Játszd el a Graffalót plüssökkel!

Donaldson-rajongóknak kötelező!

cimkék: #játék

Julia Donaldson másfél évtizede rendkívüli népszerűségnek örvend hazájában, Angliában, de úgy tűnik, a Donaldson-kultusz begyűrűzik Magyarországra is. Egyre több könyvét olvashatjátok magyarul is: talán hallottatok már Tüköry Lédáról, vagy Behemankáról, az óriáslányról, de a legnépszerűbbek egyértelműen a láncmeseszerű történeteket tartalmazó lapozói, ezek közül is A graffaló és A graffalókölyök. A nemrég a boltokba került Graffaló-plüssök minden Donaldson-rajongó kedvencei lesznek, ez biztos!

Graffaló? Az meg mi a bánat?

Hát ő:
Iszonyatos, ugye? Borzasztó karma, rettentő állkapcsa, rémes fogai, rút szemölcse, narancssárga szeme, lila tüskéi és fekete nyelve van. Szörnyen rémisztőnek tűnik… Annyira rémisztőnek, hogy azt hinnéd, graffalók nem léteznek, csak a mesékben.Ezt gondolta a kis egérke is, amikor összefutott a rókával, és elhencegett neki, hogy a graffaló rókapecsernyére hívta őt ebédre. A rókának persze nem kellett kétszer mondani, egy fél pillanat alatt elillant.


Az egérke sétált tovább, és találkozott…


a bagollyal (a leendő bagoly-jégkrém alapanyagával);
a kígyóval (kirántva állítólag nagyon finom!);


végül pedig, miután jót derült mindenkin, aki bedőlt a meséjének, összefutott

MAGÁVAL A GRAFFALÓVAL!


Az egérke persze végül túljár a graffaló eszén, és graffaló-rétes helyett egy finom mogyorót eszeget a mese végén. A graffalókölyök pedig a graffaló porontyának kalandjaival folytatja a mesét:
“A graffaló óvta csöppnyi csemetéjét,
Kerülje a sűrű, sötét erdő mélyét.
– De miért? De miért?
– Mert nem veszed észre,
S belefutsz a graffaló-faló egérbe.”A Graffaló-sorozat összes szereplőjét megtalálhatod plüssfigura formájában, sőt megérkezett a Graffaló-kulcstartó is. Keresd őket a Pagony-boltok polcain!


Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek