Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

Az egyik leggazdagabb és legsokszínűbb sorozatunk az Abszolút könyvek. És most bevalljuk, hogy az egyik kedvencünk is. Egyszerűen annyi remek történetet lehet elmesélni a 9-14 éves korosztálynak, annyi mindenre nyitottak és fogékonyak ebben a korban a gyerekek. Ráadásul a nekik szóló könyvekben már bőven van helye olyan témák felvetésének is, ami a felnőtt olvasóközönséget is elgondolkodtatja, így ezek a könyvek talán az első igazi, közös regényélményt adhatják meg a családnak.

Persze van köztük olyan is, ami egyszerűen csak végtelenül vicces, vagy olyan kalandos nyomozás, ami tökéletes kikapcsolódós program lehet a kiskamaszoknak. Ezeken a könyveken keresztül a gyerekek valóban megszerethetik az olvasást, amelyek a sok kötelező mellett emlékeztetik őket arra, hogy az olvasás jó móka. Van köztük időutazós, fantasztikus, realisztikus, iskolában játszódó és még sorolhatnánk.

Ami azt illeti, soroljuk is! Mivel az Abszolút könyvek sora már olyan hosszú, hogy egy levegővel végig sem tudjuk mondani – de lehet, hogy hárommal se –, ezért úgy döntöttünk, szűkebb kategóriákra osztva mesélünk most róluk, hogy könnyebben kiválaszthassátok, melyik a nektek való.

A nyomozós könyvek szerelmeseinek

katlankapu_borito_1000px.jpgHa odavagytok a detektívregényekért, ha ott pihen a szekrényben a farsangi Sherlock-jelmez, ha szerettek együtt nyomozni, gondolkozni, fejtegetni és találgatni a karakterekkel, akkor jó hírünk van, mert egy csomó Abszolút könyvvel bővíthetitek ebben a témában a könyvespolcot!

Ott van rögtön a Könyvvadászok-sorozat, mely minden kódfejtő könyvmolyt el fog varázsolni. De Wéber Anikó regényei, a Cseresznyeliget titka, A platánsor rejtélye és a Busz a ködben is szuper választás lehet azoknak, akik kedvelik a kissé misztikus hangulatú nyomozós könyveket.

És persze nem feledkezhetünk meg Bojti Anna könyveiről sem, melyek a kaland-játék-kockázat logikájára épülve több történetet, több kimenetelt is tartalmaznak, így többször is végigolvashatók, végigjátszhatók.

Ez persze még nem minden! Ismerd meg az összes nyomozós Abszolút könyvet ebből a cikkből!

Igazi időutazóknak

szelvesztol_kergetve_borito_1000px.jpg

Nem tudtok betelni az időutazós regényekkel? Az Abszolút Töri sorozatot ismeritek? Ha nem, akkor mindenképpen lessétek meg, mert ezek az egymáshoz csak lazán kapcsolódó, önálló regényekként is gond nélkül olvasható könyvek a magyar történelem legfontosabb pillanataiba repítenek vissza.

Ha pedig nem csak időben, de térben is utaznátok, akkor a Hogyan mentettem meg Einstein életét? és a a Kulcs a múltba című regényeket is jó szívvel ajánljuk.

Olvass tovább az időutazós könyveinkről itt!

A fantasy szerelmeseinek


holdezust_es_ejsotet_borito_1000px.jpgA kis fantasy-rajongóknak legelőször is az Emilia és a tenger fia, A Visszafelé-folyó és Az 1000 éves fiú című könyveket ajánljuk, melyek lírai, okos és elgondolkodtató történetek.

A Harry Potter- és Narnia-rajongók biztosan imádni fogják Eva Ibbotson A 13. vágány titka című regényét.

Magyar szerzőktől A Hold emlékei és az Őrszem és Káoszkreátor szerepel a listánkon, előbbi egy elvontabb, filozofikusabb történet Kolozsi Lászlótól, utóbbi pedig Becskei Gábor könyve, mely a képregény-rajongók szívét is meg fogja dobogtatni.

