Trikó és Nyamm újabb kalandjai

Kreatív íráspályázat 3-4. osztályos tanulók részére

A beküldési határidő november 15-re változott!!! Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót? Írd meg egy rövid történetben!

Biztosan sokan ismeritek és szeretitek Berg JuditKét kis dinó sorozatát. Az írónő fantáziája már elvitte őket a zsírkréta korba, jártak az antik Görögországban, részt vettek a honfoglalásban, megismerték Mátyás király korát, sőt, még Amerikába is eljutottak Kolombusz hajóján.

Berg Judit után most rajtad a sor, hogy Trikó és Nyamm egy újabb korba, helyszínre látogathasson el. Utaztasd őket bátran, akár általad kitalált helyszínekre, és a te fantáziádban lévő jövőbe!

Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót? Írd meg egy rövid történetben!

Kedves pedagógus kolléga!

Ha pályázati kiírásunkat méltónak találod arra, hogy osztályodban feladatként kiadd, kérünk, a gyerekek munkáit egy mappába összegyűjtve küldd el az iskola és az osztály nevét feltüntetve. Az egyes pályamunkákon a diákok neve is szerepeljen!

Terjedelem: min. 250 – max. 400 szó

Beküldési határidő: 2021. november 15. éjfél

Cím: ketkisdino@pagony.hu

Pályázók köre: 3-4. osztályos általános iskolás tanulók

Eredményhirdetés: 2021. december.

A pontos időpontról november folyamán a pályázókat e-mailben értesítjük.

A zsűri tagjai: Berg Judit, Győri Hanna.

Díjazás:

I. osztálynak szóló nyeremény – az az osztály részesül ebben, amelyből a legtöbb pályamunka érkezett. Díjuk pedig, egy az UNICEF által felajánlott, egész évre szóló előfizetés, amelynek köszönhetően az osztály minden hónapban kap egy olyan Két kis dinó – mesét és ahhoz kapcsolódó feladatlapokat, amelyek máshol nem jelennek meg.

Ennek részleteiről a unicef.hu/ket-kis-dino linken tudhatsz meg további részleteket.

II. egyéni díjazás

1. helyezett: az UNICEF által felajánlott egész évre szóló előfizetés. A nyertes pályázó egy éven keresztül havonta egy, máshol meg nem jelenő Két kis dinó – mesét kap ajándékba.

2-3. helyezett: a nyertes által kiválasztott Berg Judit-könyv a szerző névre szóló dedikálásával, és más könyvekből álló értékes könyvcsomag

Kedves szülő!

Ha gyermekét szeretné megismertetni Trikó és Nyamm könyvben meg nem jelent történeteivel és mindeközben segíteni szeretne a világ nehezebb sorsú gyermekein, ajánljuk figyelmébe az UNICEF különleges kezdeményezését. Ha regisztrál az unicef.hu/ket-kis-dino oldalon, és részt vesz a jótékonysági kampányban, gyermeke névre szóló levélben fog értesülni Trikó és Nyamm eddig ismeretlen kalandjairól és világkörüli felfedezéseiről.

Élmény, felfedezés, kaland és jótékonyság egy kattintásra: Két kis dinó a világ körül.