Tudomány, dínók vagy építkezés?

Bármelyik érdekli a gyereked, az Első 100 szavam sorozatból mindent megtudhat róla!

Majdnem minden gyerek keresztülmegy azon a korszakon, amikor csak és kizárólag a dinoszauruszok érdeklik. Vagy amikor nem lehet a kezéből kiimádkozni a műanyag kalapácsot és fűrészt, és a szülők fejében is a Bob az építőmester főcímdala jár. Másokat a tudomány vonz már egész fiatal koruktól, és a fürdőszobai szappanarzenálból keverik ki a titkos receptjeiket. Számukra tökéltes választás a sorozat– Nélkülözhetetlen szavak kis géniuszoknak! Olvass tovább, és nézd meg, mi mindent tanulhat a gyereked a HVG könyveiből!

chris-ferrie-az-elso-100-szavam-epitkezes-256395.jpgSok szülő büszkén magyarázza el műszaki érdeklődésű gyerekének, hogy mi az a körfűrész, mire való a szögbelövő, hogy működik a markoló, vagy hogy mi a különbség a laposfogó és a kombináltfogó között. Egy idő után aztán a gyerek magyarázza el a szülőnek, hogy mi az a voltmérő, vagy mit mér a multiméter. Ilyenkor a gyerekek és a szülők számára is a legjobb választás Chris Ferrie könyve, Az első 100 szavam - építkezés. A vidám, mosolygósra rajzolt szerszámok és gépek elég egyszerűek ahhoz, hogy a gyerekek lássák a különböző részeiket, de elég precízek és részletesek ahhoz, hogy még a legnagyobb géprajongók is elégedettek legyenek. És nem csak a munkagéprajongó gyerekek számára, hanem a hasonló érdeklődésű apukáknak és nagypapáknak (vagy akár anyukák és nagymamák!) is tökéletes ajándék, hiszen így a gyerekek szemében is érdekes képek segítségével mesélhetik el gyerekeiknek, unokáiknak, hogy mire is való például a fúrósablon.

Imádjátok a munkagépeket? A Dömper, daru, bulldózert imádni fogjátok!

Aztán arról ne is beszéljünk, amikor a gyerek eléri a ,,dínós korszakot”, amely chris-ferrie-az-elso-100-szavam-dinok-256396.jpgnégyéves kortól akár nyolcéves korig (és tovább! Belőlük lesznek a paleontológusok!) tart. Akkor az egész családnak meg kell tanulni, hogy a csemetéjük kedvence az abeliszaurusz, és még véletlenül sem az azendohszaurusz. Az éles szemű gyerekek sokszor azt is nehezményezik, hogy bár a rajzfilmekben és a könyvek lapjain gyakran együtt jelenik meg a nagytestű sztegoszaurusz és a vérszomjas tirannoszaurusz, a valóságban az egyik körülbelül 80 millió évvel a másik előtt élt – a köztük levő időbeli távolság nagyobb, mint a tirannoszaurusz és az ember megjelenése között eltelt idő! Az első 100 szavam - dinók nem esik ebbe a hibába. Kedves, mosolygós rajzain bemutatja a kis olvasónak, hogy mi a triász, jura és kréta kor, és hogy mindegyikben más-más dinoszauruszok éltek. Megmutatja, hogy mi az a csontlemez, vagy a nyakfodor, amely olyan különlegessé teszi a dínók kinézetét. De akár azt is megtanulhatjuk belőle, hogy hogyan idéztek elő a dinoszauruszok hangrobbanást!

Szeretitek a dínós könyveket? Berg Judit sorozata nektek való!
chris-ferrie-az-elso-100-szavam-tudomany-256397.jpg
Chris Ferrie ahhoz is ért, hogy hogyan szerettesse meg a tudományt a legkisebbekkel – ő például az angol nyelvterületen nagyon híres Kvantumfizika kisbabáknak című könyv szerzője is! Az első 100 szavam - tudomány című könyvében nem ássa magát ilyen mélyre, inkább minden tudományterületről mutat egypár fogalmat, kedves képekkel kiegészítve. Van szó földrajzról, fizikáról, orvostudományról, de még űrhajózásról is – a kis olvasók biztos találnak olyat, ami lenyűgözi őket!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!


Kapcsolódó termékek