Rojik Tamás legújabb regényében, a Holdezüst és éjsötétben pedig a folklór és a fantasy találkozik, az égig érő fa történetét meséli újra a szerző egy abszolút kortárs, abszolút fantasztikus regényben.

Itt megtalálod az összes fantasztikus Abszolút könyvet!

Azoknak, akik szeretik a realisztikusabb, mindennapi történeteket

vaczirennek_vege_borito_1000px.jpg
Akkor is jó pár Abszolút könyv közül válogathattok, ha inkább a mindennapi – vagy annak látszó – iskolai történeteket olvassátok a legszívesebben.


A gondolatolvasóWéber Anikó tollából egy nyomozós történet, melyben a “jógyerekség” és az iskolaelsőkön lévő nyomás is nagy szerepet kap, a Jelek a falonból, Papolczy Péter könyvéből pedig a helytörténeti érdekességeken túl az összeesküvéselméletekről is sokat fogtok tanulni.

Goldberg Emília regénye, a Vácz Irénnek vége a bullyingra hívja fel a figyelmet, a Beépített robot című könyvön pedig könnyesre fogjátok nevetni magatokat!

Ismerjétek meg az iskola körül játszódó Abszolút könyveket itt!

Ha nevetnétek egy jót

hello_heraklesz_borito_1000px.jpeg

Ha már csak egy nagy nevetés hiányzik a napotokból, akkor a Beépített robot után mindenképpen lapozzátok fel a Helló, Héraklész! című Tasnádi István-könyvet is, ami egy egészen új nézőpontból meséli el a mitikus hős ismertnek hitt kalandjait.

Az irodalomkedvelőknek a A János Vitéz-kód című szuper könyvet ajánljuk, ha pedig a kuncogás mellett pár mélyebb gondolatra is nyitottak vagytok, akkor a Tracy Baker és a Gipsz című könyvekkel sem lőhettek mellé.

Kattints ide és ismerd meg a sorozat legviccesebb könyveit!

Az állatos könyvek szerelmeseinek

a_farkas_akit_vandornak_hivtak_borito_1000px.jpeg
Állatrajongó van a családban? Az állatbarát kiskamaszokról sem feledkeztünk meg!

Ha szeretitek a klasszikus ifjúsági regényeket, akkor Annie M.G. SchmidtMinna, a macskakisasszony című könyvét ajánljuk nektek. Ezt a történetet Macskák társasága címen is ismerhetitek.

Ha inkább kutyások vagytok, akkor Eva Ibbotson lebilincselő regénye lesz a tökéletes a számotokra.

Ha pedig a reális, “igazi” állatos történeteket szeretitek, akkor A farkas, akit vándornak hívtak biztosan be fog találni az egész családnál, hiszen ezt a történetet egy valóságos farkas valóságos kalandjai ihlették.

Kattints ide és tudj meg többet az állatos Abszolút könyvekről!

Elgondolkodtató, problémafelvető könyvek az egész családnak


emilia_es_a_tenger_fia_borito_1000px.jpgVégül, de nem utolsó sorban egy nagyobb kategóriával zárunk. Ha végignéztétek az összes fenti cikket, biztosan észrevettétek, hogy jó pár átfedés van közöttük. Ez nem véletlen, kifejezetten célunk, hogy a könyveink rétegesek, sokszínűek legyenek, így szélesítve az olvasók érdeklődését is. Emellett nem titkolt célunk az sem, hogy fontos témákról is meséljünk a kiskamasz korosztálynak.

Ebben a korban már annyi mindenről lehet beszélgetni a gyerekekkel, annyi mindenre nyitottak, és annyi minden érdekli őket! Ha olyan könyveket kerestek, aminek kapcsán elgondolkodhattok az olyan témákról, mint a természetvédelem, a feminizmus, a bullying, a teljesítménykényszer, a mesterséges intelligencia vagy az énkeresés és az identitás, akkor ne keresgéljetek tovább!

Ebben a cikkben csupa-csupa elgondolkodtató könyvet találtok!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek