Pagony játékok népszerű sorozatok alapján

Szofi, Marci és Rumini kicsiknek és az egész családnak

Népszerű Pagonyos könyvsorozatok alapján készült társasjátékok jelentek meg, melyek remek ajándékok lehetnek a könyvek mellé, vagy tökéletes kiegészítői a teljes sorozatoknak. Az ovisok szeleburdi kedvencével, Szofival, az olvasni tanulók kedves kis barátjával, Marcival, és a kisiskolások körében hallatlanul népszerű Ruminivel már társasjáték formájában is találkozhatnak a rajongók! Megjelent a Zoknifogócska Szofival, a KalandoZoo és a Rumini - Hajónapló. Az ismerős szereplők az egész családot az asztal köré invitálják egy hatalmas, közös játékra, ráadásul az sem probléma, ha valaki nem olvasta volna a könyveket, a társasok a történettől függetlenül is élvezhetőek. 

ZOKNIFOGÓCSKA SZOFIVAL

Harcos Bálint Szofi-meséje nyomán

Tervező: Lencse Máté

Grafika: Cristina Quiles rajzai alapján Rozgonyi Zsófia

A Zoknifogócska társasjátékban az ovisok körében népszerű Harcos Bálint Szofi-meséiből ismert elbűvölő kislány bőrébe bújhatnak a legkisebbek. Szofi nem akar zoknit húzni. Anyukája viszont aggódik, hogy Szofi megfázik, és megpróbálja ráadni a ruhadarabot, de a kislány nagy tüsszögve elrohan. Vajon utoléri anya a zoknival, vagy marad mezítlábas Szofi?

Ebben a különleges, lépegetős játékban nem dobni kell, hanem zoknikártyákat elfújni, akár a gyertyákat a tortán – minél többet sikerül egyszerre elfújni, annál többet léphet Szofi! Anyának viszont résen kell lenni, és megjegyezni, milyen zokni volt a felborult kártyán, mert ha nem a megfelelőt fordítja, sosem éri utol villámgyors kislányát.

A Zoknifogócska segíti a figyelemkoncentrációt, a szabálykövetést, a számolást, valamint jó feszültségoldó és vidám játék még az amúgy nehezen leültethető 3 évesek számára is.

A játék kiválóan vegyíti a fizikális fejlődést, a szabálykövetés tanítását, a minél több ideig tartó figyelem és koncentráció fenntartását.

3 éven felülieknek, 2-3 játékosnak, a játékidő kb. 15 perc.

KALANDOZOO – MARCI AZ ÁLLATKERTBEN

Wéber Anikó meséje nyomán

Tervező: Marosvári Tamás

Grafika: Rátkai Kornél

A KalandoZoo egy gyors, pörgős játék az egész család számára, amit már az 5-8 éves korosztály is könnyedén játszhat, hiszen külön játékmódot kapott az ovis korosztály.

Az osztály az állatkertbe látogat! A tanító néni kiosztja a diákoknak a feladatot, hogy mely állatokról kell többet megtudniuk a kirándulás során. A cél, hogy a játékosok minél gyorsabban jussanak el a feladatban szereplő állatokhoz, valamint az út során a lehető legtöbb állatot sikerüljön megnézniük. Ám ez nem olyan egyszerű, mert némely állat jól megbújik a kifutójában és némi szerencse, vagy egy kis csemege nélkül nem lesz könnyű előcsalogatni! A kaland során különböző tárgyak (esernyő, távcső, stb…) is előre vihetik a keresést, néhány állatkerti esemény pedig hátráltathatja vagy éppen segítheti az utat. Oroszlánetetés, fóka show, kisvonat várja a játékosokat, miközben az állatkertben kalandoznak. A játékosok minden megnézett állatért pontot kapnak, és a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a győztes. Rátkai Kornél rajzai szépségesek, a játék hatalmas táblája a budapesti állatkert alaprajza, a 100 db kis lapkán pedig számtalan izgalmas madár, hüllő, emlős elevenedik meg, melyekről a szabályfüzet végén különös dolgokat is megtudhatunk.

Kalandozós jellegéből, valamint a kártyahasználatból adódóan nincs két egyforma parti, mindig más és más lesz a játék, így hosszú távon is izgalmas tud maradni az egész család számára.

5 éves kortól, 2-5 játékosnak, többféle játékmóddal, 20-50 perces játékidő

RUMINI HAJÓNAPLÓ

Berg Judit Rumini-sorozata nyomán

A játék tervezője: Pierrot

Grafika: Kálmán Anna

A Ragacs-tengeren innen és túl Rumininak és barátainak rengeteg izgalmas kalandban volt már része Berg Judit népszerű és kedvelt Rumini-sorozatában. A most megjelent Hajónapló társasjátékban ezek a pillanatok elevenednek meg újra. A gyönyörű kártyajátékban a játékosok végigjárhatják Rumini utazásainak legfontosabb helyszíneit, a hajónaplót lapozgatva a legizgalmasabb pillanatok elevenednek meg újra.

Kálmán Anna csodálatos rajzaival úgy érezhetjük magunkat, mintha belecsöppentünk volna Berg Judit regényébe, és együtt kártyáznánk a hajókabinban Ruminivel és Balikóval - a legjobb barátokkal, hiszen 32 jelenetkártyán elevenednek a könyvekből ismert karakterek, helyszínek. Igazi gyors, pörgős kártyaalapú játék, amiben a pontgyűjtés is fontos szerepet kap. A Rumini - Hajónapló kártyajátékban az a célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk a kezünkben lévő kártyák kijátszásával úgy, hogy a karakterkártyáinkat a jelenetkártyákhoz párosítjuk. A kezünkben tartott Rumini, Balikó, Galléros Fecó kártyákat kell a megfelelő helyen kijátszani, persze érdemes lehet tartogatni is őket – a játék vége felé egyre több pontot érnek, kivéve, ha valamelyik kártya a kezünkben marad.

Egyszerű és gördülékeny játék, mely családilag vagy az osztályban, kiránduláson vagy egy szülinapi partin is igazi kalandot, mókát, izgalmat ígér!

8 éves kortól,  2-6 játékosnak, a játékidő kb. 20 perc.

Kapcsolódó termékek