítsen a gyerekeknek érzéseik felismerésében és kifejezésében, növelje az önbizalmukat és fejlessze az empátiás készségeiket.

A kedves rajzokkal illusztrált történetek és a felnyitható ablakok jó alapot nyújtanak az érzelmekkel kapcsolatos beszélgetésekhez.

Szerezd meg most!

whose_home_cover_300dpi.jpegKi lakik itt?

Az állatok többségének van saját otthona. De mitévők legyenek, ha nem tudják, hol is van pontosan? Épp ez történt a kötet főhősével, a kis csigával is, aki elhatározta, hogy megkeresi a tökéletes lakóhelyet. Mit gondoltok, vajon befogadja valaki?

Útja során a kis csiga megtanulja, hol élnek a darazsak, milyen a vakond föld alatti lakása, és milyen állatok raknak fészket. Végül fontos felfedezésre jut.

Ha kíváncsiak vagytok, mifélére, kísérjétek el erre a kalandos utazásra, és ismerjétek meg a különböző állatok lakóhelyeit!

Tedd kosárba!

8862590_5.jpegKi járt erre?

Ti mit tennétek, ha eltévednétek az erdőben?

Az őzikével éppen ez történt. Szomorúan és félve indult a mamája keresésére, az erdőben talált lábnyomokat követve. De ezek vajon tényleg az őzmama nyomai? Vagy valaki más járt erre?

Felfedezőútja során az őzike sokat tanul az állatokról. Miért mászik a mókus olyan ügyesen fára? Milyen a fülesbagoly lábnyoma? Melyik állat mozog a leghalkabban, és vajon hogyan úszik a kacsa úszóhártyás lábaival a vízben?

Segítsetek az őzikének megkeresni a mamáját, és fedezzétek fel a könyvben rejtőző rengeteg meglepetést!

Szerezd meg most!

Agytekerők ovisoknak

Az Agytekerő egy keménylapos kártyafüzér, és minden oldalán izgalmas feladatokat találnak a gyerekek. Egy zsinór is tartozik hozzá, ezzel jelölhetik a jónak vélt válaszokat, az összetartozó elemeket. Ha pedig megfordítjuk a kész feladványt, a hátoldalról megtudhatjuk, jó sorrendben kötögettük-e össze a párokat.

A kártyacsomagok a szülőkkel együtt és önállóan is játszhatók. Egyrészt izgalmas a közös találgatás, ráadásul át is tudjuk beszélgetni a kérdéses pontokat a kicsikkel. Másrészt nem szorulnak feltétlen a szülő ellenőrzésére a játékosok, hiszen a madzag mintáját az ovisok is könnyedén összehasonlítják a megoldás rajzával a hátoldalon. Így a gyerekek az önálló játékot gyakorolják, a szülők pedig szusszanhatnak pár percet. 8327269_4.jpeg

Számok és logika


A matek sok gyerek réme, másoknak viszont izgalmas kihívás és móka. Azért, hogy gyermekünk az utóbbi csoportba tartozzon, sokat tehetünk azzal, ha már egészen kicsi korban megismertetjük a számok és a logika izgalmas világával.

Ha az ovis összebarátkozik a számokkal, és játékként gondol a megoldandó feladatokra, melyekhez már alapból a sikerélmény és a szórakozás kapcsolódik a fejében, akkor sokkal nyitottabb lesz a későbbi matekórákra is. Nem fogja megijeszteni egyetlen, bonyolultnak tűnő feladat sem, hiszen észre fogja venni benne a logikát, és előbb utóbb meg fogja oldani!

Rendeld meg!

8327271_4.jpeg

Növények és állatok


Nincs olyan ovis, aki ne szeretné az állatokat, és akit ne varázsolna el egy tenyérnyi moha, vagy egy érdekes, ismeretlen termés! A Növények és állatok kártyacsomaggal nekik kedvezett a HVG Kiadó. A kártyalapok segítségével játszva ismerhetik meg jobban az őket körülvevő természetet.

Sokkal nagyobb élmény lesz számukra egy kirándulás, de akár egy szimpla séta is, ha már maguktól is felfedezhetik, hogy jé, egy makk, akkor ez biztosan egy tölgyfa, vagy ha indiánosat játszhatnak a kutyák és madarak lábnyomait követve, melyekről már egészen jól be tudják tippelni, milyen állathoz tartoznak.


Rendeld meg!

8327273_4.jpeg

Színek és formák

Ha pedig az új Michaelangelot véled felfedezni az ovis csemetédben, aki egy fél napot is képes rajzolással és színezéssel tölteni, akkor válaszd számára a Színek és formák című agytekerő játékot!

Persze nem csak a kis művészlelkeknek lesz hasznos ez a kártyagyűjtemény, de azoknak is, akik szívesen játszanak a síkidomok hasonlóságaival és különbségeivel, így alapozva meg a későbbi mértani ismereteket.

Rendeld meg!

Kapcsolódó termékek