Különböző természetű gyerekek az oviban

Találd meg a testreszabott meséteket az oviról!

Lassan itt a szeptember, és a család napról napra izgatottabb. Vajon a te gyereked hogyan fog boldogulni? Akár elvarázsolt, izgulós, magabiztos, vagy érzékeny a gyereked, ebben a cikkben biztos megtalálod a neki való ovis könyvet! Most még van időd, hogy mesélj és beszélgess vele, hogy egy kicsit felkészüljetek a szeptemberre. Akkor se feledd a ráhangolódást, ha már visszatérő ovis gyereked van. A napi rutinra való visszaállás neki is és neked is nehéz lesz. Készüljetek fel időben! Lapozz a cikkre!

Egy igazi szülő-gyerek történet az elváláshoz - minden gyereknekA Babaróka-mesékben az a legcsodálatosabb, hogy egyszerre van jelen a gyerek és a szülő őszinte és hiteles nézőpontja. A történetek az anya-kisgyerek kapcsolat átalakulásának folyamatát ragadják meg nagyon is mesei, ugyanakkor mégis hétköznapi pillanatokban lefestve.Azokat a pillanatokat, amikor a kisgyerek próbál leszakadni a mamájáról, amikor már ragaszkodik hozzá, hogy maga csinálja meg a reggeli kakaóját, és amikor a mamának is igazán jól esne úgy meginnia a kávéját úgy, hogy közben nem történik semmi. A történetek mesei térbe emelve segítenek nektek az óvodás időszak nehézségeinek feloldásábanBabaróka bátor kis rókához méltóan nyit a világ felé, miközben vissza-vissza tér Mamaróka biztonságot jelentő ölelésébe. Szép lassan barátra talál Kiscica személyében a Kölyökőrzőben, akivel nagyon szeret fogócskázni és bújócskázni, miközben éppen annyira szeret még Mamarókával is tornyot építeni. Tökéletes történet az elváláshoz és óvodakezdéshez.

Rendeld meg itt!

Elvarázsolt gyerekeknek:

Kajsa Gordan és Mia Maria Güettler: Kifli kutyaoviba megy18815.jpgÉl egy kiskutya és a gazdija: Kifli és Betti. Nyugalom, békesség és szeretet lengi be az otthonukat, mígnem Betti egyszer csak munkát kap. Amíg pedig elmegy dolgozni, Kiflit kutyaoviba adja! Persze, Kifli fél és tiltakozik, a legjobb az lenne, ha mindig Bettivel maradhatna. Ám eljön a pillanat, amikor Betti otthagyja Kiflit Eriknél az oviban. Vannak ott más kutyák is, de Kifli az egyetlen, aki még új. Szerencsére a kiskutyus nagyon leleményes: az egész kis falka elindul sétálni, a parkban pedig egy vicces trükkel belopja magát Kifli az egész kutyaovi szívébe! Nem is csoda, hogy mire Betti megjön érte, millió dolgot el szeretne mesélni! Ez a helyes kis történet tökéletes választás mindenkinek, aki most kezdi az ovit! A szuper képek pedig csak emelik a mese fényét!
Izgulós gyerekeknek:

