Mesebeli ünnepek? Lehetséges!

Karácsonyozz Babarókával!

Gyerekszemmel a karácsony csupa csoda és varázslat. A szülőknek azonban gyakran nem könnyű ez az időszak, bőven akad benne feszültség és kapkodás, hogy minden tökéletes legyen. Itt egy könyv, ami az egész család számára visszacsempészi a csodát az ünnepekbe, ami megmutatja, hogy a karácsony úgy is lehet tökéletes, hogy semmi sem tökéletes. Megjelent Kiss Judit Ágnes legújabb mesekönyve, a Babaróka karácsonya! Tudj meg mindent a sorozat legújabb kötetéről!

babaroka_karacsonya_borito_500px.jpegBizonyára számtalan karácsonyi mesekönyvet olvastál már. Nehéz újat mutatni ebben a témában. Ismerősen hatnak a csodaszépen feldíszített karácsonyfák, a sokfogásos, a mesés lakomák, a szikrázó hócsaták, ahol valahogyan senki sem fázik meg. Nem csak ismerősek, de talán bosszantóak is egy kicsit. Nekünk vajon miért nem sikerül semmi így?

A Babaróka karácsonyát olvasni egészen más élmény. Itt úgy tökéletes minden, hogy semmi sem tökéletes. Ráadásul még csak költségekbe sem kell vernünk magunkat ahhoz, hogy mesebeli legyen az ünnep. Babarókáék megmutatják, hogyan lehet egy kis kreativitással és sok-sok szeretettel bearanyozni a karácsonyt.

Tedd kosárba!

kepernyofoto-2021-09-08-142404.pngEgri Mónika illusztrációja
A mesekönyv az Advent-fejezettel kezdődik. Megismerjük a Mamaróka által készített, különleges adventi naptárat, mely minden évben újabb meglepetésekkel, és ami a legizgalmasabb, élményajándékokkal telik meg. Babaróka ezeknek örül a legjobban, pedig az esetek legnagyobb részében egy fillérbe sem kerülnek.

Élményajándék lehet egy esti séta a karácsonyi fények alatt, közös mézeskalácssütés, de egy gyertyafényes vacsora is, ahol a főfogás a fokhagymás pirítós. Ezeken az alkalmakon összegyűlik a család, és közösen élik át a várakozás legszebb pillanatait.

Olvasd el az első mesét!

kepernyofoto-2021-09-14-151633.pngEgri Mónika illusztrációja
Aztán következik a fenyőfaválasztás, ami a fenntarthatóság mellett elkötelezett anyukák és apukák kedvenc fejezete lesz. Mamaróka, mert nem szeretne minden évben kivágott fát a lakásban, eddig mindig fenyőágakat tett egy vázába, és azokat díszítették fel Babarókával. Most azonban cserepes fenyőt vásárolnak, mert végre van akkora kertjük, ahova Mamaróka kiültetheti az ünnepek után, és a későbbi években ott díszíthetik majd fel.

Természetesen a család egy aprócska büdi-balesetnek hála nem tud időben elindulni, és már csak egy egészen satnya kis fenyő marad. Babaróka azonban beleszeret a csúnyácska fába, és végül az lesz a legtökéletesebb karácsonyfa a számukra.

A harmadik mese pedig bizonyára a legtöbb fáradt anyuka szemébe könnyeket csal majd, ugyanis mikor Mamaróka épp azon aggodalmaskodik, hogy nem készül el a takarítással, mire eljön az ünnep, a gyerekekre vigyázó Apa egy olyan mondattal nyugtatja meg, ami összefoglalja, és az összes karácsonyi mesekönyv közül kiemeli a Babaróka karácsonyát: “A karácsony nem valami ellenőr vagy főnök, hogy meg kelljen neki felelni!”

Ismerd meg a sorozatot!

kepernyofoto-2021-09-14-152308.pngEgri Mónika illusztrációjaA Babaróka-könyvekben megszoktuk, hogy a mesehősök nem a szó szoros értelmében mutatnak példát. Nem viselkednek mindig jól, nem mindig türelmesek. Ezekben a mesékben éppen az a nagyszerű, hogy átlagos emberekről - vagy rókákról - szólnak, akik bizony néha hibáznak. De mindig ott van a korrekció, a kibékülés is.

Kiss Judit Ágnes meséiben a gyermeki és a szülői nézőpont is átélhető és megérthető, ráadásul egyaránt szórakoztatóak kicsik és nagyok számára. Egri Mónika csodás illusztrációi pedig minden gyerekeket és felnőtteket elrepítenek egy mesebeli, mégis nagyon ismerős rókavilágba.

A Babaróka karácsonyát minden olyan családnak ajánljuk, akik idén nyugodtan, és az igazán fontos dolgokra figyelve szeretnék tölteni az ünnepeket.

Egészítsd ki a sorozatot a legújabb kötettel!

Kapcsolódó termékek