Kruppa Gergely

Kruppa Gergely UX designer, játéktervező. Főállásában digitális felületek tervezésével foglalkozik. Első játéka a saját kiadójánál, az Antler Gamesnél jelent meg Saltlands néven. A sötét, apokaliptikus, felnőtt játékok után a Pagonynál most egy kifejezetten könnyed gyerekjáték ötlete jelenik meg Matricás Laci világában. A játék koncepcióját eredetileg öt éves testvérének tervezte.

Szuper térképes társasjátékok!
2023-11-08
#Ezt játsszuk

A térképes játékok egyre jobbak és szebbek az utóbbi években. A közös bennük: a játék során fel kell térképeznünk egy világot így vagy úgy; hol nekünk magunknak kell összeállítanunk, némelyikben szó szerint megrajzolnunk a térképet, másokban pedig ügyesen kell böngésznünk őket, jó útvonalakat kidolgozva nyerni, vagy megismerni egy város helyszíneit és nyomozva összerakni egy történetet. A játékmódok változatosak, de az alap közös. A térkép. Mi hol van, honnan hová hogyan jutunk el, hogyan viszonyulnak egymáshoz az elemek, tereptárgyak, épületek, utcák, folyók, helyek, növények, állatok…

Tovább olvasom...
"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"
2023-10-17
#Ezt játsszuk

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Matricás Laci - Kapj el!
2021-09-14 - Pagony Játékház
#Ezt játsszuk

Ha a Most én olvasok! sorozattal tanultatok olvasni, és Vadadi Adrienn könyveit is szeretitek, akkor nem ismeretlen számotokra Matricás Laci neve. A híres rablóval most már társasjáték formájában is találkozhattok! Szeretitek a blöffölős játékokat? A Matricás Laci - Kapj el! egy vicces, pörgős, titkosszerepes partijáték, amely már nyolc éves kortól élvezhető, de a legedzettebb pókerjátékosokat is megizzasztja majd! Kezdők és profi játékosok is bőven találhatnak benne kihívásokat. Tudj meg mindent a legújabb Pagony-játékról!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások