5+1 ok, amiért a hangoskönyvek szuperhasznosak

Letölthető e-hangosönyvek a Pagony kínálatában

Mi, felnőttek már gyakorlottan hallgatunk hangoskönyveket és podcastokat munka, sportolás, takarítás vagy éppen vezetés közben. A gyerekkönyvek világában azonban mintha kicsit lassabb lenne ennek a műfajnak az elterjedése. Ebben a cikkben összeszedtük, mit nyújt egy hangoskönyv a gyerekeknek, és azt is eláruljuk, mely Pagony-könyveket szerezhetitek meg letölthető e-hangoskönyv formátumban, egyedül a pagony webboltjában! Olvass tovább!

1, Kényelmes és kikapcsol

matyi_tigrissel_almodik_szines.jpgOlvasnátok a buszon vagy a vonaton, de nem szeretnétek rosszul lenni a mozgó járműben? Hallgassatok hangoskönyvet! Olvasnátok a strandon, de bántja a szemeteket az erős nap? Hallgassatok hangoskönyvet! Olvasnátok egy borongós őszi délutánon, de túl hamar sötétedik? Tudjátok, mi következik: Hallgassatok hangoskönyvet!

Tudtad, hogy a hangoskönyvek az elalvásban is segíthetnek? Nincs is jobb, mint egy hajtós nap után lekapcsolt lámpával, lecsukott szemmel belefeledkezni egy hangoskönyvbe! Nem csak a szemet pihenteti, de a felolvasó megnyugtató hangja segít lecsendesedni és könnyebben álomba merülhetünk. Erre a célra tökéletesen alkalmas például az Év Gyerekkönyve díjas Matyi tigrissel álmodik, melyet Huzella Júlia előadásában hallgathattok meg.

Töltsd le itt!

2, Nincs idő olvasni?

kicsimacko_szines.jpgIndítsatok el egy hangoskönyvet, míg a nagyszülőkhöz utaztok vidékre! Természetes, hogy vezetésközben nem lehet olvasni, de hallgatni annál inkább.

Hallgassatok mesét, míg a gyerek rajzol, színez vagy fest! Akár bátoríthatod is rá, hogy alkossa meg, a saját illusztrációját a meséhez. Így a kreativitása, a vizualizációs képessége és a kézügyessége egyszere fejlődhet.

A mai gyerekek - és felnőttek - napirendje elképesztően zsúfolt. Minden lopott pillanat, amit, ha olvasásra nem is, de könyvhallgatásra tudunk fordítani, segít, hogy nyitott, tájékozott, szupergazdag szókincsű, könyveket szerető felnőtt váljon a kicsikből.

az_osztaly_vesztese_szines.jpgÉs akkor a kamaszokról még nem is beszéltünk! A felvételikre, témazárókra, érettségikre való készüléssel eltöltött délutánok után érthető, ha már egy regény olvasása is túl fárasztó. Az a szuper hírünk a számotokra, hogy már Az osztály vesztesét is meghallgathatjátok e-hangoskönyv formában!

Kattints ide!

3, Közös mesehallgatás

rumini_szines.jpgA mesehallgatás ugyanúgy lehet közös élmény, mint egy filmnézés anélkül, hogy a túl sok képernyő károsan hatna a gyerekek idegrendszerére. Mégis közösen élhetitek át a történetet, legyen szó egy Kicsimackó-meséről, vagy éppen egy egész könyvnyi Ruminiről.

Bújjatok össze a kanapén, és engedjétek szárnyalni a fantáziátokat! Akárcsak a mesehallgatás közbeni rajzolás, ez is szuperül fejleszti a vizualizációt és a képalkotó készséget. Hát még, ha olyan különleges mesékről van szó, mint a Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém).

Válogass a letölthető e-hangoskönyveink közül!

4, Praktikus

babaroka_ajandeka_szines.jpgA Pagony e-hangoskönyveket letölthető formátumban szerezheted meg, nem tartozik hozzájuk CD. Így a polcodon egyáltalán nem foglalnak helyet, de a telefonodon, mp3 lejátszódon vagy a számítógépeden is csak egy keveset.

