Kiss Noémi

Író, műfordító, kritikus. Elsősorban felnptteknek ír, könyvei több nyelven, többek között németül, bolgárul, szerbül is megjelentek, Németországban többször díjazták munkáit. Társadalomkritikus szövegeket ír, rendszeresen publikál, vitázik, kiáll a női jogokért. Első gyerekeknek szóló regénye a Lámpaoltó Pöttyös néni.

Magáról így ír:

"Gödöllőn születtem 1974-ben, először úsztam, majd vízilabdáztam, közben persze megtanultam fogalmazni. Ha nem írok, akkor rengeteget olvasok, annyit, hogy néha már karikás tőle a szemem. Még ma is szorgalmasan sportolok, anyukám a tornatanárom, hetente járok hozzá.

Életem nagy részét különféle városokban töltöttem, kollégiumokban, albérletekben, idegenek lakásán. Nem voltam lázadó. Budapesten végeztem iskoláimat, Miskolcra és a Svájc és Németország határán fekvő Konstanzba jártam egyetemre. Kalandos évek voltak, ami elengedhetetlen az íráshoz, akárcsak a sok utazás. Elbeszéléseimben városok és kissé különc figurák szerepelnek, kietlen tájak, és ismeretlen kelet-európai helyek tűnnek fel, olyanok, amelyeket láttam és megismerhettem, és olyanok is, amelyeket csak elképzelek, de sosem fogok látni, mégis valahogy hihetőnek tűnnek. Szeretem az extrém kalandokat és az érzelmi kihívásokat, érdekes, épp ezeket elbeszélőim is kedvelik. Szívesen fürkészem mások furcsaságait, először csak azért, hogy legyen miről írnom. De sajnos szerelmes típus vagyok, és ha végeztem, azon kapom magam, hogy beleestem egyik-másik figurámba.

Egy lány és egy fiú anyukája vagyok, ikrek."

A Bálna és a Srác - Előhang

Egészen különleges történetet olvashattok most Kiss Noémi tollából barátságról, bátorságról, bálnákról és a világvégéről. A Bálna és a Srác egy igazi, északi hangulatú, lírai meseregény, melyet Molnár Jacqueline varázslatosan szép rajzai illusztrálnak. Olvasd el a történet nyitányát!

Tovább olvasom...
Bennem még mindig él egy gyerek
2021-10-14
#Kávé mellé

Kiss Noémit legújabb, gyerekeknek írt könyvéről kérdeztük. A Bálna és a Srác kapcsán mesélt északi utazásáról, koraszülött kisfiáról, világgá menésről és még sok minden másról. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Ikrek mindenütt!
2021-03-22 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Biztosan mindenki elképzelte már, milyen lenne egy ikertesó: mindig ott lenne mellettünk a legjobb barátunk, akivel közösen mindenféle mókás csínyt el lehet követni! Akinek nincs ikertesója, azoknak azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a szuper ikres könyveket!
Ebben a szemlében összegyűjtöttünk örökzöld, klasszikus kedvenceket és frissen megjelent, kortárs képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket is!

Tovább olvasom...