Könyvek leendő és friss szülőknek

Épp a babavárás varázslatos időszakában jártok, vagy nemrég érkezett meg a család legújabb tagja? Esetleg ajándékot keresel egy kismamának? Akkor ezek közül válogass!

Ezúttal olyan könyveket gyűjtöttünk össze nektek, amik ezt az időszakot könnyebbé, meghittebbé varázsolják, és nem csak az első napokban, de hosszú időn keresztül jó szolgálatot tesznek, akár közös családi emlékekké válnak. Kedves, szívmelengető, nosztalgikus történeteket és babaváró naplókat fogunk most mutatni, nemcsak azért, mert ezek a könyvek segíthetnek egy kicsit rendszerbe szedni, mi is vár egy családot az első években, de szakértők szerint azok a gyerekek, akik jól ismerik családjuk történetét, felkészültebbek a világ problémáival szemben.* Így hát miért ne kezdenénk már az első napokban gyűjteni és átadni egymásnak azokat az emlékeket, amik családdá kovácsolnak minket?

Könyvek első élményekről

01.jpgAmikor életemben először… – Őszintén, mindenre mondhatjuk amit valaha próbáltunk már, hiszen gyerekként nincs olyan nap, hogy ne először próbálnánk ki valamit. De vannak dolgok, aminek az első próbája sok-sok embernél emlékezetes történetként marad meg.

Vincent Cuvellier és Charles Dutertre Amikor életemben először megszülettem című könyvének minden oldala így kezdődik, és a könyv minden sorában könnyedén önmagunkra találhatunk. Mi történt, amikor életedben először tükörbe néztél, bébiételt kóstoltál, buszoztál vagy éppen szomorú voltál? Ezektől a pár soros történetektől biztosan sok emlék fog felszínre törni saját gyerekkorunkból.

Hasonló élményben lehet részetek Lackfi János legújabb könyvét olvasva, ugyanis az Életem első könyve hasonlóan jellegzetes első élményeket gyűjt csokorba, természetesen igazán lackfisan. Helyet kap az első sör kóstolása, az első kiesett fog, de ami ennél is különlegesebbé teszi, hogy helyet kap benne sok-sok félszeg mosoly, sőt kacagás és rengeteg szép emlék miközben olvassuk a kis történeteket. Üljetek össze a családdal, és ennek a meghitt könyvnek a segítségével repüljetek vissza az időben és készüljetek a legkisebbek hasonló élményeire! Kattints ide az Életem első könyvéért!

Naplók kismamáknak

02.jpgTermészetesen ebben a szemlében a kedvenc babaváró kismama és kispapa naplók is helyet kell kapjanak, hiszen ezek pontosan arra vannak kifejlesztve, hogy a várakozás és az első évek eseményeit fel tudjátok jegyezni és később közösen elővenni.

A babavárással töltött 9 hónap természetesen a leendő anyáknak jelenti a legtöbb változást, és ez bizony sok odafigyeléssel jár. Ezért erre az időszakra kifejezetten ajánljuk a Kismamanaplót, amiben számos fontos információt találhattok a várandóság időszakáról, és emellett a gondolataitokat, érzéseiteket is kényelmesen fel tudjátok jegyezni a naplóban. A várandósság jelei, étkezés, kozmetikumok, munkahelyi nezézségek, babaszoba tervezés… csak néhány dolog, amit ezzel a kiadvánnyal szuperül tudtok rendszerezni.

Rendeld meg itt!

Naplók szülőktől gyerekeknek

A babaváró naplók másik formája, amikor a szülők gyermekük első éveit jegyzik fel illetve saját történetükről írnak, hogy a felcseperedő gyerek és a szülők első kézből megörökített emlékeket böngészhessenek át a későbbiekben. Erre is számos megoldást találhatunk már a könyvpiacon, néha erősen vezetett kérdésekkel, néha csak tematikákat feldobva - néha mesésebben, sok-sok képpel és néha a történet erejére és kibontakozására koncentrálva.

03.jpgAz Édesanya naplójában az anyák gyerekkoruktól kezdve néhány kérdésen keresztül elmesélhetik gyerekeiknek honnan jöttek, milyen volt nekik felnőni, milyen családi környezetből érkeznek. A könyv végében családi szokásoknak, recepteknek, történeteknek is helyet hagytak a kiadványban, és természetesen a születendő gyermekről is számos információt fel lehet jegyezni. Ez a könyv egyszerűbb kérdéseket tesz fel, kedves illusztrációkkal, így már néhány éves gyermekkel is el lehet kezdeni felfedezni a kitöltött könyvet. Hasonlóan kedves könyv Pásztohy Panka Mese rólad című babanaplója, amit az író úgy alkotott meg, hogy a könyvben található kedves mese kiegészíthető a gyermek adataival és róla szóló történetekkel. Ahhoz, hogy teljes legyen a történet, a kijelölt helyekre nektek kell fotót ragasztani. Ugye, milyen kedves? Rendeld meg itt!

Természetesen az apáknak is fontos, hogy az élményeiket átadhassák a gyerekeiknek is, erre pedig tökéletes könyv az Apa, kérlek meséld el nekem! Ebben a naplóban irányított kérdéseken keresztül 5 témában mesélhetnek az apák felcseperedett gyerekeiknek: gyerekkorról és felnőtté válásról, szerelemről és családalapításról, szabadidőről, önmagukról és gyermekükről. Ebben a sorozatban nem csak az apák, de nagypapák is mesélhetnek a Papa, kérlek meséld el nekem! című könyv segítségével.

Kádár Annamária A Te meséd - történetek rólad, neked című könyve hasonlóan felépített könyv, amiben egészen a gyermek felnőtté válásáig fel lehet jegyezni a legfontosabb történéseket, sőt emellett nagyon kedves, színes illusztrációk is várnak a közös nosztalgikus pillanatokra.

*Erről a témáról bővebben is olvashatsz Kádár Annamária fentebb említett könyvében.

Kapcsolódó termékek