Az oviban nincs két egyforma gyerek

Találd meg a testreszabott meséteket az ovikezdéshez!

Közeledik a szeptember, az oviba készülő családok egyre izgatottabbak. Vajon a te gyereked hogyan fog boldogulni, ha véget ér a nyár, és elkezditek az óvodát? Akár elvarázsolt, izgulós, magabiztos, vagy érzékeny, ebben a cikkben biztos megtalálod a neki való ovis könyvet! Most még van időd, hogy mesélj és beszélgess vele, hogy egy kicsit felkészüljetek az őszi változásokra. Akkor se feledd a ráhangolódást, ha már visszatérő ovis gyereked van. A napi rutinra való visszaállás neki is és neked is nehéz lesz. Készüljetek fel időben! Lapozz a cikkre!

Egy igazi szülő-gyerek történet az elváláshoz - minden gyereknek:

babaroka_kovecskei_borito_1000px.jpgA Babaróka-mesékben az a legcsodálatosabb, hogy egyszerre van jelen a gyerek és a szülő őszinte és hiteles nézőpontja. A történetek az anya-kisgyerek kapcsolat átalakulásának folyamatát ragadják meg nagyon is mesei, ugyanakkor mégis hétköznapi pillanatokban lefestve. Azokat a pillanatokat, amikor a kisgyerek próbál leszakadni a mamájáról, amikor már ragaszkodik hozzá, hogy maga csinálja meg a reggeli kakaóját, és amikor a mamának is igazán jól esne úgy meginnia a kávéját úgy, hogy közben nem történik semmi.

A történetek mesei térbe emelve segítenek nektek az óvodás időszak nehézségeinek feloldásában. Babaróka bátor kis rókához méltóan nyit a világ felé, miközben vissza-vissza tér Mamaróka biztonságot jelentő ölelésébe. Szép lassan barátra talál Kiscica személyében a Kölyökőrzőben, akivel nagyon szeret fogócskázni és bújócskázni, miközben éppen annyira szeret még Mamarókával is tornyot építeni. Tökéletes történet az elváláshoz, óvodakezdéshez, óvodaváltáshoz, a legújabb kötet pedig már az iskolára készülésben is segíthet.

Ismerd meg a sorozatot!

Sajtkukac gyerekeknek:

3_5_8_perces_mesek_izgo_mozgo_ovisoknak_borito_1000px.jpgAz ovikezdés nemcsak a gyerekeknek nehéz, sokszor a szülőknek is komoly kihívást jelent, ezért nem árt időben ráhangolódni. A 3-5-8 preces mesék izgő-mozgó ovisoknak szuper kiindulási pont lehet az erről való beszélgetéshez, ugyanis az oviba készülők megtudhatják belőle, hogy milyen izgalmas kalandok várnak rájuk!

A szerző külön figyelmet fordított rá, hogy a mesékben megjelenő vicces és izgalmas helyzetekben minden ovis magára ismerhessen. A történetek ráadásul teljes mértékben a mai korhoz igazodnak, életszerű helyzeteket jelenítenek meg, minden megtalálható bennük, ami a mai, modern családokra jellemző. Ezek a mesék nemcsak szórakoztatnak, de közben érzékenyítenek is, észrevétlenül elfogadásra és empátiára nevelnek. Ha már van ovis a családban, vagy most készültök oviba és izgatottan várjátok a kezdést, ezek a mesék sokat megkönnyíthetik, hogy elkezdjetek beszélgetni a témáról.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Kreatív gyerekeknek:

maszat_oltozik_borito_1000px-1.jpgBerg Judit szinten minden korosztályban bizonyította már, hogy gond nélkül megtalálja a hangot az olvasóival. Nem kivétel ez alól az óvodás közönség sem. A Maszat-sorozat a kicsik egyik legnagyobb kedvence! Immár 11 kötetben olvashatunk az ovis kisfiú mindennapjairól, és gyönyörködhetünk Agócs Írisz cukibbnál cukibb rajzaiban.

Mindenki volt már fodrásznál, mindenki kíváncsi, mi lesz, ha egy csőtörés elárasztja az utcát, és ki ne pattanna szívesen vonatra, hogy meglátogasson egy vidéki tanyát! Ezekben a történetekben a gyerekek magukra ismerhetnek, ami sokat segíthet a saját kis kihívásaik és megpróbáltatásaik feldolgozásában és kommunikálásában is.