Ráadásul akár az egész könyvtárat magatokkal vihetitek például a nyaralásra. Nehezen választja ki a gyerek, hogy melyik mesét szeretné hallgatni az úton? Semmi gond! E-hangoskönyv formában a teljes gyűjtemény elfér a zsebetekben! Alfa bácsi, A boszorkánycica, Babaróka, sőt még a Két kis dínó is!

Ismerd meg az összes e-hangoskönyvünket!

5, Profi színészek olvasnak fel nektek

hello_heraklesz_szins.jpgE-hangoskönyveinket remek előadóművészek olvasták fel. Többek között Bánki Gergely, Mórocz Adrienn, Huzella Júlia és Kovács Lehel előadásában is hallgathattok Pagony-meséket. Sőt, Kicsibácsi és Kicsinéni meséit maga a szerző, Dániel András olvasta fel! Olyan új szintre emelhetik ők a mesehallgatás élményét, amit eddig talán még sosem tapasztaltunk. Gondoltattok már rá, milyen lenne, ha a kedvenc könyveteket egy profi színész olvasná fel nektek? Hát most kipróbálhatjátok!

Garantáljuk, hogy a Helló, Héraklész!-t Szolár Tibor felolvasásában hallgatni legalább akkora élmény lesz, mintha megnéztétek volna a Budapest Bábszínház azonos című előadását. Különösen, mivel Szolár Tibor a színpadi verzióban is a történet narrátorát, Héraklész öccsét, Iphiklészt alakítja.

Kattints ide és szerezd meg!

+1, Az olvasási nehézségekkel küzdő gyerekeknek szuper áthidaló megoldás lehet egy hangoskönyv

alfa_bacsi_titka_szines.jpgA gyereknek, akinek nehezebben megy az olvasás, mint a kortársainak, aki előtt összekeverednek a betűk, és akit emiatt talán rossz jegyeket is kap az iskolában, könnyen elmehet a kedve az olvasástól úgy általában. Akár évekre is, ha nem egy életre. A könyvek, a történetek azonban csodálatos, varázslatos dolgok, és mi nem szeretnénk, hogy ebből bármelyik gyerek kimaradjon.

A e-hangoskönyvek segítségével a nehezen olvasó gyerekek is ugyanúgy élvezhetik a Ruminit, a Két kis dínót, vagy éppen a Helló, Héraklész!-t, mint az osztálytársaik, akik talán éppen ezeket a szuper könyveket olvassák. Sőt, ha hangoskönyv-hallgatás közben a fizikai könyvben is követik a sorokat, sokat fejlődhet az olvasási készségük is úgy, hogy közben remekül szórakoznak.

Végezetük: Nem kell választani! Olvassatok ÉS hallgassatok meséket!

a_boszorkanycica_szines.jpgAkár fizikai könyvet forgattok, akár e-hangoskönyvet hallgattok, mindkét elfoglaltság tökéletes arra, hogy felfedezzetek egy új szerzőt, fejlesszétek a gyerekek szókincsét és hogy elmerülhessetek a történetben.

A legkisebbek biztosan szívesen nézegetik az ismerős mesekönyveket a csodálatos illusztrációkkal, miközben egy fantasztikus előadó olvassa fel nekik a meséket.

Kezdő olvasóknak nagy segítség lehet először meghallgatni egy könyvet, hogy utána maguk is elolvashassák. Vagy fordítva, egy korábban olvasott könyv újrahallgatásakor talán egészen új oldalát ismerhetik meg a történetnek.

kicsibacsi_kicsineni_szines.jpgDe a már magabiztosan olvasó gyerekek esetében is fontos a felolvasás megtartása. Ha ez egy fárasztó napba már nem fér bele, szuper megoldás lehet, ha mosogatás, vagy a kisebb tesók fürdetése közben elindítotok a nagyobb gyereknek egy hangoskönyvet.

Nem utolsó sorban te, kedves szülő, pihenj meg pár percre! Ülj oda a gyerkőc mellé, hallgassátok együtt ezeket a szuper könyveket, hiszen a mesék gyakran ugyanúgy szólnak a felnőtteknek is. Te is megérdemled, hogy egy kicsit kikapcsolhass és elmerülhess ezekben a fantasztikus világokban!

Kattints ide, és ismerd meg az összes Pagony-hangoskönyvet! Ezek a szuper letölthető e-hangoskönyvek egyedül a Pagony webboltjában elérhetők.

Kapcsolódó termékek