A könyv, ami testet-lelket gyógyít

3 ok, amiért a Pele megfázott a tökéletes könyv náthás gyerkőcöknek

Újabb szuperaranyos kötettel bővült a Tölgyerdő meséi interaktív lapozó sorozat. Julia Donaldson és Axel Scheffler ezúttal sem okoznak csalódást a rajongóknak! A legújabb könyv, azon kívül, hogy a korábbiakhoz hasonlóan verses, remek érzékkel illusztrált és a nyitható ablakoknak köszönhetően interaktív, még a betegségek leküzdésében is segíthet a legkisebbeknek. Olvass tovább!

pele_megfazott_borito_1000px.jpgItt a nyár vége, nyitnak a bölcsődék, az óvodák. Azok a gyerekek, akik először mennek közösségbe, szinte borítékolhatóan több időt fognak betegen otthon tölteni az első hetekben, mint az intézményben, de a visszatérő ovisokat is gyakran ágyba küldik az őszi hűvös napok. Nehéz időszak ez a családnak, hiszen egy beteg gyerekkel sosem könnyű, és a kicsik is gyakran aggódnak azon, hogy emiatt kimaradnak valami fontos, izgalmas dologból.

A Tölgyerdő meséi legújabb része segít nektek átvészelni és kellemesebbé tenni ezt az időszakot! Pele a mesében, mint oly sok kisgyerek, megfázik. Meglátogatja Hermelin doktort, aki orvosságot és sok pihenést ír fel neki. Pele kezdetben szomorú, nehezen tűri, hogy ágyban kell maradnia, de a barátai egymás után látogatják meg és vidítják fel őt. A mese végén pedig már közösen mókázhatnak a vidámparkban, hiszen a pihenésnek és a sok szeretetnek hála a kis beteg gyorsan meggyógyult.

Kattints ide és szerezd meg most!

Ez a kis kötet több fronton is jó hatással lehet a beteg gyerekekre.

kepernyofoto-2023-08-17-133022.pngAxel Scheffler illusztrációja1, Ágyban fekve is jó móka

A mesehallgatás, és a kemény táblás kis könyv lapozgatása közben biztosan szívesebben maradnak meg a takaró alatt a legnagyobb örökmozgók is. Különösen, mivel a nyitogatható ablakok egy kis interaktivitást is csempésznek a mesébe, aminek köszönhetően a kicsik egyedül is könnyedén le tudják kötni magukat. Belekukkanthatnak a doktor táskájába, de még Pele egyik ajándékába is!

2, Nincs többé félelem

A kedves mese segít elhárítani a betegségtől és a doktortól való félelmet. Az állatszereplők segítségével a kicsik biztonságos távolból figyelhetik és tanulhatják meg, hogy igen, kellemetlen, ha az ember náthás, és az orvosi rendelőben furcsa eszközökkel is találkozhatnak, de ha Peléhez hasonlóan betartják a doktor utasításait, hamar jobban lehetnek.

kepernyofoto-2023-08-17-133152.pngAxel Scheffler illusztrációja3, A jókedv gyógyít

Végül azt is megmutatja a mese, hogy nemcsak a testre, de a lélekre, a gyerek érzelmeire sem árt figyelni ebben az időszakban. Talán nem szívesen hívunk vendégeket egy beteg gyerekhez, de egy rövid telefonhívás vagy videóbeszélgetés az ovis barátokkal, egy kedves képeslap vagy apró ajándék is sokat javíthat a kicsik hangulatán, és csökkentheti a kimaradástól való félelmét. Arról nem is beszélve, hogy szuper mesékkel csak úgy repül majd az otthon töltött idő.

Természetesen nem csak a náthás gyerekeknek ajánljuk ezt a könyvet. Julia Donaldson rímes meséje Papp Gábor Zsigmond fordításában, és Axel Scheffler vidám illusztrációi, na meg persze az interaktivitás minden bölcsis és ovis gyerkőcnek garantálja a felejthetetlen élményt.

Szerezd meg a könyvet!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • A Tölgyerdő legújabb meséi