Itt találod az összes Maszat-mesét!

sari_es_a_mokusok_borito_1000px.jpgMi sem bizonyítja jobban Berg Judit zsenijét, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek! Így történt a Maszat-sorozatból ismert Sárival is, akiről immár három kötetben olvashatunk.

A Sári-mesék szintén mindennapi helyzetekről és konfliktusokról szólnak, melyekre a szereplők minden esetben megtalálják a legjobb megoldásokat. A végtelenül aranyos történetek segítségével ellátogathatunk a vadasparkba, mesés formában dolgozhatjuk fel egy új jövevény érkezését a családba, és a testvérféltékenység kezeléséről is tanulhatunk Sáritól.

Kattints ide, és ismerd meg Sári kalandjait!

Böngésző gyerekeknek:

8776726_5.jpegA népszerű Keress, találj, mesélj! böngésző sorozat "kistestvére", a Mini Keress, találj, mesélj! kisebbeknek készült, akár 1 éves kortól lapozgathatják a gyerekek. Égitestek, állatok, járművek... ebben a sorozatban biztosan minden ovis, vagy oviba készülő apróság talál egy izgalmas kötetet!

Az ovis kötetből a kicsik megtudhatják, kik járnak az óvodába, hogyan telik egy nap és mivel foglalkoznak a gyerekek. A könyvben szereplő jelenetek arra ösztönzik a beszélni tanuló kisgyerekeket, hogy megkeressék az ismerős tárgyakat, és megnevezzék őket.

Tedd kosárba!

Izgulós gyerekeknek:

kepernyofoto-2022-08-04-151954.pngPásztohy Panka illusztrációjaVadadi Adrienn nem csak anyuka, hanem újságíró, sőt óvónő is! Igazán érzékenyen és magabiztosan nyúl a kényes, félelemmel teli helyzetekhez is. Történeteinek megnyugtató a higgadtsága, nagyon közel van az olvasóhoz. A könyv intimitása a szöveg empátiáján, a képek kedvességén, otthonosságán alapszik.

Nagy népszerűségnek örvend a pici Óvodás lettem!-sorozat. A Maja barátokra lel című kötet (itt tudsz beleolvasni) az első utat mutatja be az óvoda felé. A mesével bekukkantunk a csoport életébe: hogy megy az ebédelés, főleg, ha spenót van tojással, amire Maja egyenesen rá sem tud nézni, aztán kezdetét veszi a felszabadult játék is! Ezt a könyvet akár már most is előveheted, tuti, hogy meghozod a kedvét a gyerekednek az ovihoz, ráadásul remek alkalom egy őszinte beszélgetésre!

32772.jpgAz Ákos óvodába megy íve hasonlít Maja történetére. Ákos már ovis, csak még soha nem maradt ott egyedül. (A beszoktatás alatt érdemes együtt átlapozni ovi után!) Ákos nyűgös lesz és csak gubbaszt az asztal alatt. De a kedves óvó néni türelmes és együtt érző, sosem tolakszik, pontosan tudja, hogy a gyerekekhez a játék és a huncutság az egyetlen autentikus út. Így Ákos pillanatokon belül egy pajkos kiskutyává változik. Akárcsak a többiek, akik közben megérkeznek. A harmadik történet pedig nem más, mint az alvóka története. Van, aki cumival alszik, van, aki az anyukája pulcsijával, és nincs is ezzel semmi gond. Kivéve, ha összekeverednek egy kicsit a dolgok. De lehet, hogy még az sem baj... 

A Peti tűzoltó lesz című könyvben három nagyon helyes történetet olvashatunk, hogy bújik egy ovis kisfiú egy tűzoltó, egy mentős és egy rendőr bőrébe. Ebben a kis könyvben a szerepjátékok színes világába léphetünk be.

Precíz gyerekeknek:

20777.jpgVadadi Adrienn nagyobbaknak szóló sok hosszabb mesét tartalmazó könyveit is imádják a kicsik, mert minden az oviban előfordulható történést és konfliktust hihetetlen mesei érzékkel beszél el az ovis korosztálynak. Ezeket Pásztohy Panka színes, nagy képei ékesítik. A sorozat kötetei minden ovis korosztályt megtalálnak.

