Újabb rangos elismerést kaptak a Pagony könyvei!

Szép Magyar Könyv díjat nyert A villamos és a Bocs, hogy élek

Amellett, hogy a közönség szívét már elnyerte A villamos és a Bocs, hogy élek, külön öröm, hogy a szakma is folyamatosan felfigyel rájuk. Ezúttal Szép Magyar Könyv díjjal jutalmazták a kiadványokat. A könyvek alkotóinak ezúton is gratulálunk!


2024-ben is meghirdette a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára a Szép Magyar Könyv 2023 versenyt. Büszkék vagyunk rá, hogy idén a győztesek között két kiadványunk is szerepel! Balássy Fanni Bocs, hogy élek című könyvének rajzolója, Korbuly Ági lett az év illusztrátora, Kovács Tamás György A villamos című kötete pedig a gyerek- és ifjúsági könyvek kategóriában nyerte el a Szép Magyar Könyv díjat Szinvai Dániel képeivel.


Kovács Tamás György: A villamos – A remíztől a hurokvágányig – illusztráció: Szinvai Dániel
szerk.: Csobod Luca, Győri Hanna

a_villamos_borito_1000_hubby.jpgAlapos, ugyanakkor végtelenül szórakoztató ismeretterjesztő képeskönyv A villamos. Az aprólékos, ám könnyen befogadható, böngésző-szerű grafikák elegánsan magyarázzák az alapvetően műszaki témához képest kifejezetten könnyed szövegeket – és viszont. A könnyedség azonban nem megy a pontosság rovására. A szó legnemesebb értelmében vett ismeretterjesztésről van szó, amely óvodás korú gyerekektől a nekik mesélő nagypapákig mindenkinek tartogat élvezetet, érdekességeket és meglepetéseket.

A te gyereked is rajong a villamosokért? Ezer kérdése van, de elakadtál a válaszokkal? Előfordulhat, hogy nem tudtad neki megmondani, hogy melyik a világ leghosszabb villamosa vagy mi az a pantográf? Mostantól minden másképp lesz! Mindent megtudhattok áramszedős pajtásainkról egy igazi villamosrajongó és -szakértő, Kovács Tamás György ismeretterjesztő könyvéből, melynek illusztrációit Szinvai Dániel készítette.

A villamos idén az Év Gyerekkönyve Díjat is elnyerte ismeretterjesztés kategóriában, valamint illusztrációjáért a shortlistre is felkerült. Gratulálunk az újabb elismeréshez!

Itt rendeld meg!


Balássy Fanni: Bocs, hogy élek – illusztráció: Korbuly Ági
szerk.: Grancsa Gergely

bocs_hogy_elek_borito_1000px_hubby.jpgMikor leszel junior projekt manager, mikor leszel házas, családos és ingatlantulajdonos? Mikor tanulsz már meg takarékoskodni, bánni a pénzzel? Mikor fogsz már ott tartani, mint a szomszéd lánya, a munkatárs unokahúga, vagy mint én a te korodban? Mikor fogsz már a fenekeden maradni, beállni a sorba a munkahelyeden? Mikor fogsz már kiállni magadért és megtanulni nemet mondani?

Ebből az alapérzésből indulnak ki Balássy Fanni szövegei is. Van szó a könyvben generációs meg nem értettségről, szerelmi csalódásról, a női lét nehézségeiről, veszteségről, halálról, háborúról, mindennapi apróságokról és világot felforgató dolgokról, de leginkább arról, hogy felnőtté válni bizony piszok nehéz. De a szöveg nem mentes az ironikus, maró humortól sem. Korbuly Ági lendületes, a legjobb értelemben kaotikus rajzai pedig tökéletesen illusztrálják a szövegeket, és mondják el azt is, amit szavakkal már nem lehet. Tökéletes választás minden kamasz és fiatal felnőtt számára!

A Bocs, hogy élek az Év Gyerekkönyve Díj shortlistjére is felkerült illusztráció kategóriában. Gratulálunk az alkotóknak a díjakhoz!

Itt tedd a kosaradba!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!Kapcsolódó termékek