Dínók, sárkányok és Artúr király

Két plusz egy kis dínó

Olvastátok a két kis dínó eddigi kalandjait? Akkor jöhet még egy nagy adag izgalmas kaland, amit Artúr király korában él át Trikó és Nyamm? Berg Judit legújabb könyvében a két – vagy három?! – kis dínó még egy sárkánnyal is szembeszáll, és segít Artúrnak és Merlinnek rendbe tenni Angliát. Olvass tovább!

ket_kis_dino_artur_kiraly_udvaraban_borito_1000px.jpgLétezik-e olyan történelmi kor, amelyben a két kis dínó ne fordult volna meg? Ahol ne keveredtek volna kalamajkába merő kíváncsiságból, ne forgatták volna fel a dolgokat színtiszta jóakaratból? Ahol, Trikó szorgos triceratopsz-feljegyzéseinek tanúsága szerint, ne hagyták volna a foguk nyomát? (Legalábbis Nyamm, a falánk kis tirex, aki mindenféle ennivalóba szívesen beleharap.)

Korokon és tájakon át, keresztül-kasul utaztak a zsírkréta korból származó kis dínók az eddigi kötetekben. Megfordultak a honfoglalás korában, az ókori Krétán, a középkorban, aztán felfedezték Amerikát, de bizony Budapestet sem hagyták ki. Szerencsére akad még hely és korszak, ahol nem jártak, így a dínókedvelő olvasók tovább követhetik a kalandjaikat. Ezúttal Artúr király udvarába csöppentek.

Rendeld meg!

kkd2.pngKőszeghy Csilla illusztrációjaPontosabban egy lovagi torna kellős közepébe, ahol egy Artúr nevű ifjú fegyverhordozónak sürgősen kardra van szüksége. Talál is egyet egy sziklába zárva, méghozzá a híres Excaliburt! Kihúzza, és ezáltal rövid úton Anglia királya lesz. Persze ki más súghatta volna meg neki, hol talál hirtelenjében egy szabad kardot, mint Trikó? Így aztán Artúr barátjává és tanácsadójává fogadja a zsírkrétakori szökevényt.

Ezalatt Nyamm nem mással ismerkedik meg, mint a híres Merlin varázslóval, akinek a várába is eljut. Ezer vulkán és dínólábnyom, kit talál Merlin várában? Reginát, a tirexlányt, aki szinte ugyanúgy néz ki, mint Nyamm. A termete ugyanolyan apró, az étvágya ugyanolyan hatalmas. Azt gondolnánk, hogy Nyammot ez a találkozás boldoggá teszi majd, valójában azonban folyton veszekednek Reginával. Trikó is csak egy idő után fog gyanút, hogy a tirexek így fejezik ki az érzéseiket…

Olvass bele a legújabb Két kis dínó kötetbe itt!

kkd3.pngKőszeghy Csilla illusztrációjaNa de nem csak Nyamm és Regina esik szerelembe, Artúr is találkozik Ginevrával. Ki ne hagyjuk a hős Lancelot lovagot sem, akinek a fia Merlin jóslata szerint később megtalálja a Szent Grált (de addig a kis dínók persze nem tudnak várni…). Gonosz és jó lovagok, Csahos Fenevad és legyőzhetetlennek tűnő sárkány masíroznak és röpködnek az Artúr-korabeli Angliában fel-alá. Ráadásul még az Excalibur, a csodakard is eltörik!

Bizony, a három kis dínó segítségére is nagy szüksége van Artúrnak és Merlinnek, ha rendet akarnak tenni a szigetországban. Sőt, ha őszinték akarunk lenni, meg kell súgnunk, hogy a dínók már csak becsületből is segítenek, ugyanis a szóban forgó sárkány létrejöttét épp ők okozták… Sose játsszatok egy varázsló titkos szobájában, ha épp nincs otthon! (Vagy ha olyan alakot ölt, amiben nem ismered fel…)

kkd1.pngKőszeghy Csilla illusztrációjaBár Trikó és Nyamm remélik, hogy Merlin lesz az, aki visszarepíti őket a zsírkréta-korba, hiszen Reginát is onnan hozta el, csalódniuk kell. Szerencsére van más a tarsolyukban, ami segítségükre lehet az időutazás során. Így lehet, hogy a következő kötetben kiderül, hogy a Hold sajtból van-evagy egy hatalmas nyalóka, amit elnyalnak újholdig – így Nyamm és Regina végre abbahagyhatják a veszekedést a témáról.

Mi pedig, ha elolvastuk a két kis dínó újabb izgalmas, vicces kalandjait és megcsodáltuk az aranyos illusztrációkat, még az Artúr-mondakörről is megtudhatunk néhány érdekességet Trikó tollából – a könyv végi Kislexikonból.

Dínóbarátok, lovagok és varázslók, olvasásra fel!

Tedd kosárba!

Viola Beáta ajánlóját olvastad

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek