Tarr Ferenc

Gyerekirodalmi szakember, több mint 4 éven keresztül volt a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnökségi tagja. Történelem és filozófia szakos tanárként végzett az ELTÉ-n, magyar szakon a pécsi, gyerek- és ifjúsági szakemberként a Károli Gáspár Református Egyetemen.

2013 óta a BonBon Matiné Műhely ügyvezetője, ahol évente majd 130 zenés produkciót adnak elő országszerte óvodás és kisiskolás gyerekeknek annak érdekében, hogy minél többen szeressék meg a zene és a hangszerek világát. Itt írta, színpadra vitte a darabokat, sokszor maga is szerepelt benne. A pandémia sajnos azonban ennek is véget vetett, így született meg első meseregénye Harmónia, a zenék világa címmel.

"1986-ban születtem Leeds-ben, Angliában. Ez nagyon menőn hangzik, de félévesen már itthon is voltunk, mert apukám orvosi munkája véget ért ott. Azóta minden bemutatkozásom azzal kezdődik, miért nem vagyok perfekt angol. (Na, tessék, most is!)

Gyerekkoromban csillagász szerettem volna lenni, de féltem, hogy akkor soha nem találkozom a családommal, így meggondoltam magam. Ez mai fejjel is bölcs döntésnek tűnik, mert ha belegondolok, hogy a 4 fiam mellett még éjjel is dolgoznom kellene, akkor… Akkor most biztos semmi keresnivalóm nem lenne a Pagony honlapján. Meg valószínűleg máshol sem.

Nagyon szeretem a jó zenéket. Főleg a funky-t és a big band jazz-t. Három évig doboltam, de a szomszédok nem értékelték. Külvárosi raktárakban gyakorolni meg… Szóval ez is véget ért.
Szerettem volna színházrendező is lenni, volt is egy szuper társulatunk, akikből sokan nagyszerű színészek lettek. De amikor az utolsó, frenetikus előadásunkon 13-an voltak, akkor ezt az utat is lezártnak éreztem.
Az utóbbi időben pedig elkezdtem írni…"

fotó: Kassai Adél

Harmónia - a zenében és az emberben
2021-11-18 - Wágner Eszter
#Kávé mellé

Te megtaláltad már a saját zenédet? Még nem? Ne aggódj, Tarr Ferenc ismeretterjesztő mesekönyvével sikerülni fog. A szerzőt Harmónia, a zenék birodalma című könyvéről kérdeztük.

Tovább olvasom...
Majorság palotája
2021-11-18
#Olvasósarok

Találd meg te is a saját zenédet! Indulj varázslatos utazásra Melódia királykisasszonnyal a zenék birodalmában! Lapozz bele a Harmónia című ismeretterjesztő mesekönyvbe!

Tovább olvasom...
Harmónia, a zenék birodalma
2021-11-11
#Ezt olvassuk

Tarr Ferenc zenei ismeretterjesztő mesekönyvének ihletésére egy varázslatos kalandra hívunk Benneteket a zenék birodalmába! Gyertek el a Bartók Pagonyba november 20-án, szombaton 10:00-kor, és vegyetek részt Ti is Melódia királykisasszony mesés utazásán! Találjátok meg a saját zenéteket!

Tovább olvasom...

Sütihasználati beállítások