Arti, a kis robot begurul

Ismerd meg Dávid Ádám legújabb könyvét!

Gondolj egy izgalmas témára, amiről még alig született mesekönyv az óvodás korosztálynak! Legyen aktuális és mai! Szóljon valami olyasmiről, ami napról napra egyre jobban meghatározza az életünket! Szerintünk a robotok és a mesterséges intelligencia pont ilyen! De hogyan lehet ezt az összetett és bonyolult témakört közelebb hozni a kicsikhez? Természetesen egy pörgős és vicces mesével! Ismerd meg Dávid Ádám legújabb kötetét! Megérkezett az Arti begurul! Olvass tovább!

arti_begurul_borito_1000px.jpgMarkó az ötödik születésnapját ünnepli, de valami mintha nem lenne egészen rendben. Már a torta is az asztalon van, de még egyetlen ajándékot sem kapott! Már éppen elkeseredne, hogy ez lesz élete legrosszabb születésnapja, mikor váratlan látogató érkezik... egy dobozban. A furcsa vendég saját “lábán” gurul be a lakásba, majd ki is csomagolja magát. Ő Arti, a robot, akit kifejezetten Markónak készített ezermester nagybátyja. Számtalan dologra képes, de úgy programozták, hogy maga se tudjon saját funkcióiról. Így Markó és a szomszéd kislány, Kíra közösen fedezhetik fel, mi mindent tud a robotbarát, azaz roborát.

Arti azonban nem egyszerű gép, saját személyisége van. Együtt tud örülni a gyerekekkel, előfordul, hogy méregbe gurul vagy éppen felhúzza az orrát. Hasonlóan egy értelmes kisállathoz vagy éppen egy kistestvérhez, neki is meg kell tanítani mindent. A gyerekek lassan felfedezik, hogy az üdítőkészítő funkción kívül egy igazi 3D nyomtató is rejtőzik a robotban, és hogy nemcsak gurulni, de repüli is tud! A mese végére pedig igazi barátok lesznek.

Rendeld meg itt!

arti2.pngMonszport Vivien illusztrációjaMarkó egy temperamentumos kisfiú, néha bizony kissé nehéz vele, de szerencsére mindig van a közelben valaki – általában a legjobb barátja, Kíra – aki segít neki belátni ezt. Mindeközben nagyon kíváncsi is, ami talán a legfontosabb pontja a mesének. Arti nem egy előre csomagolt, készen kapott szórakozás. Kreativitásra, ötletelésre, gondolkozásra sarkallja Markót. Mivel a gyerekeknek maguknak kell felfedezniük, mi mindenre képes a robot, ezért minél többet foglalkoznak Artival és minél ötletesebb dolgokat találnak ki együtt, annál több a móka, annál izgalmasabb a játék.

Olvass bele az első fejezetbe!

arti3.pngMonszport Vivien illusztrációjaAz gyors, instant dolgok világában ez egy nagyon fontos üzenet. A roborát ahelyett, hogy passzív befogadóvá nevelné Markót, arra bátorítja, hogy aktívan keresse a lehetőségeket és bontakoztassa ki a saját kreativitását. Egy ilyen gyorsan változó világban pedig talán nincs is hasznosabb dolog, amit megtaníthatnánk a gyerekeknek, mint hogy mindig legyenek kíváncsiak és nyitottak. Hogy ne rettentse vissza őket az, ha valamit nem értenek teljesen. Hogy merjenek új dolgokkal kísérletezni, és ne sajnálják beletenni a munkát akkor sem, ha nem biztosak a végeredményben. Hogy bízzanak a kreativitásukban, hogy próbáljanak a dobozon kívül gondolkodni.

Itt találod a szerzővel készített interjúnkat!

Nem állítjuk, hogy egyetlen mesekönyv segítségével az ovisok meg fogják érteni a robotika minden csínját-bínját. Erre valószínűleg egy élet sem lenne elég. Arra azonban tökéletesen alkalmas az Arti begurul, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a téma iránt, hogy kíváncsi, robotbarát szemmel kezdjék el felfedezni maguk körül a világot.

Kosárba vele!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Szülinap lefújva

  • Egy svájci bicskába oltott robot rengeteg extrával