Maszat után most Sárié a főszerep!

Ismerd meg Berg Judit új sorozatát!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Berg Judit remek szerző, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek. Az évek folyamán annyi izgalmas és érdekes dolog történt a Maszat sorozatból ismert Sárival, hogy szerző és Agócs Írisz, - sok más könyvünk mellett - a Maszat-kötetek illusztrátora úgy döntöttek, róla is érdemes lenne mesélni a bölcsis-ovis korosztálynak. Ismerd meg a szerzőpáros legújabb, a kicsik hétköznapjait és sajátos problémáit feldolgozó sorozatát, mely már nem csak négy könyvet, de egy ovisoknak szóló társasjátékot is tartalmaz!

A Sári-mesék a Berg Judittól már megszokott kedves és bájos hangon szólítják meg a gyerekeket és szüleiket. A szereplők megtalálják a megoldást a különböző konfliktusokra, és oly módon fedezik fel saját világukat, ahogy minden gyerek: tapasztalás és benyomások útján. A Sári-könyvekben ugyanúgy két-két mesét találhatsz, mint ahogyan a Maszat-mesékben is. De nemcsak a könyvek fizikai mérete, a szöveg-kép-arány is teljesen megegyezik a Maszattal, így ezeket a könyveket is elsősorban a bölcsis-ovis korosztálynak ajánljuk. Maszat-rajongók, figyelem! Bár most Sárié lesz a főszerep, számotokra is tartogat meglepetést az új sorozat.

Sári a Vadasparkban!

32108.jpgAz első történetben Sári és barátnője, Hédi állatokat rajzolgat, csakhogy nem tudnak megegyezni abban, hogy milyen színű lehet a róka farka. Ezen természetesen össze is vesznek. A gyerekek a legkisebb apróságon hajba tudnak kapni, de a fontos, hogy elismerjék: sokkal többet ér az együtt játszás öröme, mint a haragtartás. Szerencsére Sári és Hédi rájönnek erre, és utána jót játszanak együtt. Ráadásul kiderül, hogy egyikük sem látott még igazi rókát, így vetődik fel a Vadasparki látogatás gondolata.

A második meséből megtudhatják a kicsik, hogyan kell felkészülni egy kirándulásra, mi is az a vadaspark, és milyen állatokkal lehet ott találkozni. Sajnos a lányok most sem látnak igazi rókát, és Sári nagyon elszomorodik, de szerencsére a barátai felvidítják. Kiderül Maszat tudja, hogy milyen színű valójában a rókafarok, a lányok pedig rádöbbenek, hogy mindkettőjüknek igaza volt!

Rendeld meg!

Sári Születésnapja

sari_szuletesnapja_borito_1000px.jpgAz első mese a születésnapi buliról szól, Sári áthívja magukhoz a barátait, Misit, Maszatot és Hédit egy nagy közös ünneplésre. A buli remekül sikerül, a gyerekek nagyon jól érzik magukat. Sárit egy közös ajándékkal köszöntik fel a barátai, ami nem más, mint egy bájos plüssróka, Sári kedvence!

A második mese arról szól, hogyan érzi magát Sári plüssrókája az új gazdájánál, de a szemfüleseknek feltűnhet, hogy a szituáció kísértetiesen hasonlít a testvérek közötti féltékenységhez. Sári rengeteget játszik a rókával, rajongva imádja az új plüsst, de Pötyi baba nem osztozik ebben. Valószínűleg azt szeretné megmondani Sárinak, hogy fél: ő már nem lesz olyan érdekes, mint az új jövevény, és Sári nem fog vele játszani, de sajnos ehelyett inkább csak olyanokat mond, hogy a kis róka büdös és buta. Sári sajnos későn veszi a lapot, hogy Pötyi féltékeny, és amikor nem figyel, Pötyi egy óvatlan pillanatban kislisszol az ajtón, és bánatában megszökik. Amikor Sári észbe kap, nagyon megijed, hogy örökre elvesztette a babáját, így a róka segítségével felkutatja az egész házat és az udvart, hogy meglelje régi barátját.

Tedd kosárba!

Sári és a mókusok

sari_es_a_mokusok_borito_1000px.jpgMíg a Sári születésnapjában az új jövevény érkezése kerül a középpontba, addig a Sári és a mókusokban a testvéri kapcsolat dinamikája kap fontos szerepet. A testvérek között nem ritka a féltékenység, a veszekedés, de nagyon fontos, hogy nyugodtan álljunk a problémához, és határozottan, de szeretettel simítsuk el a konfliktust, hiszen a kicsik a önkéntelenül is rengeteget tanulnak a szülői példából.

Pötyi és Puszi - mint a legtöbb testvérpár néhanapján - csúnyán összevesznek. Sári hiába próbálja kibékíteni őket, azok egymásra se néznek. Végül a kislány leül a szőnyegre és mesélni kezd egy mókuscsaládról és, mit ad isten, két veszekedő mókuscsemetéről. A kismókusok nagy dühösködésükben bajba keverednek, ám amikor a helyzet komolyra fordul, azonnal egymás segítségére sietnek. A mese végére Pötyi és Puszi már egymás kezét szorongatva aggódik a kismkókusokért. Szerencsre minden jóra fordul, sőt, mi több, Pötyi és Puszi is kibékülnek.

Itt találod a könyvet!

Sári és a sün

sari_es_a_sun_borito_1000px.jpgSári negyedik önálló mesekönyvében megbarátkozik egy baba-sünivel, és addig nevelgeti, ápolgatja, míg vissza nem térhet a természetbe.

Először hozzá sem ér a kis állathoz, hátha az anyukája visszajön érte. Csak akkor viszi be a lakásba, amikor már biztos, hogy csak ő tud segíteni a sünin, és ekkor sem örökre fogadja be, éppen csak addig, amíg már elég nagy és erős lesz ahhoz, hogy önállóan is boldogulhasson a nagyvilágban.

Hiszen a sün végül is vadállat, akinek a természetben van a legjobb helye. Természetesen ettől még barátok maradnak, és a kis sün a kerti parti során ismét meglátogatja Sárit és barátait.

Kattints ide és szerezd meg a legújabb kötetet!

arnyekmokus_3d_crop.pngÁrnyékmókus

A Sári és a mókusokhoz kapcsolódik Marosvári Tamás 3-6 éveseknek szóló játéka, ami tökéletes első társas is lehet ennek a korosztálynak. Az Árnyékmókus egyszerű, igazodik a legkisebbek életkori sajátosságaihoz, és mégis élvezetes. Ráadásul olyan készségekre épít, melyekben a felnőtt sem feltétlenül ügyesebb, mint a gyerek, sőt. Ilyenek például a formafelismerés, a tapintás és a képi memória.

Árnyékokat kell keresnünk, hogy utat építve belőlük rájuk ugrálhassunk: a négy nagy, színes kártyánk mindegyikének ábrája (cica, fa, kerítés stb) kirakható vastag karton árnyékformákból, amiket egy vászonzacskóba nyúlva kell kitapintanunk. A játéknak kooperatív és versengő változata is van, így tényleg minden apróság kedvenc első társasa lehet.

Kattints ide és szerezd meg!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • „Az élet legnagyobb ajándéka a testvér” - vagy mégsem?

  • Mókusok minden mennyiségben!

  • Boldog születésnapot, Sári!

  • Főszerepben: Sári és Pötyi baba