Tündérek a könyvespolcon

Legjobb tündéres mesekönyveink

Tündéres hetünk van: most jelent meg a Csomótündér című mesekönyvünk, amiben egy különleges csomó tündére varázsol szerelmet.

Ráadásul a farsangi szezon közepe van, és ilyenkor minden kislány legalábbis tündér vagy királylány, és hős lovagból sincs hiány.

Összeválogattuk legjobb tündéres mesekönyveinket nektek, 5 éves kortól egészen 12 éves korig szemezgethettek a könyvek közül.

tovább...

Az író olvas. (És főz. És ír.)

Gimesi Dóra olvasónaplója

Szeretek enni. Szeretek lemenni a boltba meg a zöldségeshez, összeválogatni a hozzávalókat, főzni valami finomat, és aztán megenni. Mindig elhatározom, hogy elég lesz egy kisebb adag, hogy hagyok holnapra is, de ha igazán jól sikerült az az ebéd, akkor sosem hagyok. Nem bírom ki.

A Csomótündér című könyvünk szerzőjének olvasónaplója.

tovább...

A bennem élő gyereknek írok

Interjúnk Gimesi Dóra íróval

Gimesi Dóra nevével gyakran találkozhatunk a legkölönbözőbb gyerekszínházak színlapjain. Írt már (át) Árgyélus királyfit és Hamupipőkét,Mindentlátó királylányt. Készített előadást kortárs gyerekversekből (Hajnali csillag peremén). Még nincs harminc éves, de már hazavitte többször a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé és a Gyermekszínházi Szemle díjait. A hazai báb- és gyerekszínház egyik megújítója, aki szerint a szöveg nagyon is fontos a gyerekdarabok esetében, mert a kicsiket sem csak szórakoztatni és lenyűgözni kell, hanem a katarzis érzésében részeltetni. Hogy milyen jó író, azt most már nem csak a színházból, hanem a Csomótündércímű első kötetéből is tudhatjuk. A Csomótündér csak egy a sok tündér közül, akik a várost járják és hol megsegítik az embereket, hol az emberek segítenek nekik megtalálni a boldogsághoz vezető utat. Összefonódik a tündér- és embersors, és beleivódik a városi terekbe – elemelkedünk, hogy még jobban otthon legyünk, itt, Budapesten, meg a saját életünkben – gyerekek és felnőttek egyaránt. 

tovább...

Tündérszárnyak, cipőfűzők

Gimesi Dóra: Csomótündér, Pagony, 2013, Illusztrálta Gyöngyösi Adrienn

Honnan tudhatjuk, kiket teremtettek valóban egymásnak? Legyőzheti-e a szerelem a fizikai távolságot, az önbizalomhiányt, a házsártosságot, a társadalmi és mindenféle más különbségeket? Minden rendes mese felnőtt problémákat feszeget: élet-halál kérdéseket, halál komoly szerelmeket, világmegváltást, áldozathozatalt, ilyesmit. Ettől persze lehet humora – szerencsére. Ezek a mesék épp ilyenek. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a képek és a betűk is szépek, akkor már igazi bértollnoknak tűnök. Mit tegyek? Nagyon szeretem őket. Tündérmesék kisebb-nagyobb olvasóknak. - Szombati Enikő ajánlója

tovább...

Újraolvasva!

Pagony könyvek

Jó néha csak úgy odaállni a könyvespolc elé, és elmerengeni a kedvenc könyveken... Ezt még a legnagyobbal olvastuk ronggyá, ez a másik kötet meg mindenhova magunkka jött, bárhova is mentünk.A baglyos könyvet pedig én szeretem nagyon, bármikor újra tudnám olvasni! Biztos nektek is van olyan könyv, amihez valamiért nagyon ragaszkodtok, olvassátok el, miket ajánlunk mi... Mert újraolvasni mindig jó!

tovább...

Volt egyszer egy ég

Máté Angi meséje

Ezt a mesét a Volt egyszer egy című könyvből adjuk közre, hogy a Színes kréta című blogban található tanítási módszerhez ki tudjátok nyomtatni a feldolgozandó szöveget, ha esetleg nincs meg a könyv.

tovább...

A PagonyTV első adása!

Itt a Pagony TV-je. Máté Angi olvas benne - jó kezdés! Hallgassátok meg a Volt egyszer egy kemencét és a Volt egyszer egy sötétséget . Az írónő különleges előadása egyben a Pagony Mesedélutánok felvezetése.

tovább...

A cica, aki haza akart menni

hamarosan megjelenik

Jill Tomlinson és Anna Laura Cantone közös könyve, A bagoly, aki félt a sötétben az egyik legsikeresebb könyvünk volt tavaly. Hamarosan kézbe vehetitek a sorozat következő részét, ahol a főszereplő egy kiscica, Szuzi, aki Franciaországból egyenesen Angliába repül, egy furcsa kosárban, és hiába szereti a kalandokat, egyre csak azon töri a fejét, hogyan lehetne minél előbb hazatérni. Szóval acica, aki haza akart menni. Így kezdődik a mese:

tovább...

Megújul a web!

új blogok indulnak

Ha nem is az egész, de a Pagony weboldala igen, blogosodunk! Kicsit személyesebbek leszünk a jövőben, szeretnénk nektek nemcsak könyveket mutatni, hanem sok érdekes és kreatív dolgot, amit a gyerekeitekkel csinálhattok. Igen, olvasunk sokat, de még főzünk, meg alkotunk-szöszmötölünk, és persze társasozunk, játszunk. No és iskolába járatjuk őket, aztán megírjuk helyettük az olvasónaplót – erre is szeretnénk alternatívát mutatni. Amit eddig is szerettetek, azt ezután is megtaláljátok: tematikus szemléinket, interjúinkat szerzőinktől, és részleteket a készülő Pagony-könyvekből.

tovább...

Sütihasználati beállítások