A Leszel a barátom? a beszoktatást segíti, A Palacsinta tábor a nyári szünetről mesél, a Örökké óvodás maradok! a gyakorlott ovisokat szólítja meg, akik tudják, hogy hamarosan nekik is az iskolában lesz a helyük, az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv az évkört mutatja be minden ovis korosztálynak. Ha már most várod az ünnepeket, akkor készülj a legszuperebb mesékkel az évkörre!

27542.jpgLeszel a padtársam? meséi már az iskolapadba kísérik a kedvenc ovis hőseinket. Ezt a könyvet nem csak sulikezdőknek, hanem nagyobb ovisoknak is ajánljuk, hogy a mesei világon belül kóstoljanak bele abba, ami hamarosan rájuk is vár. Ez egyúttal remek alkalmat kínál arra, hogy egy jót beszélgess a gyerekeddel az iskoláról.

Rendeld meg a Leszel a padtársam? című könyvet itt, akkor

- ha középsős, vagy nagy csopis a gyereked, mert a már ismert szereplők otthonosan vezetik be az iskola témáját az ovisok életébe
- ha most kezditek a sulit, mert ebben a könyvben minden félelem és szorongás egy feloldódik
- ha szeretitek Vadadi Adrienn érzékeny és kedves meséit!

Érdemes körbenézned Vadadi Adrienn többi ovis meséje között is! Olvass bele a Leszel a barátom?-ba!

Kíváncsi vagy, mikből táplálkoznak a történetek? Akkor lapozz az interjúnkra!

Rosszcsont gyerekeknek:

kicsimacko_borito_1000px.jpgSzintén Vadadi Adrienn szüleménye Kicsimackó is. Immár két kötetnyi mesét olvashatunk erről az imádnivaló medvebocsról, de ha még nem ismernétek, most örömmel bemutatjuk nektek!

Kicsimackó egy igazi rosszcsont, aki feszegeti a határait, mint a legtöbb óvodás. Az élete kiegyensúlyozott, mindennapjai vidáman telnek, de nem mentesek a konfiktusoktól. Az első kötetben kötetben található mesék olyan hétköznapi helyzetekről szólnak, amik minden család életében felmerülnek: a gyerek nem akar felöltözni, képtelen nyugton ülni az autóban vagy épp nem akarja megosztani a játékait másokkal. Ez a kedves kis kötet a felnőtteknek is segít abban, hogyan legyenek tudatosabbak a gyerekeikkel való kommunikáció során, hogyan simítsanak el konfliktusokat úgy, hogy a végkifejlet mindenki számára tanulságos és megnyugtató legyen.

kicsimacko_a_balatonon_borito_1000px.jpgA második rész, a Kicsimackó a Balatonon pedig egy igazi nyári kötet, de őszi nosztalgiázáshoz is tökéletes. Kicsimackó már alig várja a nyaralást, és bár egy kicsit fél, mert még nem tud úszni, de támogató mackószülei, és új barátai hamar elfeledtetnek vele minden aggodalmat! Fürdés, biciklizés, igazi balatoni finomságok, és pár esős, de mégis boldog nap... Ebben a mesekönyvben minden benne van, ami nyár, ami Balaton és ami Kicsimackó!

Vigyétek magatokkal az utolsó csobbanásokhoz, vagy emlékezzetek ezekkel a mesékkel a nyár legszebb pillanataira!

Melyik részt olvasnátok legszívesebben? Válaszd ki itt!

Vicces gyerekeknek:

sarkanyovi_irany_a_nagycsoport_borito_1000px.jpgCzernák Eszter fejéből az az ötlet pattant ki, hogy egy óvodásoknak szóló mesekönyvet fog írni, de a főszereplők nem embergyerekek, hanem mindenféle varázslények, például sárkány, troll, tündér lesznek. Ebből az ötletből született meg a Sárkányovi-sorozat, amit megjelenése után rengetegen megszerettetek.

