Stahl Judit: Keresd a csokit!

Könyvajánló és csoki-kvíz

Te is minden baráti összejövetelen a Stahl Judit receptje alapján készült pizzatésztával nyűgözöd le a vendégeket? Vagy éppen az édességek szerelmese vagy? Esetleg az ovis gyerkőcöd odáig van a böngészőkért? Akkor itt a tökéletes könyv a számotokra! Olvass tovább, és teszteld, mennyit tudsz a csokoládéról!

7808158_5.jpegStahl Judit könyvében Ellával, a cserfes kislánnyal és Titivel, a vagány kisfiúval kalandozhatnak a gyerekek. Vajon megtalálják az összes elgurult csokis kekszet a közértben? Észreveszik, kinél vannak a mogyorós csokifagyik a strandon? Vagy a trambulinparkban a fehércsokis, krémes palacsinták? És ez csak néhány példa a böngésző sok rejtvénye és finomsága közül.

Az sem probléma, ha keresgélés közben kedvük támadt megkóstolni a különféle nyalánkságokat, ugyanis mindegyikhez jár egy-egy szenzációsan egyszerű, rajzos recept. Így otthon ti is kipróbálhatjátok Ella és Titi csokis kedvenceit.

Tedd kosárba itt!

Stahl Judit neve fogalommá vált azok között, akik szeretnek főzni-sütni. Hiteles receptjei és praktikus újításai alapján százezrek készítik két évtizede saját konyhájukban Judit finomabbnál finomabb fogásait. Most itt egy vadonatúj Stahl-sorozat gyerekeknek: gasztroböngésző könyvek jópofa, rajzos receptekkel. Miért? Azért, hogy kicsik és nagyok szórakoztató módon kedvet kapjanak az otthon készült, igazi ételekhez a tartósítószeres "bolti vacakok" és "gyorséttermi műkaják" helyett.

Ráadásul a Keresd a csokit! oldalait a Pagony-mamik által bizonyára jól ismert Baranyai (b) András rajzai díszítik! Így lesz csak igazi élmény a böngészés!

Stahl Judit jóvoltából hoztunk nektek egy csoki-kvízt is, hogy tesztelhessétek, mennyit tudtok a valaha kitalált legnagyszerűbb édességről!

Olvasd össze a válaszaidat jelölő betűket! A megfejtésedet ellenőrizheted a cikk legalján!

Hány kakaóbab kell 1 kg csoki előállításához?

A) 100-300 B) 300-600 C) 600-900

Mekkora volt a világ legnagyobb csokis keksze?

A) 20m átmérőjű S) 30m átmérőjű K) 40m átmérőjű

Hol neveztek el utcát az Oreo kekszről?

N) Londonban C) Párizsban O) New Yorkban

Kinek az uralkodása alatt találták fel a csokis mogyorókrémet?

Á) VIII. Henrik K) Napóleon I) II. Erzsébet

Melyik ízesítésben készítettek előbb fagyit Európában?

I) Csoki N) vanília Ó) eper

Még néhány érdekesség a csokoládéról:

A csoki beteggé teheti a kutyákat és a cicákat.

Az étcsokiban több az antioxidáns, mint az áfonyában.

Az olmékok már i.e. 1750-ben fogyasztottak csokoládéitalt.

Matisse többször megfestette kedvenc csokifőző edényét.

Marie-Antoinette is rajongott a csokis kortyolnivalóért.

A megfejtés pedig: CSOKI

Kapcsolódó termékek