Horváth Ildikó

1977-ben született Budapesten, grafikus, illusztrátor. 2018-as, Irány Észak!-című mesekönyve megjelenése óta pedig nemcsak illusztrátor, de meseíró is. 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem sokszorosító grafikai szakán. Mint mondja, "egyetem után dolgoztam fazekasként, kézműves tanárként, majd több éven keresztül reklámgrafikusként. 2013 óta foglalkozok könyvillusztrálással. Illusztrációimmal külföldi és hazai kiállításokon is egyaránt részt veszek." Többek között Lackfi János, Igaz Dóra, Tamás Zsuzsa állandó illusztrátora. Lackfi János négy alapszóval jellemezte Horváth Ildi illusztrációit: otthonosság, játékosság, gazdagság, világteremtés.

Élőben az Álmodó tornyok városából
2024-05-06
#Ezt olvassuk

Mi lenne, ha az osztályfőnököm szerepet kapna egy hollywoodi akciófilmben? Mi lenne, ha szuperhőssé válnék és megmenteném az osztálytársaimat egy közelgő katasztrófától? Mi lenne, ha hirtelen szembejönne velem egy szellem? Ilyen és hasonló kérdésekkel szórakoztatja magát a tizenhárom éves Kitti az iskolában, mert úgy gondolja, hogy a barátnőihez képest neki bizony egyhangú az élete. Mi lenne, ha részt vehetne egy különleges külföldi utazáson az angliai Álmodó tornyok városába?

Tovább olvasom...
Íme 2023 legjobb gyerekkönyvei!
2024-05-06
#Ezt olvassuk

A Pagony mindig is az igényes gyerekkönyvek kiadása mellett kötelezte el magát. Így számunkra különösen fontos, hogy nemcsak a gyerekek, de a szakma is elismeri a könyveinket, melyeket a legnagyobb odafigyeléssel hozunk létre. Hogy minden évben jelen vagyunk a legjobbak között, óriási megerősítés abban, hogy folyamatosan sikerül valódi értéket közvetítenünk. Idén 7 díjat és 3 különdíjat osztott ki a Hubby zsűrije, amelyek közül 4-et a Pagony kapott. Nagyon büszkék vagyunk a pagonyos jelöltekre és díjazottakra, és szívből gratulálunk a többi Év Gyerekkönyve Díjat kapott szerzőnek is! Olvass tovább, és ismerd meg az összes díjnyertes könyvet!

Tovább olvasom...
Látogass el Tükörképföldre!
2023-03-31 - Julcsifrindt
#Ezt olvassuk

Wéber Anikó sokoldalú szerző, aki egyaránt örvendezteti meg olvasmányos mesékkel az 5-8 éves és a 9-12 éves korosztályt is. Kisebbeknek szóló történetei, mint a Ragacs, a hős kismacska, és az első olvasós Marci-sorozat színes, vidám, rövid történeteket tartogat az óvodás, kisiskolás korosztálynak. Mélyebb, metaforákban gazdag, valódi kiskamasz konfliktusokat feldolgozó, és a gyermeki pszichét feltáró regényei, mint pl. Az osztály vesztese, Zuhanórepülés vagy a Visszahangország elengedhetetlen elemei a 9-14 évesek könyvespolcának. Új könyvében, az Anna Tükörképföldönben egyszerre ötvözi a kisebbeknek szóló varázslatos mesevilágot, és a lélektani történeteket, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorozatban, a kisiskolás korosztály számára. Olvass tovább!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások