Zoknifogócska Szofival

Mezítlábas hapci

Ebben a legkisebbeknek készült, lépegetős játékban összemérhetjük a memóriánkat csemetéink tüdőkapacitásával. Egy olyan aszimmetrikus, bájos kis játékról van szó, ami gyermeket és felnőttet is magával ragad! Ebben az izgalmas fogócskában a legapróbbaknak előlünk kell eltüntetniük a zoknikat, hogy ne tudjuk őket olyan gyorsan elkapni, és feladni a meztelen kis lábacskáikra. Tudj meg mindent az első Szofi-játékról!

zoknifogocska_box_top_1000px.jpegNálatok is imádják a legkisebbek elfújni a gyertyákat vagy pörgetni a szélforgót? A Zoknifogócska éppen ezt a szuper élményt nyújtja nekik. Egy elképesztően cuki játékról van szó, amiben jókedvre, fújkálásra és egy kis memóriára lesz szükség. Zseniális ez a társas mind korosztály, mind mechanika szempontjából. Zoknikat röptetni szórakoztató dolog, és biztosan a védőnő is örülni fog, ha sokat gyakoroljuk a fújást. Közben pedig izgalmas, különleges társassal játszunk, ami gond nélkül leköt mindenkit! Segíti a koncentrációt, a szabálykövetést, a számolást, valamint jó feszültségoldó és vidám játék.

Tedd kosárba!

Mezítláb szaladgálni szuper, én legalábbis imádok és bizonyára a legtöbb picurka is egyetért velem ebben. Pont úgy, ahogy Szofi is, Harcos Bálint elbűvölő kis teremtménye. Az ő bőrébe bújhatunk a Zoknifogócska társasjátékban.

Ennek a korosztálynak - de titkon mindannyiunknak - a fújkálás az egyik kedvenc szórakozása. Biztosan ismerős a történet, amikor a szülinapi tortán újra meg újra meg kell gyújtani a gyertyákat, mert a kicsik szeretnék még egyszer elfújni. Talán a buborékfújók iránti rajongás sem idegen, ahol nem csak a pukkasztgatás a lényeg, de minden gyerek azonnal fújni is szeretné. Ahogy a sípot, szájharmonikát és mindent is meg akarnak szólaltatni.

kepernyofoto-2021-08-12-110631.pngCristina Quiles illusztrációjaEbben a legkisebbeknek készült, lépegetős játékban összemérhetjük a memóriánkat csemetéink tüdőkapacitásával. Egy olyan aszimmetrikus, bájos kis játékról van szó, ami gyermeket és felnőttet is magával ragad, pontosan a különböző szerepek miatt.

Mert hát fújkálni jó, vicces és izgalmas, hát még, ha színes zoknitáblácskákat kell minél messzebbre elfújni azért, hogy anyu vagy apu ki ne találja, melyik zokni hol van. Bizony, ebben az izgalmas fogócskában a kicsiknek előlünk kell eltüntetniük a zoknikat, hogy ne tudjuk őket olyan gyorsan elkapni és feladni a meztelen kis praclijaikra.

Itt rendelheted meg!

A legifjabbaknak szóló játékok mindig nagyon nehéz terep a társasok világában, hiszen minden gyerek máshol tart, más az érdeklődése (dínók, munkagépek, homokozás, babák, lovak, stb). A játéknak egyszerűnek kell lennie, de legyen benne kihívás is. Fontos, hogy tanítsuk a szabálykövetést, de semmiképp ne erőltessük. A megfelelő témával kíváncsivá kell tennünk a kicsiket és a társas minden alkatrészét az ő igényeikhez kell igazítanunk. Emellett az sem hátrány, ha a szülőt is leköti a játék, mert a gyerekek hamar leveszik, ha mi nem élvezzük.

kepernyofoto-2021-08-12-110555.pngA Zoknifogócska több szempontból is telitalálat. Egyrészt ennek a korosztálynak nagyon fontosak a fizikális játékok, így egy olyan társasjáték, amelyhez mozogni is kell, könnyen elvarázsolja őket. Segítségükkel könnyebben leköthetjük, az amúgy nehezen leültethető 3 éveseket. Emellett ez a játék szépen tanít koncentrálni, figyelni, számolni is akár. Mindent magába foglal, ami ebben a korban fontos.

Mi ismerjük a gyermekünket, ezért nyugodtan variáljuk a távolságot aszerint, hol tud az apróság sikereket elérni. Állítsuk be úgy a nehézséget, hogy folyamatos kihívást jelentsen a számára, de semmiképp sem kudarcot. Ha már nyitott rá a gyermek, fokozatosan engedhetjük át neki a feladatokat, még a legkisebbeknek is, mert hamar belejönnek majd. Szeretnének majd lépni a bábukkal, pályát rakni, zoknikat pakolni. A szerepcserébe is kóstoljunk bele, biztosan imádni fogjuk, ha már profik vagyunk az alapjátékban! Szülőként meg fogunk lepődni, mennyire mókás megpróbálni elfújni a zoknikat, gyermekünk pedig könnyen meglephet bennünket, mennyire hamar megtalálja a megfelelő párokat!

A társasjátékozás bevezetésénél könnyen abba a hibába eshetünk, hogy azonnal azt szeretnénk, hogyha menne. Elsőre. Órákig. Pedig van olyan gyerek, aki egész egyszerűen még nem tart ott, vagy már nem tart ott, vagy éppen akkor nem tart ott. Túl sok a szabály, túl kevés. Túl kreatív a gyermek, vagy túl szabálykövető. Túl nehéz, vagy épp nincs benne kihívás. Kevéssé színes vagy túl színes, ezért nem köti le a figyelmét, vagy épp túlságosan leköti.

A legfontosabb, hogy próbálkozzunk és hogy élvezzük. A Zoknifogócskában pedig pont ez a lényeg. Könnyedén hozza a nevetést, nem hagyja, hogy akár a gyerek, akár a szülő unja magát. A játék könnyedén alakítható, és kivitelezése is szép. Imádnivaló, ismerős mese, karakterek és egy igazán kedves világ.

Ismerd meg a Szofi-sorozatot!

Az óvodás korosztály számára ez egy nagyszerű játék, hiszen legfőbb eleme mégiscsak a szórakoztatás, ami a legfontosabb, ha szeretnénk, hogy gyermekünk máskor is leüljön velünk játszani. Ezenfelül pedig segít sok mindent, ami ennek a korosztálynak sajátja, nehézsége. Kiválóan vegyíti a fizikális fejlődést, a szabálykövetés tanítását, a figyelem hosszútávú fenntartását.

Próbáljátok ki és futás! A játék végén bátran lehet kergetőzni az asztal körül, mezítláb is akár!

Kattints ide a játékért!

A Pagony Játékház munkatársainak ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek