Itt a karácsonyi társaskínálatunk!

23 verhetetlen játék kicsiktől nagyokig mindenkinek

Karácsonyi ajándékot választani nem könnyű. Hiába járunk végig tizenhárom boltot és nyomakodunk át az ünnepi tömegen, hiába olvasunk el huszonöt játékleírást, még a legkörültekintőbb válogatás után is előfordulhat, hogy a szekrény tetején porosodik a nagy nehezen megszerzett társas. Segítünk, hogy idén ne kerülj ilyen helyzetbe! Kattints ide a folytatásért!

Legyen a gyerkőc kicsi vagy nagy, álmodozó vagy igazi stratéga, versengő típus vagy csapatjátékos, állatrajongó vagy a járművek szerelmese, biztos, hogy ebben a válogatásban találni fogsz valamit a számára! Partnereink játékai és saját társasaink közül úgy állítottuk össze ezt a szemlét, hogy legyen benne minden: logikai, nyelvi, kooperatív, versengő, ügyességi, gondolkodós, hosszú, rövid, vicces, izgalmas, történetmesélős, nyomozós és még sorolhatnánk...

Akár valami apróságot keresel Mikulásra, vagy ha egy nagyobb, akár az egész családnak szánt karácsonyi ajándékot választanál, ebben a listában megtalálod!

Megspóroljuk neked az utánajárást és az üzletekben tolongást! Ezekkel a társasokkal nem lőhetsz mellé! Mindenkinek van egy jó játékunk!

A legkisebbektől...

less-es-fuss-tarsasjatek_4_1.jpegLess és fuss
3-6 éveseknek

Minden picúr szereti az állatos meséket. Ebben az izgalmas, egyszerű, de akár éveken át élvezetes társasjátékban ők is részesei lehetnek a mesének!

A kis erdei állatok vidáman játszanak a réten, és szinte észre sem veszik, hogy lassan rájuk esteledik. Gyorsan indulniuk kellene haza, de az erdei ösvény szélén egy farkas szunyókál. Hogyan tudnának elosonni mellette, hogy ne vegye észre őket? Csak úgy, hogy mindig a megfelelő búvóhelyet keresik meg maguknak.

Ez az óvodás-kisiskolás korosztálynak készült játék a dobsz-és-lépsz mechanikára épül, de ezen túl fejleszti még a formák felismerését, a számok azonosítását, a finommotorikát és az alapvető taktikai készséget is.

Rendeld meg!

8571.jpegTűzoltás - PinPon!
3-10 éveseknek

Szabad az út!

Szerettek autózni? Szeretnéd megmutatni a kisovisdnak, hogy milyen szuper dolog a társasozás? Akkor Tűzoltás a ti játékotok!

Ez a kooperavtív társas megtanít együtt játszani, egymást segítve nyerni vagy együtt veszíteni. Egy nagy, szórakoztató tűzoltóautós játék, amellyel a játékosok együttműködésével lehet a célba jutni. Oltsátok el a tüzet együtt, legyetek mind hős tűzoltók!

Ráadásul a számokat sem kell ismerni a játékhoz, hiszen színkockával dobtok, és ez határozza meg, hova léphettek. Tökéletes első társas lesz a piciknek!

Rendeld meg!

babaroka_3d_crop.pngBabaróka karácsonya
3 éves kortól

Babarókát nagyon sokan szeretitek. Most végre játszhattok is vele, ráadásul egy különleges és nagyon vonzó karácsonyi játékban.

Ebben az egyszerű kooperatív társasjátékban közösen díszítitek fel a karácsonyfát. Igen ám, de Apróka kiborította a díszek dobozát. A csillagok, gömbök, szaloncukrok és mézeskalácsszívek szanaszét gurultak, és eltűntek a szekrény mögött, a kanapé alatt, mindenfelé a szobában. Mindegyikőtöknek van 2-2 kártyája, alatta pár dísszel, és egymást kell kérdezgetni, hogy milyen dísz van az ő bútora (azaz bútorkártyája) alatt. Ha eltaláltuk, akkor fel lehet tenni a díszt a fára. Mert képzeljétek, ebben a játékban van egy igazi karácsonyfa (papírból)!

Segítsetek együtt Babarókának, hogy megtalálja az összes díszt, és időben feldíszítse a karácsonyfát, még mielőtt a barátja, Kiscica megérkezik! 

Rendeld meg!

… az ovisokon át...

screen-shot-2022-05-18-at-110014-am.pngMiénk a vár
4-8 éves korig

A lovagok és tündérmesék szerelmeseinek itt a Miénk a vár! A szörnyek kimerészkedtek a barlangjukból, és a környéken randalíroznak! El tudjátok kapni őket, mielőtt lerombolják a kastélyt?

A Miénk a vár társasjáték van egy nagyobbaknak szóló elődje, a Castle Panic. Mindkettő kooperatív taktikai játék, amelyben a játékosok együtt dolgoznak a váruk védelmében. A Miénk a vár viszont megszünteti a korábbi játék olvasási követelményét, és elősegíti az olyan oktatási készségek fejlesztését, mint a színek és formák azonosítása, a problémamegoldás és a sorban állás.

Az izgalom és az élmény ugyanaz, de a Miénk a vár már 4 éves kortól játékba hívja a gyerekeket.

Rendeld meg!

56825.jpegPicNic
4-7 éveseknek

Egy hangulatos pikniken vehettek részt a Djeco szuper, ovis játékában. A nyulak és a rókák összefognak egy versenyben, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget gyűjtsenek össze. Hogy útközben biztosan ne tévedjenek el, úgy döntenek, hogy egy madzaggal összekötve maradnak.

Vajon melyik csapat hozza vissza a legtöbb sárgarépát, görögdinnyét, almát és ananászt? Pörgős ügyességi és taktikai, gyűjtögetős játékról van szó, melyben egy kör csak 15 perc, de biztosan akartok majd még egyet játszani!

Rendeld meg!

screen-shot-2022-09-24-at-104747-am.pngJonatán szállít
5-8 éveseknek

Autórajongóknak, de leginkább a Kerék mesék szerelmeseinek ajánljuk a Jonatán szállít nevű játékot.

Jonatánt, a kamiont és barátait sürgős szállítással bízták meg, a boltokban már nagyon várják az árut. Vajon melyikük lesz a leggyorsabb? Igyekezniük kell, de, csak óvatosan! Hol egy mentőautó, hogy egy markoló állja el az utat.

Ebben a fordulatos játékban már egy pici taktikázásra is szükség lesz, de már nagyovis kortól élvezni fogják a gyerekek.

Rendeld meg!

screen-shot-2022-09-24-at-101705-am.pngTeknőscsúszda
5 éves kortól

A Teknőscsúszda cuki ügyességi memóriajáték, melyben a játékosok a tó közepére próbálják pöckölni a teknőst, hogy megtalálja a barátait.

Már a játéktábla is nagyon érdekes! Felváltva külditek/pöckölitek le a teknőst a folyón, hogy a tóba juthasson. Minél közelebb kerül a közepéhez, annál több állatlapkát kell feldobnotok. Ha olyan állatot találsz, amelyik megegyezik a játékostáblád következő pontjával, léphetsz egyet előre. Ha rosszul dobtál, akkor se aggódj, csak vegyél magadhoz egy úszógyűrűt, hogy később segítségedre legyen!

Emlékezz arra, hogy a többi játékos fordulóján hol vannak az állatok, így fel tudod fordítani azokat, amelyekre szükséged van.

Ezt a szuper játékot azoknak ajánljuk, akik már decemberben a nyarat várják, hiszen a Teknőscsúszda szuper strandhangulatot csinál a leghidegebb téli napon is!

Rendeld meg!

cirmos-cimborak-tarsasjatek.jpegCirmos cimborák
5 éves kortól

Egy kiscica a szívünk csücske. Még akkor is, amikor oltári rumlit és kalamajkát képes okozni - de ki tudna haragudni azokra a csillogó szemekre és édes tappancsokra? Hagyd hát a cicáknak, hogy játszanak! Gurítsd el nekik a színes gombolyagot, hadd hálózza be az egész szobát!

Ebben a játékban úgy kell elgurítanotok az orsót, vagyis kifeszítenetek a fonalat a táblán keresztül, hogy minél több, pontot érő játékot érintsetek út közben. Komódtól az ágyig, ágytól a székig, széktől az állóóráig és így tovább!

Tedd te a legboldogabbá kalandvágyó kiscicádat, és forgasd fel vele az egész szobát! Minél több játékkal játszhat, annál boldogabb lesz!

Rendeld meg!

egerleso_753247.jpegEgérleső
5 éves kortól

Itt az idő, hogy próbára tegyétek a memóriátokat, miközben a saját elveszett dolgaitok után kutattok, hiszen egy kisegér család beköltözött hozzátok és elcsent ezt-azt a lakásotokból, de éppen nincsenek otthon így beleshettek hozzájuk egy lámpa segítségével. Viszont nem sok időtök lesz rá, hogy megkeressétek a tárgyakat, csupán 30 másodperc áll rendelkezésükre!

Leskelődni és zseblámpázni minden gyermek szeret, emellett ez a hangulatos, kooperatív játék remekül fejleszti a memóriát! Már 5 éves kortól rajonganak érte a gyerekek, de okosan állítható nehézsége az idősebb korosztálynak is izgalmas kihívássá teszi. Egy nagydobozos, gyönyörű játékról beszélünk, aminek minden gyerek - és szülő - örülne.

Rendeld meg!

kalandozoo_1000px.jpgKalandozoo
5 éves kortól

Következő ajándék ötletünk a fa alá, egy igazi nagytáblás, családi társas: a Kalandozoo. A Pagony egyik legklasszabb játéka, amiben a budapesti állatkertben barangolhatunk és leshetjük meg kedvenc állatainkat. A játék során mindenkinek a gyűjtőtábláján lévő állatokat kell megtalálnia és meglesnie, továbbá egy saját kedvenc állatnak is van plusz egy hely.

Az egész játék szépen kidolgozott, részletgazdag, jól felépített, kiválóan alkalmas arra, hogy több korosztály együtt játsszon vele. A különböző moduloknak hála a játék sok évig elkísérheti a családot, sőt akár játékosonként eltérő mértékben növelhetjük a kihívást. Alapvetően egy versengő játékról beszélünk, de az állatgyűjtögetés élménye miatt a végén a vesztes sem lesz szomorú. A pozitív élmény pedig fontos része a Karácsonynak és a társasjátékozásnak is!

Rendeld meg!

… a kisiskolásokon keresztül...

57370.jpegHét tenger kalózai
7 éves kortól - pörgős kártya, vicces illusztrációk

Készen álltok egy fergeteges kalóz-kalandra egy vicces és meglepő csavarral? Akkor mindenki a fedélzetre!

Távoli tengerek bűvös hullámain kampókezű, falábú, szemkötős haramiák keresik a valaha volt legnagyobb kincset – ami, mint tudjuk jól, a szeretet. Elvégre melyik sokat próbált martalóc kőszíve ne lágyulna meg az anyukája vagy egy édes kiscica láttán? A hét tenger kalózai aranyfoggal-körömmel ragaszkodnak marcona hírükhöz, de szívük leghőbb vágyának teljesítésével a legvadabb támadásaik is leszerelhetőek.

Okosan kell taktikáznod, hogy elsőként gyűjthesd össze a szivárvány színeit. A szemed azonban tartsd az ellenfeleiden is – hidd el, nem fogják tétlenül nézni a sikereid! A hét tenger kalózai lehengerlően elbűvölő társasjáték, ami pörgős játékmenetével és elragadó rajzaival az egész család számára gondoskodik a felhőtlen nevetésről.

Mire várunk még, matrózok? Horgonyt fel, vitorlát feszíts, hív a hét tenger!

Rendeld meg!

pic6288759.jpegJuharvölgy krónikája
8 éves kortól

Juharvölgy Krónikája egy igazi kuckózós, erdei kaland!

Olvad a jég, éled a természet, és szépen lassan az erdei állatok is előbújnak a kényelmes és otthonos odújukból. De a természet egy végtelen körforgás, ezért máris kezdhetik a felkészülést a következő fagyos, hosszú télre. 8 hónapot az évből: a tavaszt, a nyarat és az őszt szorgos munkával, gyűjtögetéssel és a javak felhalmozásával töltik, hogy övék legyen a legkényelmesebb odú.

A társas könnyed, kifejezetten élvezetes 45 perces családi szórakozást ígér 8 fordulón keresztül. A játékmechanizmus a kockadobásra, kollekció gyűjtésre, munkáslehelyezésre és kártyahúzásra épít, és különleges módon akár egyedül is játszható, de közös családi programnak is szuper.

A társasjáték vizuálisan is gyönyörű és hangulatos. A fa figurák nem csupán festettek, hanem külön mintákkal is rendelkeznek, hogy az állatok cuki sajátosságai még inkább felismerhetőek legyenek. A kényelemkártyák végtelenül aranyosak. Hiszen mi is kellhet egy kuckózós időszakhoz? Pattogó kandalló? Jó meleg sál? Hatalmas pihe-puha takaró? Netán egy tányér meleg ragu? Ezeket mind be is szerezheted, a játék során. A látogatókártyák szereplői különböző képességekkel bírnak és még jutalmat is tartogatnak. A fejlesztéskártyák tarka sokszínűsége pedig igazán megteremti a meleg, barátságos erdei falucska hangulatot. A játéktábla gazdag színvilága pedig teljesen olyan, mintha egy mesekönyvből terült volna ki elénk.

Rendeld meg!

screen-shot-2022-09-22-at-122009-am.pngGet on board
8 éves kortól

Nálatok is program, hogy hétvégén felkerekedtek, és minden lehetséges tömegközlekedési eszközre felültök? Ha más városban jártok, nem lehet kihagyni, hogy kipróbáljátok például a régi villamost vagy az emeletes buszt? Akkor a Get on boarddal nem lőhetsz mellé!

Ebben a játékban mindannyian - turisták, szakemberek, diákok... - együtt utaztok, bár mindegyikőtöknek más az úti célja. Vajon mindenkit képes lesz ez a különleges buszvonal elszállítani a céljához?

A Get on Board: New York és London játékban tizenkét forduló áll rendelkezésre, hogy megépítsétek a város legjobb buszútvonalát. Minden körben megjelenik egy új kártya, amely megmutatja minden játékosnak, hogy milyen útvonalat kell teljesíteniük. Helyezd a buszod ennek megfelelően a központi táblára. Vidd az utasokat oda, ahova szeretnék úgy, hogy összekötöd őket és úti céljukat a buszjárattal. Közben pedig kerüld el a forgalmat, és szerezz minél több győzelmi pontot!

Rendeld meg!

713656.jpgSzörnyek bandája
8 éves kortól

Ha inkább a nyelvi játékokat, kitalálós feladványokat, és csapatjátékokat kedvelitek, akkor a Szörnyek bandáját csak ajánlani tudjuk. Egy kicsit hasonlít a Tabura, csak még viccesebb és játékosabb!

A Szörnyek bandájában ugyanis szörny-ikreket kell keresned! Gyorsnak kell lenned, de vigyázz, hogy mit mondasz! Pontosan magyarázd el, hogy melyik szörnyet keresed, de jól figyelj, ha kimondod a tiltott szavakat, vesztettél.

Ki az közületek, aki a leggyorsabban magyaráz, és közben elég óvatos is? Valószínűleg az ő csapata lesz majd a nyerő. Pörgessétek fel ezzel a fergeteges partijátékkal a hosszú téli estéket!

Rendeld meg!

varazslatos-kronikak-a-holdkovek-nyomaban-tarsasjatek.jpegVarázslatos krónikák
7 éves kortól

A Varázslatos krónikák különleges, együttműködős társasjáték gyerekeknek, mely a modern kor találmányait is ügyesen beleépíti a társasozás élményébe. A játékosok közösen kalandozhatnak a mesevilágban úgy, hogy okostelefonnal vagy tablettel körülnézhetnek a helyszíneken, tárgyakat és segítőket gyűjthetnek, és beszélgethetnek a szereplőkkel – hogy megoldják a rejtélyeket.

Egy nagyon könnyen tanulható, történetvezérelt társasjátékról beszélünk, melyet 1 - 4 játékos játszhat, az átlagos játékidő pedig 30 - 45 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 7 éves kortól is játszható, de a felnőtt játékosok is élvezni fogják.

Varázslótanoncokként merülhettek el a Nyári Királyság és a Téli Birodalom mesebeli tájain. Hűséges társatok, a Holdmacska kíséretében négy mágikus Holdkő felkutatására indultok. Célotok eléréséhez számos rejtélyt kell megoldanotok, és segítenetek kell mindkét királyság lakóinak a problémáik leküzdésében.

Nyomozzatok együtt!

Rendeld meg!

szabaditsd_ki_ruminit_3d_crop_1000px.pngSzabadítsd ki Ruminit!
8 éves kortól

Mindenki kedvenc tengerész egerét, Ruminit elrabolták… a gonosz Morti tartja fogságban a pelevári bazár alatti labirintusban. Vajon melyik bolt alatt raboskodik? A barátai, Sajtos Rozi, Dundi Bandi, Galléros Fecó és Balikó elindulnak, hogy kiszabadítsák. Kérdezősködnek a boltokban, de senki nem mond semmit, csak ha értékes tárgyakkal fizetnek a még értékesebb információkért. Minden apró részlet számít, hogy Rumini nyomára bukkanjanak.

