Már nem csak a Kriszti apukáján kacaghattok

Megjelent a Kalandok a Ló csoportban! Igen, ahová a Kriszti apukája is jár!

Magunkon, a saját viszontagságainkon a legjobb nevetni. És a nevetés könnyíti meg a mindennapi megpróbáltatásokat. Szabó Borbála új könyvében egy óvodás csoport mindennapjain kacaghatnak óvodásuk, szüleik, óvónénik, dadusok és pulikutyusok.

kepernyofoto-2023-11-06-125538.pngA tavaly megjelent 3-5-8 perces ovis mesékben jelent meg egy a Ló csoportban játszódó történet: a Kriszti apukája. Melyben hahota és kuncogás. Krisztinek aznap reggel nem volt kedve óvodába menni, erre az apukája azt mondta, na majd ő bemegy helyette. És ott töltötte a napot, és dömperezett, és kapcsolgatta a villanyt, és nem lehetett felébreszteni alvás után… Azonnal a könyv egyik legsikeresebb meséje lett, kérdezgették a Pagonyokban a vásárlók, lesz-e még ilyen, ránktelefonáltak a nagymamák nincs-e ennek valahol folytatása, gyerekek rángatták szüleik ruháját a Pagonyfeszten hogy de igenis kérdezd meg. És tessék, nem kellett sokat várni, itt is van.

Tedd is a kosaradba!

Az óvodai és iskolai mindennapokról szóló könyvekre mindig van kereslet. Feldolgozni a saját mindennapjaikat, más gyerekekkel azonosulni; felismerve, külső szemmel, más szögből megnézni az ismert szituációkat nem csak élvezet, hanem hasznos is a gyerekeknek. Van is ezekből sokféle a polcainkon, de ez az új könyv mégis hiánypótló tud lenni.

A nevetés miatt. A nagy kacagások, hahoták, röhögések, meglepő játékos fordulatok miatt. Pont amikor oda érünk egy-egy fejezetben, hogy nahát, de vicces, ez tényleg pont ilyen a mi ovinkban is, akkor egy pillanat alatt fordul börleszkbe az egész. Szabó Borbála új ovis könyve, a Kalandok a ló csoportban az óvodai élet legtipikusabb pillanatait ragadja meg – és csavar egyet rajtuk, hogy a gyereknek a könnyei potyogjanak a nevetéstől.

kepernyofoto-2023-11-06-125314.pngMert a ló csoportban nagyon vicces dolgok történnek. Amikor Katicáról Lóra szeretnék átnevezni, a Kormányablakba kell menniük és onnan küldözgetik őket fűhöz fához, lovas szervezettől katicás egyletig. Amikor le akarnak számolni a délutáni alvással, elindulnak a keresetükkel egyenesen a Parlamentbe a pulikutyusokhoz. És férjes-feleségest játszanak az udvaron, és karácsonykor szerepelnek, és tetvesek lesznek és így tovább. Minden alaphelyzetet ismer mindenki, aki volt óvodás vagy aki járatott oda gyereket. Már az ismert helyzet felütése is mindig nagyon vicces, hát még amikor jön a csavar!

Itt szerezd be a könyvet!

Szeretni fogják a Vadadi Adrienn óvodás könyveit sorra olvasók, és a Sárkányovi rajongók is. Imádni fogják azok, akik szeretik a Csoda és Kósza könyveket (amiket szintén Baranyai B. András illusztrált), a Matyi és Sárit, Szutyoksárit, vagy Gubanc Mankát. Mindenki magára ismerhet a történetekben (még az óvónénik is!), és mindenki nagyokat kacaghat. Baranyai B. András illusztrációi, mint mindig, kiválóan rezonálnak a muris sztorikkal és jó érzékkel mutatják a szereplőket.

Kiválóan mutat a karácsonyfa alatt (ezt külön teszteltük), szívből ajánljuk minden 4-6 évesnek!

Tedd a kosaradba!

Kapcsolódó termékek