Játszd el a Graffalót plüssökkel!

Donaldson-rajongóknak kötelező!

Julia Donaldson másfél évtizede rendkívüli népszerűségnek örvend hazájában, Angliában, de úgy tűnik, a Donaldson-kultusz begyűrűzik Magyarországra is. Egyre több könyvét olvashatjátok magyarul is: talán hallottatok már Tüköry Lédáról, vagy Behemankáról, az óriáslányról, de a legnépszerűbbek egyértelműen a láncmeseszerű történeteket tartalmazó lapozói, ezek közül is A graffaló és A graffalókölyök. A nemrég a boltokba került Graffaló-plüssök minden Donaldson-rajongó kedvencei lesznek, ez biztos!

Graffaló? Az meg mi a bánat?

Hát ő:

25320.jpg

Iszonyatos, ugye? Borzasztó karma, rettentő állkapcsa, rémes fogai, rút szemölcse, narancssárga szeme, lila tüskéi és fekete nyelve van. Szörnyen rémisztőnek tűnik… Annyira rémisztőnek, hogy azt hinnéd, graffalók nem léteznek, csak a mesékben.

25314.jpg

Ezt gondolta a kis egérke is, amikor összefutott a rókával, és elhencegett neki, hogy a graffaló rókapecsernyére hívta őt ebédre. A rókának persze nem kellett kétszer mondani, egy fél pillanat alatt elillant.

Az egérke sétált tovább, és találkozott…

a bagollyal (a leendő bagoly-jégkrém alapanyagával);

25313.jpg

a kígyóval (kirántva állítólag nagyon finom!);

25315.jpg

végül pedig, miután jót derült mindenkin, aki bedőlt a meséjének, összefutott

MAGÁVAL A GRAFFALÓVAL!

25374.jpg
Az egérke persze végül túljár a graffaló eszén, és graffaló-rétes helyett egy finom mogyorót eszeget a mese végén. A graffalókölyök pedig a graffaló porontyának kalandjaival folytatja a mesét:

25308.jpg“A graffaló óvta csöppnyi csemetéjét,
Kerülje a sűrű, sötét erdő mélyét.
– De miért? De miért?
– Mert nem veszed észre,
S belefutsz a graffaló-faló egérbe.”

A Graffaló-sorozat összes szereplőjét megtalálhatod plüssfigura formájában, sőt megérkezett a Graffaló-kulcstartó is. Keresd őket a Pagony-boltok polcain!

Kapcsolódó termékek