Matricás Laci - Kapj el!

Velem vagy, vagy ellenem?

Ha a Most én olvasok! sorozattal tanultatok olvasni, és Vadadi Adrienn könyveit is szeretitek, akkor nem ismeretlen számotokra Matricás Laci neve. A híres rablóval most már társasjáték formájában is találkozhattok! Szeretitek a blöffölős játékokat? A Matricás Laci - Kapj el! egy vicces, pörgős, titkosszerepes partijáték, amely már nyolc éves kortól élvezhető, de a legedzettebb pókerjátékosokat is megizzasztja majd! Kezdők és profi játékosok is bőven találhatnak benne kihívásokat. Tudj meg mindent a legújabb Pagony-játékról!

A Matricás Laci - Kapj el! egy titkosszerepes kártyajáték, amelyben egészen a végéig nem egyértelmű, hogy kik a csapattársaink. Blöfföléssel lehet elhitetni a többiekkel, hogy velük vagyunk, és kicsalni tőlük az édességeiket. A cél az, hogy a mi csapatunk több édességet szerezzen, amihez a saját lapjaink jó felhasználásán túl a többiek kiismerésére is szükségünk lesz. Egy vicces, pörgős, partijátékról van szó, melyben a legedzettebb pókerjátékosok is megizzadnak majd!

matricas-laci_box_1000px.jpgEbben a társasjátékban a nehézséget nem az alapmechanika fogja okozni, hiszen az pofonegyszerű. Minden körben választunk egy lapot a kezünkben lévő háromból, amit kijátszunk, a kör végén pedig reméljük, hogy a mi csapatunkhoz kerülnek az édességek.

Az összetettséget itt az átverés és a helyes következtetés fogja adni, ami egyben a játék esszenciája is. Természetesen nem kell túl komolyan vennünk, ez egy zseniális partijáték, ami fejleszti is a játékost, hogy egyre jobb, rafináltabb és ügyesebb legyen. Közben pedig végig jól érezzük magunkat és sokat nevetünk a különféle blőd helyzeteken.

A Matricás Laci - Kapj el! 8 éves kortól ajánlott, amivel teljes mértékben egyetértek. A blöffölés, titkosszerep, a dedukció olyan vonalak a társasjátékos világban, amiket a felnőtt kategóriába sorolunk.

Tedd kosárba!

A titkosszerepes játékok igen kivételesek és magukban hordozzák azt az izgalmas érzést, hogy tudok valamit, amit senki más nem tud. Ezt végig titkolnom is kell, de vajon mi árul el engem, és hogyan leplezem le a többieket? Észreveszem-e kik a csapattársaim, vagy elég, ha egyszerűen csak összezavarom az ellenfeleim?

Erős a gyanúm, hogy mindenki játszott már valamiféle titkosszerepes, esetleg gyilkosos játékot, mint a vérfarkas, vagy a kacsintós gyilkos. Ezek a klasszikus szórakozások ihlették a mai modern társasjátékok legnépszerűbb darabjait, a resistance játékokat, mint az Avalon, vagy A rettegés éjszakája: Vérfarkas. Ezek különböző világokba repítenek minket, de mindegyik lényege, hogy a játék elején egy titkos szerepet osztanak ránk, ami meghatározza a cselekedeteinket. Óriási népszerűségnek örvend a szintén mindenféle rejtett karakterrel operáló Bang!-sorozat is, amelyben a legnagyobb élmény talán az, amikor Renegátként mi maradunk utoljára életben, és megcsináljuk a lehetetlent.

kepernyofoto-2021-08-06-140047.pngA Matricás Laciban is leírhatatlan élmény Cukrászként döntetlenre játszani és végül nyerni. Szerintem valami zseniálisat alkotott a Pagony és Kruppa Gergely, mivel sokkal közelebb hozta hozzánk ezeket a különleges játékokat. Megmarad a titkosszerep, de nem igényel játékmestert, a közös cél és átlátható.Fontos a kooperativitás, hiszen a csapattársaimmal együtt kell dolgoznom, de közben megmarad a kompetitív jelleg is: a végén egy győztese lesz a játéknak. A pörgőssége miatt pedig mindig szeretnénk még egy kört játszani!

A Matricás Laci - Kapj el! igazán befogadható. Mindvégig egy gyönyörű köntösbe bújtatott, kedves játék marad. Könnyen tanulható, és valóban szerethető az első perctől fogva. A játékszabály pillanatok alatt végigvezet minket a játék menetén és sok apró tippel segít is bennünket. Gyakorlott játékosoknak újabb és újabb lehetőségeket kínál a különleges karakterek behozásával, egyszerre kijátszható lapokkal és akciókártyák bevetésével.

Bátran ajánlom családoknak és baráti társaságoknak, fiataloknak és fiatalos, játékos lelkű nagyszülőknek is. Kezdők és profi játékosok is bőven találhatnak benne kihívásokat. Sok pozitív játékélményt rejt és könnyen okoz sikert és örömöt. Kedvet hoz a blöffölős játékokhoz, amiket érzelmi intelligenciát fejlesztő hatásuk miatt jó szívvel ajánlok mindenkinek. Megtanulunk figyelni a másikra, az apró jelekre. Folyamatos jelenlétet igényel, de közben könnyed és felszabadult marad a légkör. Végig hangos nevetések fűszerezik a játékmenetet, miközben egyetlen kérdés körül forog minden

Velem vagy, vagy ellenem?

Rendeld meg itt!

A Pagony Játékház munkatársainak ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek