Pitypang és Lili története folytatódni fog!

Interjú Pásztohy Pankával - kutyákról

Pásztohy Panka igazi kutyabarát! Ha elolvasod a vele készült interjúnkat, megtudod, hogyan folytatódik Lili és Pitypang története, mi a véleménye a valóban felelős kutyatartásról és megismeredheted a 17 éves Kacatot!
Ha te is szereted a kutyákat vagy titokban egy igazi kiskuytára vágysz, tarts velünk!

pasztohypanka.jpg- Megjelent a Szeretem a kiskutyám! című köteted, mit történik most Lilivel és Pitypanggal?

- Ebben a kötetben Pitypang már Lili kiskutyája. Nagyon boldogok együtt, de hamar kiderül, hogy a gazdi szerep sok felelősséggel és kötelezettséggel is jár. Mindkettőjüknek meg kell tanulnia alkalmazkodni a másikhoz. A közös tanulás persze kalandosra sikeredik. Nem szeretném előre elárulni, mi fog történni velük, elég talán annyi, hogy egy macska is feltűnik a mesében!

­-  Milyen kalandokra számíthatunk a jövőben Pitypanggal?

- Pitypang és Lili története folytatódni fog… A Mentsük meg a kiskutyám! című első kötetben a menhelyek világát ismerhették meg a gyerekek, a Szeretem a kiskutyám! című  könyvben a felelős kutyatartáson keresztül pedig eljutunk egy igazi kutyafuttatóra is. A folytatásban  Pitypang Lilivel együtt iskolába megy. Annyit még talán elárulhatok, hogy a történet egy állatorvosi rendelőbe is elviszi majd az olvasókat.

szeretem2.jpg- Mi szerinted a felelős kutyatartás 5 legfontosabb szabálya?

1. Megfelelő mennyiségű és minőségű kutyatáp, friss víz és kényelmes fekhely.

2. Közös séta és játék naponta minimum kétszer!

3. Nyakörv, valamint biléta a kutya nevével, illetve a gazdi telefonszámával. (Ezeket az adatokat az állatorvos által a kutya bőre alá ültetett chip is tartalmazza.)

4. Kötelező oltások, és szükség szerint állatorvosi vizsgálat.

5. Minél több együtt töltött idő!  Mert egy kiskutyának is szüksége van társaságra.

szeretem.jpg- Miért fontos egy kutya a családban? Mit tud adni egy gyereknek? Mikor ajánlod, és mikor ellenzed a kutyatartást?

- Véleményem szerint az a gyerek, aki állatok közelében nő fel, nagyobb valószínűséggel cseperedik felelősségtudó felnőtté, aki tiszteli és vigyázza a nála gyengébbeket. A kutyatartást csak egy esetben nem ajánlom, méghozzá akkor, ha nem tudják biztosítani a megfelelő körülményeket és a szeretetteljes gondoskodást. Szerencsére Magyarországon már tilos kutyát láncon tartani, de sajnos, főleg vidéken még mindig nagyon gyerekcipőben jár az állatok családtagként való elfogadása.

kacat.jpg- Mesélj a te kutyádról egy kicsit!

- Kacat egy 17 éves yorki, de amilyen pici, olyan nagy szíve van. 12 évet élt egy szaporító telepen. Kicsi ketrecbe zárva. Ugatni sem tud, mert elvágták a hangszálait. Rengeteget szenvedett, de ennek ellenére óriási bizalommal volt felénk, mikor örökbe fogadtuk egy menhelyről. Már 5 éve a mi kutyusunk, és remélem, sikerült vele elfeledtetnünk a borzalmas éveket. Az ő sorsa indította el bennem azt az elhatározást, hogy  meséljek a gyerekeknek a menhelyek világáról, és a felelősségteljes kutyatartás fontosságáról.

A Mentsük meg kiskutyám! és a Szeretem a kiskutyám! című köteteket megtalálod a boltokban és olvass további interjút kutyás szerzőnkkel!