Egri  Mónika

Gyerekkora óta rajzol, történeteket ír, ám "véletlenül" lett író is, illusztrátor is. Kiváló meseírók köteteihez készített képeket, a Pagonynál elsősorban Kiss Judit Ágnes Babaróka-meséinek illusztrátoraként ismerhetjük. Jellegzetes, vicces és nagyon szerethető figuráihoz ő maga is szívesen ír humorral átszőtt, szórakoztató történeteket.

"A rajz volt előbb, hiszen tizenöt éven keresztül rajzfilm rajzolóként dolgoztam. Aztán később elkezdtem a Facebook oldalamon a saját szövegeimet írni és illusztrálni. Szóval a rajzolás volt előbb, de most már az írás fontosabb számomra. Valahogy az írásaimat jobban is féltem, mint a rajzaimat." – mondja magáról.

Bővebben ITT olvashatsz róla.

Éljen a Babaróka karácsonya és a Mágikus erdő!

Szuper híreket kaptunk, képzeljétek, két idei játékunk is Ország játéka díjas lett! A Mágikus erdő Társasjáték iskolásoknak kategóriában közönségdíjat kapott, a Babaróka karácsonya pedig Társasjáték ovisoknak kategóriában holtversenyben megnyerte a szakmai zsűri szívét. Gratulálunk a játéktervezőknek és minden alkotónak, aki részt vett a szuper társasok létrehozásában. Ismerd meg a két díjnyertest! Olvass tovább!

Tovább olvasom...
"Amikor egyedül vannak a könyvvel, valójában akkor sincsenek egyedül"
2022-10-18
#Kávé mellé

Biztosan láttad már a boltokban az egyre gyarapodó Zseblámpás-sorozatot. Ezeknek a könyveknek az a célja, hogy megadja a kezdő olvasóknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, és motiválják őket, hogy tovább kalandozzanak a történetek birodalmában. Éppen ezért ezekben a kötetekben sok az illusztráció, ami nem csak a megértést segíti, de egy egészen új réteget is ad a történetnek. Ebben az interjúban Egri Mónikát, a Cirka és Firka rajzolóját kérdeztük. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Kutya-macska barátság újratöltve

Amikor Firka imádott Gazdija egy kölyökcicával tér haza a sétájukról, Firka nem tudja mire vélni a dolgot. Kialakul otthon egy kutya-macska-gazdi háromszög - vajon Gazdi érzékeny gondossága segít az állatoknak, hogy elfogadják egymást? Olvassátok el Viola Bea ajánlóját Kiss Judit Ágnes legújabb regényéről!

Tovább olvasom...