Kedvencünk a Balaton

Balatoni történetek kicsiktől kamaszokig mindenkinek

Kevés dologban értünk annyira egyet, mint abban, hogy nagyon szeretjük a Balatont. Mindenkinek van legalább egy ide kötődő, meghatározó emléke, legyen az gyerekkori nyaralás vagy kamaszkori szerelem! Nem csoda hát, hogy annyi mesében és regényben is helyet kapott. Ebben a szemlében minden korosztálynak ajánlunk egy szuper, balatonos könyvet! Olvass tovább!

Ovisoknak

kicsimacko_a_balatonon_borito_1000px.jpgKicsimackó a Balatonon

A Vadadi Adrienn Kicsimackó című kötetében megismert mackócsalád megpakolja az autót, és meg sem állnak a balatoni kempingig! Sátrazás, pecázás, úszni tanulás, rengeteg balatoni finomság és még több új barát vár Kicsimackóra!

A második kötet meséi amellett, hogy végtelenül kedvesek és aranyosak, sok nyaraláshoz kapcsolódó problémát is segítenek feldolgozni, megbeszélni, megoldani békés és szeretetteli módon.

A Kicsimackó a Balatonon szuper könyv, ha gondolatban már előre szeretnénk készülni a gyerekekkel a nyaralásra, de strandon meséléshez is tökéletes! Sőt, a nyaralás utáni nosztalgiázáshoz is bátran ajánljuk minden ovisnak és szülőnek!

Kattints ide és szerezd meg!

28978.jpgBoribon pancsol

Mi kell egy szuper nyaraláshoz? Egy jó strand, egy csinos szalmakalap, egy labda, egy homokvár, no meg egy finom fagylalt! Szerencsére Boribonék gondoskodnak róla, hogy egy nyári mesében minden meglegyen, ami egy igazán kalandos pihenéshez kell! De ez még nem minden, mert a Boribon pancsol egy olyan kis üzenetet is hordoz, amivel a gyerekek könnyebben leküzdik a víziszonyukat, sőt Marék Veronika meséje az úszás tanulásra is támogatóan hat, ami nyár közeledtével biztos, hogy sok kisgyereket érinteni fog.

Kattints ide és szerezd meg!

4750.jpgBrumi a Balatonon

Brumi és barátai ezúttal nagy útra indulnak, valamennyien a Balaton mellett töltik a vakációt! A vízparton régi ismerősként üdvözölhetjük a jószívű, barátaiért minden áldozatra kész kis Brumit, az eleven és huncut Jócsontot – akit nem is olyan régen még Rosszcsontnak hívtak –, a torkos Dagit és a félénk Panasz Mukit. A sok vidám játék és vakációs kaland még szorosabbra fűzi köztük a mackóbarátságot, amely eddig is sok próbát kiállt. Mackórajongóknak kötelező!

Kattints ide és szerezd meg!

bruno_a_balatonon_web.jpegBrúnó a Balatonon

Tudod-e, hogy milyen mély a Balaton? Ismered-e a tihanyi visszhang vagy a tó keletkezésének legendáját? Jártál-e már a nagyvázsonyi várban, a balatonfüredi Lóczy-barlangban, a Veszprémi Állatkertben, az örvényesi vízimalomban, bicikliztél-e a sajkodi öbölben? Bartos Erika, a Bogyó és Babóca-sorozat írója és rajzolója, a Brúnó Budapesten kötetek szerzője most a Balatont mutatja be az olvasóknak. Ez a kedves történet részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig óvodáskorú olvasóit a magyar tenger nevezetes helyszínein. A háromkötetes Brúnó a Balatonon sorozat első kötetéből a Balaton-felvidéket ismerhetjük meg, a másodikban a déli partot, a harmadikban pedig a nyugati karéjt.

Kattints ide a sorozatért!

Iskolásoknak

19865.jpgRév Fülöp

Fülöp egy teljesen hétköznapi fiatalember, a gyönyörű Balatónia országának lakója. Különleges lények lakják ezt a vidéket, emberek, boszorkányok, fajszok – vagy akár szakállas kalózok. A tartomány boldogságát azonban beárnyékolja az a tény, hogy uralkodójukat, a derék Csobánc királyt makacs betegség gyötri: vészesen csuklik.

A király betegségre csak egy gyógyszer van az egész világon: el kell hozni neki azt a virágot, amely csupán a legnemesebb lovagnak nyílik. Felkerekedik tehát a birodalom apraja-nagyja, hogy megszerezze a becses növényt, Fülöp pedig egy szempillantás alatt a félelmetes, és messzi földön híres énekes vitéz: Ádánd lovag fegyverhordozójaként baktat az országúton... Jeney Zoltán fantasztikus lovagregényt írt a kiskamasz korosztály számára, mely amellett, hogy vidám mese, egy igazi balatoni fantasy!

Azoknak pedig, akik a hercegnőket jobban kedvelik a lovagoknál, Nyulász Péter Helka-trilógiáját is tudjuk ajánlani.

Kattints ide és szerezd meg!

Kamaszoknak

csiiiz_borito_1000px.jpgCsíííz!

Nyáron mindannyian vágyunk rá, hogy olyasmit olvassunk, ami egyszerre könnyed, vicces, izgalmas és még a szívünket is megmelengeti.

Bakó Liza bemutatkozó regénye, a Csíííz! pontosan ilyen: a szerző maga sem régen hagyta el a tinédzserkort, így teljesen autentikus hangon tud mesélni a kamaszlét nehézségeiről, kételyeiről, izgalmairól.

A Csíííz! egy igazi nyári történet, egyenesen a Balaton partjáról. Hanna szülei elhatározzák, hogy kitörnek a mindennapi mókuskerékből és új életet kezdenek – Siófokon, ahol egy kis büfét szeretnének nyitni. A lány és testvérei tehát egy teljesen új városban, új közösségben kell hogy megtalálják a helyüket. A gimnáziumban, ahová Hanna kerül, nyári fotós tábort indítanak, és mivel ez az első számú hobbija, természetesen neki is ott a helye.

Egy ennyire új környezetben rengeteg kérdés merül fel az emberben, de elsősorban az, hogy vajon talál-e magához hasonló embereket, sikerül-e barátokat szereznie? Na és persze ott van a szerelem is, ami szintén egy igen kardinális kérdés, pláne, ha egy ikerpár bukkan fel a színen....

Kattints ide és szerezd meg!

Kapcsolódó termékek