Jól játszani! – egy különleges könyv utóélete

Minden könyvünkért nagyon izgulunk, amikor megjelenik, hogy szeretni fogja-e a közönség. Ez a könyv különösen fontos volt nekem: nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a játékok egyszerűen játszhatóak, de élvezetesek, változatosak, egyediek legyenek, köszönhetően a két szerzőnek, Jesztl Józsefnek és Lencse Máténak. Hogy a rajzok gyönyörűek, de funkcionálisak, köszönhetően Vörös Jutkának.

30971.jpgSzerencsére a szakma is felfedezte magának a könyvet, és sorakoztak a pozitív kritikák!

Magyarország legnagyobb társasos Youtube-csatornája, a Mit játsszunk? így ajánlotta:

“Ma egy igazán különleges társasjátékos könyvet hoztunk nektek, ami egyszerre tanít meg bennünket "jól játszani" és ad a kezünkbe 7 remek táblás játékot. Mi most megmutatjuk nektek a kedvenceinket! :) Lencse Máté és Jesztl József műve figyelemre méltó és hiánypótló darab, szeretettel ajánljuk a figyelmetekbe!”

A Hintafa blog egyik kedvence lett:

“Minden Könyvhéten van néhány újdonság, amit felfokozott hangulatban várok, persze lesznek majd meglepetések is, de a Jól játszani esetében erről szó sincs: a szerzők Jesztl József és Lencse Máté voltak a garanciáim, hogy jól választok. De tévedtem, mert igazából TÖKÉLETES ajándékot választottam kicsi T-nek. Igazi, slágergyanús játék-könyvvel ismerkedhettek meg ma.”

De sokan ajánlották a moly.hu-n is, nézd:

"Mindegyik gyerekünknek szoktunk tanévzáróra „jutalomkönyvet” adni, no meg oklevelet. Az ovisunk idén ezt kapta, ami már több vonatozáson is velünk volt. A kedvence a gyűjteményből a Mocsárjárás című társas:)"

"Nagyon okos játékos könyv sok jó játékkal.

A játékok egyszerűek, és gyerekeknek is könnyen érthetőek, mégsem unalmasak. Az igényes illusztráció miatt pedig az embernek egyből kedve támad mesélni. Külön piros pont, hogy nem csak egy szabályleirást kapunk a játékokhoz, hanem a kis elméleti rész után másként nézünk a játékra is. Szülőként pedig nagy segitség, hogy van egy kulcs az előnyadáshoz is, igy nem kell szándékosan figyelmetlennek lenni, ha kiegyenlitett esélyeket szeretnénk :-)"

A Könyvutcán is minden szempontból elégedettek voltak a játékkal:

“A könyvben jobbnál-jobb játékokat találhatunk, amelyek mindegyikéről elmondható, hogy rövid és gyors, mégis kellően gondolkodtatóak, az agyunk különböző területeit mozgathatjuk meg általuk, biztos, hogy mindenki talál benne kedvére valót.

Szerintem a legjobb fajta tanulás az amikor az ember észre sem veszi, hogy tanul, mert egyszerűen annyira élvezi amit csinál. A társasjátékozás pedig pont ilyen, a könyvben szereplő játékok a logikától a kreativitáson át a térlátásig sok készséget fejlesztenek.

Nekem nagyon tetszettek a könyv illusztrációi is, jó volt elmerülni az általuk teremtett világban.”, írta Bence.

Nemcsak családokban, hanem oktatási közegben is megállta a helyét. Az Emberség erejével blog szerzője, Sütő Ramóna, az Élmény Tár Tanoda munkatársa ezt írta:

“Műhelyvezetőként a játékok hatalmas erősségének érzem az előnyadást. A foglalkozásokon előfordul, hogy a játékot eltérő képességű vagy nem azonos korú gyerekek játsszák. Ilyenkor bizony kivétel nélkül nagy szükség van az előnyadásra, rögtönözni kell valami plusz szabályt, ami nem mindig könnyű. A gyengébbik féllel nem éreztethetjük azt, hogy esetleg esélytelen a játékban, míg az erősebbik féllel nehéz megértetni, hogy miért is jár az előny a másiknak. Ebben segít a szabályzat erre vonatkozó része, sőt nem is egy, hanem rögtön három lehetséges megoldással.”

Nézzétek meg, mi hogy ajánljuk a könyvet – mert a Pagony boltosai is nagyon szerettek vele játszani!


Játssz jól te is, rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek