"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"

Kruppa Gerellyel, a Yunka tervezőjével beszélgettünk

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

yunka_3d_crop_1000px.pngHonnan jött a Yunka ötlete és hogy született meg a hozzá tartozó átlátszó térkép?

Gyerekkorom óta foglalkoztatott a kincskeresés és a térképek (a Yunka eredetileg kincskeresős játéknak indult). Szerettem volna egy olyan játékot csinálni, ahol meg kell keresni egy ismeretlen helyet. Egyébként tulajdonképpen az első megjelent játékomban, a Saltlands-ban is megfogalmazódott már ez, de szerettem volna egy térképesebb megoldást. Mindkét játékban a játékom generálja a megoldást, ennek vannak előnyei-hátrányai. Később ismertem meg a Cryptid című játékot, ami azóta is nagy kedvencem. Iszonyatosan elegáns megoldást hoz erre a problémakörre, de ott előre szerkesztett a pálya és a keresett helyszín. Az lenne a legjobb, ha a térkép generált, de a megoldás már a játék elejétől fogva adott lenne. Kénytelen leszek csinálni egy harmadik játékot is.

yunka_04.jpgAmikor a Yunka ötlete megfogalmazódott, viszonylag sok játék jött ki, ami átlátszó komponenseket használt. Szeretem feszegeti a komponensekben rejlő lehetőségeket, több különböző ötletem is volt, hogy mit lehetne kezdeni az átlátszó fóliával. A Yunkában elsősorban edukatív szerepet tölt be: segít rájönni, hogy a térkép és a dzsungel hogyan kapcsolódik össze.

Kattints ide és szerezd meg a játékot!

Milyen játékost képzelsz magad elé - ha egyáltalán - amikor egy társast tervezel? Szerinted a Yunka mely gyerekek és felnőttek számára lesz a legjobban eltalált ajándék?

Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem, így azoknak tudnám ajánlani akik hozzám hasonlóan szeretik a térképeket, és arról álmodoznak, hogy elvesznek egy sűrű dzsungelben.

Olvasd el a Yunkáról szóló cikkünket itt!

kepernyofoto-2023-10-17-85125.pngVan kedvenc állatod a Yunkából?

Nekem igazából a kis hajó a kedvencem, ami segít átkelni a vízen.

Dolgozol most valamilyen társason?

Természetesen. Most két többé-kevésbé aktív projekten dolgozom, mindkettő kifejezetten kicsiknek készül. Az egyikben néhány jegesmedvebocs a széttört jégtáblákon elsodródott a szülőktől, és vissza kell találniuk hozzájuk. A másikat pedig a kockakirakós játékok inspirálták. Felfedezős-állatos-királyságépítős, de a történet még kicsit képlékeny.

Kipróbálnád a Yunkát? Tedd kosárba itt!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Hol lakik a bébihangyász?