Nagyon Zöld Könyv

Gévai Csilla készülő, nagyon zöld, nagyon elgondolkodtató és nagyon aktuális, "beszélgetős" könyvéből az első két részt olvashatjátok. Elsősorban iskolás gyerekeknek ajánljuk, de kisebbek, sőt, nagyobbak (felnőttek) is nagy haszonnal forgathatják. Reméljük, kötelező olvasmány lesz minden családban!

tovább...

Békés Pál: Kocsi, a locsoló

Békés Pál meséje az Autósmesék című antológiából.
Kortárs meseszerzőink legjobbjai Berg Judittól Lackfi Jánoson át Kiss Ottóig és Mosonyi Alizig autókról mesélnek. A gyűjteményes kötetben szerepelnek játékautók, igazi autók, kukásautók, locsolóautók, érző és gondolkodó autók, öreg és megbízható autók, fiatal és szemtelen autók – egy a lényeg: minden mesében az AUTÓ áll a középpontban, és az autó nem szimplán használati tárgy, hanem társ, játékszer, rokon, barát, varázseszköz.

tovább...

Galléros Fecó és a Fortuna-bogár

Galléros Fecó titkos naplójának egy részletét olvashatjátok itt. Ezt a naplót Rumini egyik legjobb barátja száműzetése izgalmas éveiben kezdte írni, és sok mindenre fény derül benne, ami később nagy hatással volt a kisegér és a Szélkirálynő legénysége sorsára. Az itt közölt szöveg töredékes, de kiadása során előkerült a napló teljes szövege, amit hamarosan könyv formában is elolvashatsz.

tovább...

May Szilvia-Pikler Éva: Imbusz mester és a szemüveges autó (részlet)

Sokan megismerték és megszerették Imbusz mestert, a világ legjobb autószerelőjét, és segédjét, a Pudlimász névre hallgató kelekótya kutyust. A sorozat második részéből áll itt most egy részlet, amelyben Pudlimász kutyaiskolába kerül - ám ez (legalábbis eleinte) egyáltalán nem tetszik neki...
Igazi kisfiús mese, autó- és kutyaimádóknak! A harmadik rész is készülőben van...

tovább...

Jeli Viktória-Tasnádi István: A Vízöntő jegyében (Rozi az égen)

Február elején, a vízöntő jegyében egy igazi zodiákus mesével szeretnénk kedveskedni - Jeli Viktória és Tasnádi István könyvhétre megjelenő meseregényéből, a Bábszínházban egyébként már látható Rozi az égenből olvashattok most egy fejezetet.
A könyv Kun Fruzsi rajzaival jelenik majd meg.

tovább...

Péterfy Gergely: Pannon mese (részlet)

Péterfy Gergely on-line meseregényéből olvashattok egy részletet - a fejezetek hétről hétre íródnak, és ITT nyomon követhetők.

A könyv főszereplője a hol rút, hol szép (vagy egyszerre rút és szép) Fulvio - őt ismerhetitek most meg.

tovább...

Szabó T. Anna: Lazi és a repülő macskák

Szabó T. Anna meséje Laziról és a repülő macskákról az Irodalmi Centrifuga interkulturális mesesorozatának második részeként jelent meg, most a Pagony Olvasósarkában is elolvashatjátok.

tovább...

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza léghajózik (részlet)

A Csoda és Kósza körül a Föld című mesekönyv egyik meséjéből olvashattok egy részletet - ebben Kósza repülni vágyik, elszabadul egy léghajóval, először a sivatagba, aztán az Északi-sarkra, végül Párizsba repül. Kalandjait az eszkimókkal itt olvashatjátok...

tovább...

Lackfi János: A nagy autómosás

Egy készülő kötetbe engedünk most bepillantást: Lackfi János: A nagy autómosás című meséjét olvashatjátok az Autósmesék című mesegyűjteményből, ahol Lackfi mellett olvashattok majd meséket (többek között) Kiss Ottótól, Békés Páltól, Mosonyi Aliztól, Dragomán Györgytől, Berg Judittól is, a rajzokat pedig Rubik Anna készíti...

tovább...

Sütihasználati beállítások