Ezekben a mesekönyvekben az a szuper, hogy észrevétlenül segítenek megoldani a mindennapi problémákat, feldolgozni a mindennapi történéseket. Annak ellenére, hogy unikornisok és tündérek a valóságban nem léteznek, Kende és Bodza problémái nagyon is valóságosak!

Czernák Eszter remek érzékkel egyensúlyoz a mese és a realitás között. A varázslatos lények segítségével reflektál az ovisok életének jelentőségteljes pillanataira, miközben fontos értékeket közvetítenek elfogadásról, másságról, kulturális különbségekről, csapatmunkáról, környezetvédelemről, pazarlásról, egyenlőségről.

A Sárkányovi történeteinek olvasása közben egyre élesebben látjuk, hogy a legrosszabb helyzetekből is ki lehet jönni jól egy kis kreativitással és optimizmussal. Ez Czernák Eszter köteteinek egyedi varázsa.

Rendeld meg a kiscsoportos, középsős és nagycsoportos Sárkányovi könyvet!

Brummogó gyerekeknek:

18875.jpgGyerekek, szülők és lassan nagyszülők örök kedvence Boribon! A mackó több mint 20 története segíti szülők és apró csemetéik mindennapjait. Segít megbirkózni a problémákkal, feldolgozni a körülöttünk forgó világot, gyönyörködtet, szórakoztat és fejleszti a legkisebbek nyelvi készségeit is. Alakítja a fantáziájukat, növeli a képzelőerejüket. Ez a csodálatos Boribon-univerzum pedig egyre csak tágul és tágul!

Ismerd meg az összes Boribon-mesét ebből a cikkből!

A teljesség igénye nélkül van karácsonyi, kuckózós, születésnapi, elalvós és cicás Boribon-mese is! Egyszerűen kizárt dolog, hogy valaki ne találjon a sorozatban kedvére való kötetet! Különösen ajánljuk nagymamáknak és nagypapáknak felolvasásra!

Válaszd ki, és rendeld meg a kedvencedet itt!

Ha egyszerűen nem tudtok betelni a mackókkal:

1802180.jpgCatherine Leblanc medvés könyvei olyan fontos témákról mesélnek az ovisoknak, mint a feltétlen szülői szeretet, a kistestvér érkezése, a felcseperedés, és természetesen az óvoda.

Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. "Nem akarok oviba menni!" jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. "Milyen jó neki!" sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől.

Kattints ide, és nézd meg a szerző összes könyvét!

Visszatérő ovisoknak:

5143.jpgA Már óvodás vagyok az a klasszikus, ami a szülők polcán már nagy valószínűséggel ott van. Most ideje újra elővenni, vagy újra beszerezni, ha az évek során elkavarodott. A történet csak és kizárólag a gyerek, az óvodás szemszögéből mutatja be a világot: megismerhetjük JuZsó nénit, aki igazából két óvó néni, csak egyszerűbb mégis így hívni, bepillanthatunk egy igazi doktor néni táskájába, és megkeressük a tavaszt is.
Janikovszky Éva sok humorral, kedvesen és megértéssel ír a gyerekekről, úgy, hogy mi is újra óvodások szeretnénk lenni. Réber László rajzai pedig nélkülözhetetlenek Janikovszky meséihez. A klasszikusok ismérve, hogy időtállóak, a Már óvodás vagyok nemcsak hogy ma is vicces, hanem éppen annyira pontosan festi le a 21. század gyerekeinek a lelki világát, mint tette azt az előző század ovisaival.

Itt rendelheted meg!

29265.jpg
Bogyó és Babóca rajongó gyerekeknek:

Ha már otthonosan mozogsz a kis bogárkák világában, tedd komfortossá az ovikezdést a Bogyó és Babóca az óvodában című könyvvel! 

Tedd kosárba itt!

Társasos gyerekeknek:

24780.jpgSzeretsz társasozni? Akár sokan vagytok, akár csak páran, akár az oviban játszol, akár otthon, a Vadadi meséket idéző táblajátékot tuti, hogy élvezni fogod! A helyszín: az ovi! Sok beszélgetős, mozgásos feladattal. De ne aggódj, egy szobában simán le tudjátok játszani, bár a szabadban még viccesebb!

Rendeld meg!


Kapcsolódó termékek