Érettségizik a gyerek? Ez a két könyv segít felkészülni a magyar szóbelire

2017. május 11.Pagony

cimkék: TilosAzÁ

Az írásbeli magyar már lement, szerencsére a szóbelire való felkészüléshez még van idő. Úgy látod, szükség lenne még valamilyen támogatásra, hogy magabiztosan induljon a szóbelire a gyerek? Ez a két könyv olyan eszköz, ami ebben segít.
Az irodalom visszavág 1. és 2. nem tankönyv. Ez a sorozat nem segít a magolásban, sokkal inkább gondolkodtat, vitára késztet, a tényleges megértést támogatja, hogy olyan biztos tudást alapozzon meg, ami nemcsak néhány napra, hétre szól. Abban segít, hogy időtállóan beépüljön a tudásanyag. Ezzel a könyvvel szórakozva, könnyedén tud felkészülni a diák. Jogos a kérdés, hogy miért és hogyan is történik mindez, íme egy jellegzetes példa: a könyvet olvasva egészen váratlan és különleges fordulatok segítik azt, hogy valamihez kötni tudja az olvasó a műveket, mint például amikor Vergiliusnál előkerül a Star Wars. Nem várt fordulat, ugye? És így már sokkal könnyebb megjegyezni is.

Hogy mennyire összetett és miért működik jól a "jótanulók" és a "rossztanulók" esetében is, mi sem bizonyítja jobban, mint az irodalomtanár véleménye:

"Nényei könyve nem valami könnyed és olcsó népszerűségre törekvő anekdota- vagy asszociációgyűjtemény, sokkal inkább az irodalmi művek által felvetett problémahalmazokban segít eligazodni tények sorakoztatásával és továbbgondolható kérdések sokaságával. S teszi mindezt úgy, hogy talán még a jótanuló és rossztanuló érdeklődését is felkelti, pedig azt nem könnyű, hiszen a rossztanulóknak megvannak az undok vélemény- és kérdésközhelyei az irodalomórákon szóba kerülő haszontalanságokról (bár tegyük hozzá, sokszor a tájékozatlanság és tétnélküliség fedezékéből nagyszerű észrevételeket mondanak, máskor meg jó kérdéseik lehetnek), a jótanulók pedig (nem azonosak a versek és/vagy regények megszállottjaival) néha kiábrándítóan praktikus dolgokról tudakolóznak („Ebből lesz dolgozat?... Vannak más tárgyak is!... Nekem arra kell koncentrálnom, hogy fölvegyenek az egyetemre" – mondja magabiztosan a jótanuló, aki sajnos, nem értett meg semmit”)."

Aggódó szülőként annyi mindent megteszünk, hogy oldjuk az érettségire készülő feszültségét, a szórakozva tanulás remélhetőleg lazítja, oldja a görcsös felkészülést,a meglévő napok hajrájában ez is egy fontos szempont.

Hogy támogassuk a felkészülést, most különleges akcióval várunk a Pagony boltokban! A héten szombatig jelentős kedvezménnyel tudod megvásárolni boltjainkban az ifjúsági könyveket, köztük Az irodalom visszavág 1. és 2. részét is.

Egy könyv vásárlása esetén 10%, két könyv vásárlása esetén 20%, három könyv vásárlása esetén pedig 25% kedvezményt adunk!

Budán a Gellért térnél, a pesti oldalon pedig a Pozsonyi úton és az Örs vezért térnél található Sugárban várunk, Debrecenben a Batthyány u. 11. szám alatt, Székesfehérváron pedig a Királysor 66. alatt.

Gyere és használd ki az akciót, vedd meg most a nyári, utazós-strandolós olvasmányokat is!