Trikó és Nyamm nyertes kalandjai

Kisiskolásoknak szóló kreatív írás pályázatunk eredményhirdetése

Semmi sem állhat Trikó és Nyamm útjába! Ezt bizonyítja az a rengeteg nagyszerű mese is, amelyeket a kisiskolásoknak szóló kreatív írás pályázatunkra küldtetek. Na de melyik történetek nyerték el a zsűri - Berg Judit és Győri Hanna - tetszését? Ebből a cikkből kiderül!

Kedves dínóutaztatók!

2021 őszén a kisiskolás korosztálynak, 3-4. osztályos diákoknak kreatív íráspályázatot hirdettünk meg, amelyben azt kértük, hogy Berg Judit népszerű sorozatának két kis dínóját, Trikót és Nyammot utaztassák olyan helyszínekre és korokba, ahol még sosem jártak.

Felhívásunkra több, mint 40 pályázat érkezett, amelyek közül sokan még saját rajzaikkal is illusztrálták az általuk kitalált történetet.

Az előválogatás után a legjobb kilencből (Bányász Hanga, Boros Eszter, Coskun Mert Mehmet, Gyimesi Jázmin Bejke, Hodoniczki Emma, Holtai Patrik, Juhász Ádám, Kovács Tamás, Tóth Myrtill) kellett az utolsó körös zsűri két tagjának, Berg Juditnak és Győri Hannának az általuk legjobbnak ítélteket kiválasztani.

Az alábbiakban Berg Judit sorait olvashatjátok a pályázatokról:

Mind a kilenc történet, amit olvastam nagyon szuper, némelyik kidolgozottabb, alaposabb, némelyik elszállt, vicces, de én a kis „tudálékosakat”, a tanító szándékúakat is szeretem. Kovács Tamás megírta Trikó és Nyamm evangéliumát (ahol Jézus is a fogyasztói társadalom fia, otthon kipakolja a bevásárló szatyrot :))), de nekem tetszett Tóth Myrtill is, aki személyesen Kodály Zoltánnal hozza össze a dínókat.

Első helyezett:

Hodoniczki Emma: Két kis dínó vidéken

Indoklás: nagyon kidolgozott, vicces, ötletes, és valahogy igazán ráérzett a dínó-stílusra és egy teljes értékű, minden részletében dínós dínómesét írt.

Második helyezett:

Holtai Patrik: Két kis dínó felfedezi Grönlandot

Indoklás: azt sikerült belecsempésznie a történetbe, ahogy a két kis dínó mindig hozzájárul a világ fejlődéséhez, alakulásához, jelen esetben Grönland felfedezéséhez és elnevezéséhez.

Megosztott harmadik helyezett:

Bányász Hanga: A két kis dínó és az idő rejtélye

Juhász Ádám: A két kis dínó Egyiptomban

Kovács Tamás: Trikó és Nyamm Krisztus korában

Tóth Myrtill: Trikó és Nyamm a népdalgyűjtők korában

Osztályos különdíj:

Az osztályos különdíjat pedig a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola, 3.b osztálya kapja. A diákok mellett külön gratulálunk az osztály munkáját összefogó tanítónőnek, Acsai Zitának.

Amennyiben a szerzők hozzájárulnak, hamarosan olvashatók lesznek az izgalmas történetek a Pagony blogján.

A pályázat nyerteseit külön e-mailben fogjuk megkeresni a nyeremények eljuttatása kapcsán.

Mindenkinek szeretettel gratulálunk és boldog ünnepeket kívánunk!