Kötelezők között

Kortárs irodalom az általános iskolától a gimnáziumig

Pedagóguskonferenciát szervez a HUBBY és a MTE 2021 nov. 5-6-án, melyre minden pedagógust és érdeklődő szülőt szeretettel várnak. Az előadások és a workshopok elsődleges témája a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom, de emellett szó esik még a digitális oktatás tapasztalatairól, a NAT 2020 utáni tankönyvhelyzetről és olyan könyvekről is, melyek az irodalom elmélyültebb, de nem tankönyvi megismerését segítik. Olvass tovább a részletekért!

Pedagóguskonferencia a HUBBY és a MTE szervezésében, nov. 5-6.

Kedves pedagógusok és érdeklődő szülők!

Másfél év kihagyás után végre ismét találkozhatunk személyesen is a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum és a Magyartanárok Egyesülete által közösen szervezett, igen gazdag programú rendezvényen. Csupa olyan témát járunk körül mind az előadásokban (nov. 5-én pénteken 13:00 órától), mind a workshopokon (november 6-án szombaton 10:00 órától), amelyek egyfelől a szorosabban vett pedagógiai-szakmai munkához is adhatnak elméleti és módszertani segítséget, másfelől az érdeklődő szülők számára is hasznos, érdekes információkkal szolgálhatnak arról, milyen utakon jár a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom. Hiszen tágabban mégis csak arról van szó, mit olvasnak, mivel foglalkoznak gyermekeink az iskolában. És persze az sem mindegy, ezt hogyan, milyen módszertani eszközökkel ismerhetik meg.

Egyik fontos témánk a klasszikus és a kortárs ifjúsági, történelmi regény műfaja és annak taníthatósága, 21. századi hozadéka, tanulságai.

De a konferencia foglalkozik még a digitális oktatás tapasztalataival, ki nem használt lehetőségeivel, a tankönyvhelyzettel a NAT 2020 után, olyan könyvekkel (pl.: Nem kötelező!, Fausttól a Szívlapátig, Útikalauz a vershez), amelyek az irodalom elmélyültebb, de nem tankönyvi megismerését,megértését segíthetik.

A részletes program itt olvasható!