Az oviban nincs két egyforma gyerek

Találd meg a testreszabott meséteket az ovikezdéshez!

Abban, hogy rengeteg szuper ovis könyvet tudunk ajánlani, az a legjobb, hogy te kiválaszthatod pontosan azokat, amik testreszabottan nektek íródtak! Te tudod a legjobban, hogy a gyerkőcödnek milyen a temperamentuma, mit szeret igazán, és mi az, amitől fejvesztve menekül. Böngészd át a csupaovis, csupakönyves szemlénket, és gyűjtsd össze az igazán nektek való mesekönyveket a vidám óvodás évekért!

Egy igazi szülő-gyerek történet az elváláshoz - minden gyereknek:babaroka_cipoje_borito_1000px.jpg

A Babaróka-mesékben az a legcsodálatosabb, hogy egyszerre van jelen a gyerek és a szülő őszinte és hiteles nézőpontja. A történetek az anya-kisgyerek kapcsolat átalakulásának folyamatát ragadják meg nagyon is mesei, ugyanakkor mégis hétköznapi pillanatokban lefestve. Azokat a pillanatokat, amikor a kisgyerek próbál leszakadni a mamájáról, amikor már ragaszkodik hozzá, hogy maga csinálja meg a reggeli kakaóját, és amikor a mamának is igazán jól esne úgy meginnia a kávéját úgy, hogy közben nem történik semmi.

A történetek mesei térbe emelve segítenek nektek az óvodás időszak nehézségeinek feloldásában. Babaróka bátor kis rókához méltóan nyit a világ felé, miközben vissza-vissza tér Mamaróka biztonságot jelentő ölelésébe. Szép lassan barátra talál Kiscica személyében a Kölyökőrzőben, akivel nagyon szeret fogócskázni és bújócskázni, miközben éppen annyira szeret még Mamarókával is tornyot építeni. Tökéletes történet az elváláshoz, óvodakezdéshez, óvodaváltáshoz, a legújabb kötet pedig már az iskolára készülésben is segíthet.

Ismerd meg a sorozatot!

Vicces gyerekeknek:

kalandok_a_lo_csoportban_borito_1000px.jpgSzabó Borbála új ovis könyve, a Kalandok a Ló csoportbanaz óvodai élet legtipikusabb pillanatait ragadja meg – és csavar egyet rajtuk, hogy a gyereknek a könnyei potyogjanak a nevetéstől.

Amikor például le akarnak számolni a délutáni alvással, elindulnak a keresetükkel egyenesen a Parlamentbe a pulikutyusokhoz. És férjes-feleségest játszanak az udvaron, és karácsonykor szerepelnek, és tetvesek lesznek és így tovább. Mindenki magára ismerhet a történetekben (még az óvónénik is!), és mindenki nagyokat kacaghat.

Baranyai B. András illusztrációi, mint mindig, kiválóan rezonálnak a muris sztorikkal és jó érzékkel mutatják a szereplőket.

Kattints ide, és szerezd meg!

Ábrándos gyerekeknek macibocs_borito_1000px.jpg

Macibocs egy szuper aranyos, kedves kis ovis maci, akinek annyiban különbözik az élete az emberlurkóéktól, hogy télen nála bizony nincsen se óvoda, se játszótér, se szánkózás: édesdeden húzza a lóbőrt egészen februárig. Kora tavasszal aztán beindul nála is az élet! Farsangol, barátkozik, rollerezik, és az a sejtésünk, még a szerelem is eltalálja.

Igazán időtlen, hangulatos történeteket olvashattok Kiss Ottó mesekönyvéből, melyek nemcsak az óvodába igyekvő gyerekeket ragadják meg, de visszaröppenti az olvasó szülőket is a gondtalan gyermekkor legszebb pillanatihoz. Ovikezdéshez azért is ajánljuk, mert nagyon szépen tud a szülő-gyerek együtt ráhangolódni az új életszakaszra. Azt javasoljuk, ne hagyjátok abba a mesélést a könyvben szereplő történetek olvasása után. Biztosan eszetekbe fognak jutni a saját ovis életetek színes részletei, osszátok meg ezeket a kicsikkel! Tátott szájjal fogják hallgatni.

Itt tedd a kosaradba!

Sajtkukac gyerekeknek:

3_5_8_perces_ovis_borito_1000px.jpgAz ovikezdés nemcsak a gyerekeknek nehéz, sokszor a szülőknek is komoly kihívást jelent, ezért nem árt időben ráhangolódni. A 3-5-8 preces ovis mesék szuper kiindulási pont lehet az erről való beszélgetéshez, ugyanis ebben a kötetben csupa-csupa ovis mese vár rátok!

Ezek a mesék mindenkihez szólnak, óvodások, óvó nénik, szülők, mindenki talál bennük valami érdekeset. Ezen felül remek kapaszkodó lehet az ovit kezdő gyerkőc életében, hiszen ami ismerős, az kevésbé ijesztő és ami kevésbé ijesztő, az nagyszerű kalandnak ígérkezik!

Nagyobb ovisoknak pedig azért is remek választás ez a kötet, mert ebben a korban a gyerekek még nagyon szeretnek magukról, a saját kis életükről meséket hallgatni.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Kreatív gyerekeknek:

maszat_oltozik_borito_1000px-1.jpgBerg Judit szinten minden korosztályban bizonyította már, hogy gond nélkül megtalálja a hangot az olvasóival. Nem kivétel ez alól az óvodás közönség sem. A Maszat-sorozat a kicsik egyik legnagyobb kedvence! Immár 11 kötetben olvashatunk az ovis kisfiú mindennapjairól, és gyönyörködhetünk Agócs Írisz cukibbnál cukibb rajzaiban.

Mindenki volt már fodrásznál, mindenki kíváncsi, mi lesz, ha egy csőtörés elárasztja az utcát, és ki ne pattanna szívesen vonatra, hogy meglátogasson egy vidéki tanyát! Ezekben a történetekben a gyerekek magukra ismerhetnek, ami sokat segíthet a saját kis kihívásaik és megpróbáltatásaik feldolgozásában és kommunikálásában is.

Itt találod az összes Maszat-mesét!

sari_es_a_sun_borito_1000px.jpgMi sem bizonyítja jobban Berg Judit zsenijét, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek! Így történt a Maszat-sorozatból ismert Sárival is, akiről immár három kötetben olvashatunk.

A Sári-mesék szintén mindennapi helyzetekről és konfliktusokról szólnak, melyekre a szereplők minden esetben megtalálják a legjobb megoldásokat. A végtelenül aranyos történetek segítségével ellátogathatunk a vadasparkba, mesés formában dolgozhatjuk fel egy új jövevény érkezését a családba, és a testvérféltékenység kezeléséről, valamint a sünikről is tanulhatunk Sáritól.

Kattints ide, és ismerd meg Sári kalandjait!

Izgulós gyerekeknek:

kepernyofoto-2022-08-04-151954.pngPásztohy Panka illusztrációjaVadadi Adrienn nem csak anyuka, hanem újságíró, sőt óvónő is! Igazán érzékenyen és magabiztosan nyúl a kényes, félelemmel teli helyzetekhez is. Történeteinek megnyugtató a higgadtsága, nagyon közel van az olvasóhoz. A könyv intimitása a szöveg empátiáján, a képek kedvességén, otthonosságán alapszik.

Nagy népszerűségnek örvend a pici Óvodás lettem!-sorozat. A Maja barátokra lel című kötet az első utat mutatja be az óvoda felé. A mesével bekukkantunk a csoport életébe: hogy megy az ebédelés, főleg, ha spenót van tojással, amire Maja egyenesen rá sem tud nézni, aztán kezdetét veszi a felszabadult játék is! Ezt a könyvet akár már most is előveheted, tuti, hogy meghozod a kedvét a gyerekednek az ovihoz, ráadásul remek alkalom egy őszinte beszélgetésre!

32772.jpgAz Ákos óvodába megy íve hasonlít Maja történetére. Ákos már ovis, csak még soha nem maradt ott egyedül. (A beszoktatás alatt érdemes együtt átlapozni ovi után!) Ákos nyűgös lesz és csak gubbaszt az asztal alatt. De a kedves óvó néni türelmes és együtt érző, sosem tolakszik, pontosan tudja, hogy a gyerekekhez a játék és a huncutság az egyetlen autentikus út. Így Ákos pillanatokon belül egy pajkos kiskutyává változik. Akárcsak a többiek, akik közben megérkeznek. A harmadik történet pedig nem más, mint az alvóka története. Van, aki cumival alszik, van, aki az anyukája pulcsijával, és nincs is ezzel semmi gond. Kivéve, ha összekeverednek egy kicsit a dolgok. De lehet, hogy még az sem baj... 

A Peti tűzoltó lesz című könyvben három nagyon helyes történetet olvashatunk, hogy bújik egy ovis kisfiú egy tűzoltó, egy mentős és egy rendőr bőrébe. Ebben a kis könyvben a szerepjátékok színes világába léphetünk be.

Precíz gyerekeknek:

20777.jpgVadadi Adrienn nagyobbaknak szóló sok hosszabb mesét tartalmazó könyveit is imádják a kicsik, mert minden az oviban előfordulható történést és konfliktust hihetetlen mesei érzékkel beszél el az ovis korosztálynak. Ezeket Pásztohy Panka színes, nagy képei ékesítik. A sorozat kötetei minden ovis korosztályt megtalálnak.

A Leszel a barátom? a beszoktatást segíti, A Palacsinta tábor a nyári szünetről mesél, a Örökké óvodás maradok! a gyakorlott ovisokat szólítja meg, akik tudják, hogy hamarosan nekik is az iskolában lesz a helyük, az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv az évkört mutatja be minden ovis korosztálynak. Ha már most várod az ünnepeket, akkor készülj a legszuperebb mesékkel az évkörre!

27542.jpgLeszel a padtársam? meséi már az iskolapadba kísérik a kedvenc ovis hőseinket. Ezt a könyvet nem csak sulikezdőknek, hanem nagyobb ovisoknak is ajánljuk, hogy a mesei világon belül kóstoljanak bele abba, ami hamarosan rájuk is vár. Ez egyúttal remek alkalmat kínál arra, hogy egy jót beszélgess a gyerekeddel az iskoláról.

Rendeld meg a Leszel a padtársam? című könyvet itt, akkor

- ha középsős, vagy nagy csopis a gyereked, mert a már ismert szereplők otthonosan vezetik be az iskola témáját az ovisok életébe
- ha most kezditek a sulit, mert ebben a könyvben minden félelem és szorongás egy feloldódik
- ha szeretitek Vadadi Adrienn érzékeny és kedves meséit!

Rosszcsont gyerekeknek:

kicsimacko_borito_1000px.jpgSzintén Vadadi Adrienn szüleménye Kicsimackó is. Immár három kötetnyi mesét olvashatunk erről az imádnivaló medvebocsról, de ha még nem ismernétek, most örömmel bemutatjuk nektek!

Kicsimackó egy igazi rosszcsont, aki feszegeti a határait, mint a legtöbb óvodás. Az élete kiegyensúlyozott, mindennapjai vidáman telnek, de nem mentesek a konfiktusoktól.Az első kötetben kötetben található mesék olyan hétköznapi helyzetekről szólnak, amik minden család életében felmerülnek: a gyerek nem akar felöltözni, képtelen nyugton ülni az autóban vagy épp nem akarja megosztani a játékait másokkal. Ez a kedves kis kötet a felnőtteknek is segít abban, hogyan legyenek tudatosabbak a gyerekeikkel való kommunikáció során, hogyan simítsanak el konfliktusokat úgy, hogy a végkifejlet mindenki számára tanulságos és megnyugtató legyen.

kicsimacko_es_malnamaci_borito_1000.jpgA második rész, a Kicsimackó a Balatononegy igazi nyári kötet, de őszi nosztalgiázáshoz is tökéletes. Vigyétek magatokkal az utolsó csobbanásokhoz, vagy emlékezzetek ezekkel a mesékkel a nyár legszebb pillanataira!

A harmadik kötet talán az eddigi legaranyosabb mind közül! Kicsimackóék családja ugyanis egy új kis medveboccsal, Málnamacival egészül ki. Vajon hogyan küzd meg Kicsimackó a nagytesóvá válással? Ebből a szívet melengető képeskönyvből kiderül!

A Kicsimackó-rajondók számára az a szuper hírünk van, hogy idén karácsonyra egy különleges, ünnepi kötettel is bővül majd a sorozat!

Melyik részt olvasnátok legszívesebben? Válaszd ki itt!

„Elvarázsolt” gyerekeknek:

sarkanyovi_irany_a_nagycsoport_borito_1000px.jpgCzernák Eszter fejéből az az ötlet pattant ki, hogy egy óvodásoknak szóló mesekönyvet fog írni, de a főszereplők nem embergyerekek, hanem mindenféle varázslények, például sárkány, troll, tündér lesznek. Ebből az ötletből született meg a Sárkányovi-sorozat, amit megjelenése után rengetegen megszerettetek.

Ezekben a mesekönyvekben az a szuper, hogy észrevétlenül segítenek megoldani a mindennapi problémákat, feldolgozni a mindennapi történéseket. Annak ellenére, hogy unikornisok és tündérek a valóságban nem léteznek, Kende és Bodza problémái nagyon is valóságosak!

Czernák Eszter remek érzékkel egyensúlyoz a mese és a realitás között. A varázslatos lények segítségével reflektál az ovisok életének jelentőségteljes pillanataira, miközben fontos értékeket közvetítenek elfogadásról, másságról, kulturális különbségekről, csapatmunkáról, környezetvédelemről, pazarlásról, egyenlőségről.

A Sárkányovi történeteinek olvasása közben egyre élesebben látjuk, hogy a legrosszabb helyzetekből is ki lehet jönni jól egy kis kreativitással és optimizmussal. Ez Czernák Eszter köteteinek egyedi varázsa.

Rendeld meg a kiscsoportos, középsős és nagycsoportosSárkányovi könyvet!

Ha pedig már első osztályba készül a gyerkőc, akkor olvassátok el a Sárkánysuli első és második részét is!

Brummogó gyerekeknek:

boribon_a_jatszoteren_borito_1000px.jpgGyerekek, szülők és lassan nagyszülők örök kedvence Boribon! A mackó több mint 20 története segíti szülők és apró csemetéik mindennapjait. Segít megbirkózni a problémákkal, feldolgozni a körülöttünk forgó világot, gyönyörködtet, szórakoztat és fejleszti a legkisebbek nyelvi készségeit is. Alakítja a fantáziájukat, növeli a képzelőerejüket. Ez a csodálatos Boribon-univerzum pedig egyre csak tágul és tágul!

Ismerd meg az összes Boribon-mesét ebből a cikkből!

A teljesség igénye nélkül van karácsonyi, kuckózós, születésnapi, elalvós és cicás Boribon-mese is, a legújabb kötetben pedig a játszótérre kísérhetjük el a mackót. Egyszerűen kizárt dolog, hogy valaki ne találjon a sorozatban kedvére való kötetet! Különösen ajánljuk nagymamáknak és nagypapáknak felolvasásra!

Válaszd ki, és rendeld meg a kedvencedet itt!

Társasos gyerekeknek:

24780.jpgSzeretsz társasozni? Akár sokan vagytok, akár csak páran, akár az oviban játszol, akár otthon, a Vadadi meséket idéző táblajátékot tuti, hogy élvezni fogod! A helyszín: az ovi! Sok beszélgetős, mozgásos feladattal. De ne aggódj, egy szobában simán le tudjátok játszani, bár a szabadban még viccesebb!

Rendeld meg!


Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek