5 tipp a varázslatos iskolakezdéshez

Megjelent a Sárkánysuli!

Az iskolakezdésnek nem kell félelmetesnek lennie! A megfelelő hozzáállással a nagycsoportosok számára igazi kaland lehet az első félév, tele izgalmas új tapasztalatokkal és csodás új barátokkal! És hogy hogyan érheted el, hogy a te gyereked örömmel várja a szeptember elsejét és pityergés helyett nyitottan forduljon a rá váró új élmények felé? Olvass tovább, és megtudod!

Mi tagadás, az iskolakezdés tényleg hatalmas változás nemcsak a gyerekek, de az egész család életében. Gondoljunk csak bele, mi, felnőttek emlékszünk-e még az első napra az iskolában! Ugye, hogy igen? Talán még arra is, ki ült mellettünk az évnyitón vagy kivel beszélgettünk először az új osztálytársak közül. A szeptember 1-ig hátralévő néhány hétben is sokat tehetünk azért, hogy ez a nap gyermekünk számára olyan emlék legyen, amire évtizedekkel később is szívesen gondol vissza. Összegyűjtöttünk öt tippet, amik nekünk beváltak, és ezeket most meg is osztjuk veled!

sarkanysuli_az_elso_felev_borito_1000px.jpeg1. Maradj nyugodt! Bízz benne, hogy jól döntöttél! Jó iskolát választottál, ahol a gyereked jól fogja magát érezni. Ha te nyugodt és magabiztos vagy, a kis elsősöd sem fog aggódni!

2. Válasszátok ki közösen az iskolaszereket! Kössetek ésszerű kompromisszumokat! Nem tanácsoljuk, hogy vedd meg mindenből az éppen aktuálisan legdivatosabb (és legdrágább) darabot, amit a tévében látott a gyerek, egy-két kisebb dologban azonban érdemes engedni érvényesülni a leendő iskolást. Az által, hogy például a radírját vagy a tornazsákját ő választhatja ki, fejlődik a döntéshozó képessége, és biztosan sokkal lelkesebb is lesz, hogy hamarosan használatba veheti az új szerzeményeket.

3. A tankönyvek és füzetek becsomagolása nagy kihívás. Vond be a gyereket is! Legyen ez közös kézműves program, ami alatt beszélgethettek, és egymásra figyelhettek!

4. Ha már a beszélgetésnél tartunk, különösen egy elsős számára fontos, hogy beszélgessünk vele sokat az iskoláról. Hadd fogalmazza meg, mik az ő elvárásai és félelmei! Szuper alkalom lehet ez arra, hogy te is megossz néhány iskolai emléket! Ha van nagyobb tesó a családban, vond be őt is, meg fogsz lepődni, mennyire megkönnyíti majd a dolgodat!

5. Mindent mértékkel! Azért ne csak az iskoláról szóljon a nyár! Élvezzétek ki maximálisan az augusztusi heteket, és ne aggódjátok túl az őszt! Nyaraljatok, játsszatok, és persze olvassatok szuper könyveket!

Rögtön ajánlunk is egyet, ami egyfelől mágikus kaland, másfelől szuper iskolára készülős mese! Megérkezett a Sárkányovi-sorozat folytatása, a Sárkánysuli - az első félév! Czernák Eszter könyve egyszerűen bearanyozza, mi több, csillámporral hinti tele az első iskolai félévet! Segít az ovisoknak felkészülni a változásokra, az elsősöknek pedig mesés formában feldolgozni az újdonságokat, az azokkal járó feszültségeket, és segít rájuk megoldást találni.

Kattints ide, és szerezd meg most!

kepernyofoto-2022-08-09-94050.pngRátkai Kornél illusztrációja

Zoé, a háromfejű sárkánylány nemrég ballagott el a nagycsoportból, és már tűkön ülve várja, hogy elkezdhesse az iskolát! Gyakran próbálgatja a tükör előtt az unokatestvérétől örökölt iskolatáskát, hát még, amikor anyasárkánnyal együtt tele pakolják az iskolához szükséges, izgalmasabbnál izgalmasabb kellékekkel! A griffit ceruza és a radírgumó mellett olyan szokatlan dolgokra is szüksége lesz Zoénak, mint Akvamarin- és Rubin-kagylók, egy nagy, lapos kavics, unikornisszőr ecsetek és egy ajándék valakinek, akit nem ismer. De vajon mire kell majd egy a sok furcsaság? A Kincskereső Iskolában kiderül!

kepernyofoto-2022-08-09-94358.pngRátkai Kornél illusztrációjaA Szivárvány óvodából sok ismerőssel találkozik Zoé az iskolába robogó vonaton, melyet egy gyönyörű unikornis húz: ott van Teofil, a kis troll, Igor, a jeti, Janka, a manólány, Bodza, a tündér és még Kende, a kis unikornis is! De új barátokkal is bővül az osztály: csatlakozik Emma, a sellőhercegnő és Dani, az óriás. A tanító pedig nem más, mint a kedves, öreg Dzsinn bácsi.

Lapozz bele az új kötetbe itt!

Czernák Eszter kilenc meséjében az a fantasztikus, hogy minden varázslatos, kitalált elem mellé jut egy praktikus és hasznos gondolat is, ahogy azt a Sárkányovi-sorozat ismerői már megszokhatták. Dzsinn bácsi például a tanórák alatt elkéri a gyerekek varázspálcáit, amit ki morcosan, ki beletörődve fogad. A tanár bácsi azonban elmagyarázza, hogy a varázspálcákra egyáltalán nem lesz szükség az órák alatt – ahogy a valóságban a mobiltelefonokra sem –, ha pedig csínytevésre használják, azzal magukat és másokat is zavarnak a tanulásban.

kepernyofoto-2022-08-09-94528.pngRátkai Kornél illusztrációjaEmma, a sellőlány gyönyörű, trónusszerű, guruló széken közlekedik, uszonnyal ugyanis elég nehéz lenne sétálni a szárazföldön. Így azonban bizonyos játékokból sajnos kimarad. Így van ezzel Dani is, aki nem mer beállni fogócskázni, nehogy óriáslábával véletlenül rálépjen egyik-másik apróbb termetű iskolatársára. Ketten azonban kitalálnak egy új játékot, amit remekül tudnak együtt játszani, és végül majdnem az egész osztály csatlakozik hozzájuk.

A Harry Potter-rajongó szülőknek különösen ajánljuk a Sárkánysulit, ugyanis sok apró meglepetést, vicces áthallásokat tartalmaz a könyv, melyek a felnőttek számára is nosztalgikus élménnyé varázsolják a meseolvasását.

Ha egy vidám, kedves mesekönyvet keresel, mely a fantázia szabad világába kalauzolja a gyerekeket, és még az iskolára is segít gondolatban felkészülni, akkor Czernák Eszter kötetével nem lőhetsz mellé!

Tedd kosárba most!

Kapcsolódó termékek