Itt Lajka - űrutazás 3-5-8 éveseknek!

Dobj és színezz!

Egy igazi, nagyszabású űrkalandot szeretnénk bemutatni nektek, aminek főszereplője a cuki Lajka kutya! Lajkával a gyerekek egyik bolygóról a másikra kalandozhatnak a világűrben, miközben játékosan és észrevétlenül fejlődik a finommotorikus és logikai készségük és a koncentrációjuk is!

lajka_doboz_top_3d.jpgA Lajka társas fejlesztője Lencse Máté pedagógus és játékfejlesztő, főállásban az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának szakmai vezetője. Civil szervezetekkel is együttműködik, fejlesztő és érzékenyítő társasokat is tervez.

Játékos fejlesztés

Aki ismeri Lencse Máté Jól játszani című játékgyűjteményét, annak nem lesz meglepetés, hogy ennek a társasnak is a szinte észrevétlen, játékos fejlesztés az alapfilozófiája. A színezés az egyik legmegnyugtatóbb módja annak, hogy fejlesszük a kicsik finommotorikus képességeit, a Lajka pedig éppen a színezésre épül! De nem a hagyományos módon, hiszen egy aktív 4-5 éves gyerek nem feltétlenül üldögél hosszabban egy színező mellett - pontosan ezért tartozik hozzá egy keretsztori is (de erről majd kicsit később).

A színezés mellett a kis extra feladatok, gyűjtögetnivalók miatt a logikus, összetett gondolkodás fejlődését is aktívan segíti a társas, és mivel nagyon izgalmas, a koncentráció sem fog a kis játékosoknak nehezére esni.

Tedd kosárba most!

Hogyan játsszuk?

6cd55d05-b3c8-4592-9e8c-62ba76ae3297.jpegAhogy már megszokhattátok, ennek a játéknak is többféle variációjával készültünk, hogy a család legfiatalabb tagjaitól kezdve egészen a felnőttekig mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

A kerettörténet szerint Lajka, a cuki űrhajós kutyus kalandozik a világűrben, és útja során három különböző bolygóra jut el, ez a három bolygó a játék három szintje.

Az elsőn űrállatokat kell kiszíneznetek, de nem mindegy ám, hogy milyenre! Ügyesen kell dobni és variálni a négy dobókockával, hogy azokat a színeket kapjátok, amire szükségetek van! Ez a játék a legkisebbek kedvence lesz, akár már 3 éves kortól játszható és élvezhető, a gyerekek mélyebben megismerkedhetnek a színekkel, miközben a finommotorikus készségeik is fejlődnek a színezés által.

A második szint már összetettebb: Lajka kutyusnak kell segítenünk kincseket keresni. Itt már szükség van összetett gondolkodásra, hiszen a színek mellett belépnek a különböző formák is, több dologra kell odafigyelni, de szuper izgalmas, ahogy gyűjtögetjük a kis csillagokat minden megtalált és kiszínezett kincsért!

A harmadik szint az Űrkukacok bolygója, ez alapvetően 8 éven felüli családtagoknak készült, de a felnőttek is nagyon fogják élvezni! A játék során színpompás kukacokat hozunk létre a megadott színből, és próbáljuk elvezetni őket a bolygójuk egyik pontjáról a másikra: ha sikerül, jár a csillag!
Ezen a szinten már komoly stratégiára van szükség, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a táblán hol foglalnak helyet a kukacok, ügyesen kell taktikázni és felmérni, hogy tehettek szert a lehető legtöbb pontra!

Na de hol és mivel színezünk?

Érthető kérdés! A játék mindhárom szintjéhez tartozik egy-egy színezőtömb, amikben 40-40 lapot találtok. Ez jó időre muníciót fog adni nektek, de ha olyan lelkesek vagytok, hogy elfogynak a lapok, akkor sincs semmi probléma, mert online elérhetőek lesznek a sablonok, amiket bármikor kinyomtathattok magatoknak! A dobozban ezenkívül találtok színes ceruzákat is, úgyhogy ezt sem szükséges külön beszerezni.

Rendeled meg most!