Vadadi Adrienn könyvei24660.jpgAz írónő nem csak anyuka, hanem újságíró, sőt óvónő is! Igazán érzékenyen és magabiztosan nyúl a kényes, félelemmel teli helyzetekhez is. Történeteinek megnyugtató a higgadtsága, nagyon közel van az olvasóhoz. A könyv intimitása a szöveg empátiáján, a képek kedvességén, otthonosságán alapszik. Nagyon szeretem a pici Óvodás lettem! sorozatot. A Maja barátokra lel című kötet (itt tudsz beleolvasni) az első utat mutatja be az óvoda felé. A mesével bekukkantunk a csoport életébe: hogy megy az ebédelés, főleg, ha spenót van tojással, amire Maja egyenesen rá sem tud nézni, aztán kezdetét veszi a felszabadult játék is! Ezt a könyvet akár már most is előveheted, tuti, hogy meghozod a kedvét a gyerekednek az ovihoz, ráadásul remek alkalom egy őszinte beszélgetésre! AzÁkos óvodába megy íve hasonlít Maja történetére. Ákos már ovis, csak még soha nem maradt ott egyedül. (A beszoktatás alatt érdemes együtt átlapozni ovi után!) Ákos nyűgös lesz és csak gubbaszt az asztal alatt. De a kedves óvó néni türelmes és együtt érző, sosem tolakszik, pontosan tudja, hogy a gyerekekhez a játék és a huncutság az egyetlen autentikus út. Így Ákos pillanatokon belül egy pajkos kiskutyává változik. Akárcsak a többiek, akik közben megérkeznek. A harmadik történet pedig nem más mint az alvóka története. Van, aki cumival alszik, van, aki az anyukája pulcsijával, és nincs is ezzel semmi gond. Kivéve, ha összekeverednek egy kicsit a dolgok. De lehet, hogy még az sem baj... A Peti tűzoltó lesz című könyvben három nagyon helyes történetet olvashatunk, hogy bújik egy ovis kisfiú egy tűzoltó, egy mentős és egy rendőr bőrébe. Ebben a kis könyvben a szerepjátékok színes világába léphetünk be.
Precíz gyerekeknek:

Vadadi Adrienn nagyobbaknak szóló sok hosszabb mesét tartalmazó könyveit is imádják a kicsik, mert minden az oviban előfordulható történést és konfliktust hihetetlen mesei érzékkel beszél el az ovis korosztálynak. Ezeket Pásztohy Panka színes, nagy képei ékesítik. A sorozat kötetei minden ovis korosztályt megtalálnak. A Leszel a barátom? a beszoktatást segíti, A Palacsinta tábor a nyári szünetről mesél, a Örökké óvodás maradok! a gyakorlott 20777.jpgovisokat szólítja meg, akik tudják, hogy hamarosan nekik is az iskolában lesz a helyük, az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv az évkört mutatja be minden ovis korosztálynak. Ha már most várod az ünnepeket, akkor készülj a legszuperebb mesékkel az évkörre! A Leszel a padtársam? frissen a nyomdából érkezett meséi már az iskolapadba kísérik a kedvenc ovis hőseinket. Ezt a könyvet nem csak sulikezdőknek, hanem nagyobb ovisoknak is ajánljuk, hogy a mesei világon belül kóstoljanak bele abba, ami hamarosan rájuk is vár. Ez egyúttal remek alkalmat kínál arra,hogy egy jót beszélgess a gyerekeddel az iskoláról.
Érdemes körbenézned Vadadi Adrienn többi ovis meséje között is! Olvass bele a Leszel a barátom?-ba!

Kíváncsi vagy, mikből táplálkoznak a történetek? Akkor lapozz az interjúnkra!

Rendeld meg a Leszel a padtársam?című könyvet itt, akkor

- ha középsős, vagy nagy csopis a gyereked, mert a már ismert szereplők otthonosan vezetik be az iskola témáját az ovisok életébe
- ha most kezditek a sulit, mert ebben a könyvben minden félelem és szorongás egy feloldódik
- ha szeretitek Vadadi Adrienn érzékeny és kedves meséit!
Vicces gyerekeknek:"Szia, Emma vagyok, és a tesó-ügy után megint el szeretnék Neked mesélni valamit. Erről az ovi-dologról lenne szó. Mert azért ez sem annyira sima ügy, mint azt gondolná az ember." Finy Petra - a testvérszületés és a betegségmellett - most azt mutatja be frappánsan, viccesen és mély gyerekismerettel, hogy mi minden jó az oviban, mi okozhat problémát, és mi az, ami után majd bátran vágyakozhat a kistesó.

16394.jpgFiny Petra: Az ovi-ügy

Érzékeny gyerekeknek:

 Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

25275.jpgAkönyvsorozat minden kötetében két kedves kis történetet találsz. A nagy, szerethető képek pedig mind a gyerekeket, mind a szülőket rabul ejtik. Az évkezdés szempontjából a kezdő kötet, a Kicsi Mimi és a Kökény ovi a telitalálat. Az első mesében Mimiék elköltöznek. Bizony, mindent dobozokba pakolnak, és egy sokkal tágasabb üregben folytatják a történetük. Persze, ez szuper: a szülőknek. De Mimi egyáltalán nincs elájulva a költözéstől. Sőt! Szerencsére Mimi kitombolhatja magát. Szabad útja van a bánatának és a dühének is a költözéssel kapcsolatban, az anyukája ott áll mindig mellette, amíg szomorú. Ez pedig a legjobb megoldásnak bizonyul. A második mese pedig nem mást, mint az ovit teszi meg legfontosabb problémának. Mimi természetesen nem nagyon akar oviba menni. Sőt, egyáltalán nem akar. De ne aggódj, a türelmes hozzáállás, lassú történetvezetés, gyerekbarát nyelvezet ebben a mesében is meghozza a gyümölcsöt: Mimi élvezni kezdi az oviban töltött időt, és a mesehallgató gyerekek is kedvet kapnak a barátkozáshoz. 

Én még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki ne ragad volna a Kicsi Mimi lapjai között.
Kíváncsi vagy mi történik Kicsi Mimivel a következő kötetben? Akkor kattints ide!

Elvetemült skandináv humorú gyerekeknek:

17617.jpgIsmered Tatu és Patut? Neeeeeeeem?! Akkor épp itt az ideje, hogy bemutassam őket! Patu és Patu, bár kicsik, de igazi feltalálók! Abszurd humorral és fantáziával megalkotott univerzumukon keresztül megtudhatunk egy csomó érdekességet a saját világunkról is. Vagy vélt valóságunkról. Vagy a történelmünkről. Igazából Tatut és Patut minden, de tényleg minden érdekli, ők korunk kisgyerekeinek igazi képviselői, akik mindig benne vannak egy kis feltalálósdiban, egy mókás játékban, vagy egy mozis délutánban. Hacsak nem az óvodában kötnek ki merő véletlenségből... Mert ők egy jó kis wellnessre készültek. Naná! De, ha már így alakult, nem bánják egy cseppet sem, sőt, a maximumot kihozzák a helyzetből! Figyeld csak!

Barátkozzatok és nevessetek sokat a két furavári figurával, mert őket nem ismerni a lehető legnagyobb vétek!

Szívesen kalandoznál még Tatuval és Patuval? Ki nem? Tarts velük az űrbe, a történelem legviccesebb találmányinak szemléjére, a konyhába, vagy a szabadba játszani egy jót, amíg még lehet!

Izgága gyerekeknek:

Doris Rübel: Óvodás lettem

21419.jpgAki ismeri a Scolar minisorozatot, az biztosan tudja, hogy ezek azok a könyvek, amikért minden kisgyerek megőrül. Ha veszel egy könyvet, tuti, hogy rákattan az egész sorozatra... A nyitogatható fülek, kedves, barátságos rajzok minden témakört sorra vesznek, ami egy kicsi gyereket érdekelhet. Ebben a részben bebarangolhatod az egész ovit, részt vehetsz egy csomó foglalkozáson, vagy játszhatsz a csoportban és az udvaron, elmehetsz kirándulni a csoporttársaiddal, vagy színházba, a lényeg, hogy érezd otthon magad! Kíváncsi vagy, milyenek a pici mosdók? Vagy, hogy milyen ünnepeket várnak rád? Az ovi egy olyan hely, ami a gyerekekeért van, ahol a gyerekeknek lehetőségük adódik együtt jól érezni magukat! Kukucskálj be az oviba te is!

Kíváncsi vagy a sorozat további köteteire? Akkor tudd meg, milyen a tested, ismerd meg, hol laknak az állatok, vagy tudj meg többet a dinókról

Visszatérő ovisoknak:Ezt a két klasszikust minden olyan kisgyereknek ajánlom, akik már voltak, és szeptembertől még lesznek ovisok. 

Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok13018.jpg5143.jpgEz az a klasszikus, ami a szülők polcán már nagy valószínűséggel ott van. Most ideje újra elővenni, vagy újra beszerezni, ha az évek során elkavarodott. A történet csak és kizárólag a gyerek, az óvodás szemszögéből mutatja be a világot: megismerhetjük JuZsó nénit, aki igazából két óvó néni, csak egyszerűbb mégis így hívni, bepillanthatunk egy igazi doktor néni táskájába, és megkeressük a tavaszt is. Janikovszky Éva sok humorral, kedvesen és megértéssel ír a gyerekekről, úgy, hogy mi is újra óvodások szeretnénk lenni. Réber László rajzai pedig nélkülözhetetlenek Janikovszky meséihez. A klasszikusok ismérve, hogy időtállóak, a Már óvodás vagyok nemcsak hogy ma is vicces, hanem éppen annyira pontosan festi le a 21. század gyerekeinek a lelki világát, mint tette azt az előző század ovisaival.

Ezt a mesét azoknak ajánlom, akik nem most kezdik az ovit. Panni történetei hosszabbak, mint a fenti könyvek, viszont a képek még nagyok, színesek. Emlékszel rájuk, ugye? A sorozatot általában kislányoknak szokták venni, de a kisfiúsok se riadjanak vissza, sőt! Mikor Pöttyös Panni oviba megy nem érti, vajon miért éppen Péterkét nevezi ki az óvó néni tisztaságfelelősnek. Hiszen ő folyton maszatos, sokat verekszik, lekváros kenyeret dug a zsebébe, és egyszer még az egyik szemöldökét is levágta... Talán az óvodában még egy ilyen vadóc kisfiú is megváltozhat? Vajon milyen kalandok várnak a gyerekekre?Kedves, csupaszív meséket rejt a könyv, ráadásul sok van belőlük!
A többi Pöttyös Panni mesét itt találod!
Költő és daloló gyerekeknek:

Müller Péter Sziámi: Mi a jeled? - Óvodások alapkönyve CD-melléklettel
21134.jpgHa egy felnőttől megkérdezik, mi volt a jele az óvodában, nagy valószínűséggel emlékszik rá. Az viszont egészen biztos, hogy egy óvodás számára az autó, virág, napocska, csillag, halacska vagy kiscsibe mindenképpen többet jelent önmagánál, mint ahogy a süni, méhecske vagy lepke is. Müller Péter Sziámi verses-zenés-rajzos könyvében az óvodai jelek és csoportok nevei életre kelnek, dalra fakadnak a Palinta társulat segítségével, testet öltenek Igor Lazin remek rajzai által, és csak arra várnak, hogy találkozzanak tulajdonosaikkal... Óvodásoknak, óvó néniknek és szülőknek nélkülözhetetlen, hiánypótló kézikönyv CD-melléklettel! Amúgy sem árt lassan átnézni az őszi ruhákat, és elrendezni a gyerekszobát szeptemberre. Idén hangolódjatok vicces dalokkal az ovikezdésre!

Egyre korábban sötétedik. De ez egyáltalán nem olyan nagy gond, mert végre újra beizzítod a diavetítőt! Ráadásul már remek új filmek is kaphatók!Az ovi-ügy elérhető diafilmenis a könyv mellett, de van Bölcsis leszek, Maszat, Mazsolaés sok-sok régi klasszikus is!

szupercsapat_akciokep.jpgNem tudsz kinőni a Bogyó és Babóca rajongásból? Nem is kell! Ha már otthonosan mozogsz a kis bogárkák világában, tedd az ő történetükkel komfortossá az ovikezdést! 

Szeretsz társasozni? Akár sokan vagytok, akár csak páran, akár az oviban játszol, akár otthon, a Vadadi meséket idéző táblajátékot tuti, hogy élvezni fogod! A helyszín: az ovi! Sok beszélgetős, mozgásos feladattal. De ne aggódj, egy szobában simán le tudjátok játszani, bár a szabadban még viccesebb! Ezzel pedig még nincs vége a Pagony ovis játéksorozatának! Kattints ide, és olvasd el, mennyi-mennyi lebilincselő játékkal készültünk a mesék megelevenítésére!

További könyvajánlót és kinyomtatható játékos feladatokat ovisoknak itt találsz!

Kapcsolódó termékek