Ebben az izgalmas kalandjátékban kedvenc Rumini-szereplőitek bőrébe kell bújnotok, hogy megmentsétek a főhőst. Ebben segít a jó megfigyelőkészség, logika és memória, de még jobb, ha a szerencse is mellétek szegődik!

A dobozban egy versengő és egy együttműködő játékváltozat is található, valamint kiegészítőként egy pakli szerencsekártya!

Rendeld meg!

herd-mentality-tarsasjatek-angol1.jpegCsordaszellem
10 éves kortól

Csak hagyd, hogy elkapjon a csorda szellem, itt akkor tudsz nagyot kaszálni! Járjanak egyszerre a fogaskerekek a többiekkel, a lényeg a közös gondolkodás, de ne feledd: ez itt egy verseny, és ha elveszíted, a Rózsaszín Dühös Boci nehezíti meg a dolgodat. Játssz taktikusan, ereszkedj bele a többiek gondolataiba, de csak csínján!

Ez egy szuper, összehangolódós partijáték családok, barátok és tehéncsordák számára. A játék célja egyszerű: gondolkodj úgy, mint a csorda, és írd le ugyanazokat a válaszokat, mint a barátaid.

Ha a válaszod a többséghez tartozik, mindannyian teheneket nyertek. Ha mindenki más olyan választ ír, amivel legalább egy másik személy is megegyezik, de a tiéd a páratlan, akkor a dühös rózsaszín tehén landol nálad, és a tehéncsordád értéktelen, amíg nem tudod valaki másra átruházni.

Hangolódjatok össze és nevessetek sokat!

Rendeld meg!

… egészen a nagyokig!

tarsasjatek-szinkigyozo-twisty-djeco-8404-1543864424-0.jpgTwisty
8 éves kortól

Építs színkígyót a játék során megszerezhető lapkákból! A társasjáték szabálya egyszerű, csak a játékmezőben megkapott szimbólum utasítása szerint kell cselekednetek. Nincs dobókocka, a lépések száma és módja majdnem mindig ugyanaz: lólépés, a játékos által választott irányban.

A mezőn lévő szimbólum szerint folytathatod a küzdelmet a színkígyó következő színes korongjáért. Rabolni ér, ezzel is késleltetheted az ellenfél győzelmét! Persze csak akkor, ha az ellenfél a már megszerezett korongjaihoz nem szerzett védelmet is!

Logikára, jó memóriára és stratégiai érzékre is szüksége lesz annak, aki győzni szeretne! A játék ezek mellett jól fejleszti az absztrakciót és az előre tervezést is.

Rendeld meg!

dsc_3732.jpgAbszolút képtelen sztorik
9 éves kortól

Szeretitek a kreatív játékokat és a jó történeteket? Akkor ne keress tovább!

Ebben a játékban közösen írtok egy történetet, de minden játékosnak egyéni céljai is vannak. Mindenkinek a saját sztorikártyáján szereplő történetelemeket kell beépítenie a mondatába, majd a legnépszerűbb mondatok kerülnek be a sztorifüzetbe, és belőlük áll össze a közös történet. Vajon kitől kerül be több mondat a végső sztoriba? Kitől fog származni a cím, és vajon ki találja ki a legérdekesebb főszereplőt? A játékosok mind szavaznak egymás mondataira, és az kapja a legtöbb pontot (3-at), akinek a mondatára a legtöbb szavazat érkezett. Rajta kívül azok is kapnak pontot, akik a nyertes mondatra szavaztak (1-et), így nem csak a kreatív írókat, de a jó ízlésű esztétákat is jutalmazza a játék.

A végén pedig mindenki nyer, hiszen a közösen alkotott történet szuper emlék lesz! Ráadásul a játékhoz tartozó füzetben rengeteg képtelen sztorit gyűjthettek, így a szorgos játékosok egy komplett kis novelláskötetet is magukénak mondhatnak majd.

Rendeld meg!

screen-shot-2022-09-27-at-112743-pm.pngCascadia
10 éves kortól

Ha már legalább 10 éves a gyerkőc, és társasozni is szeret, akkor egyrészt gratulálunk a szülőknek a remek neveléshez, másrészt már nincs megállás, szinte bármilyen felnőtteknek szóló játékot eléjük tehetünk, ami tartalmilag és hangulatilag is megfelel az ízlésüknek. Így van, kedves társasrajongó szülők, elő lehet venni a komoly stratégiai játékokat is, például a Cascadiát!

Ebben a játékban azon versenyeztek, hogy ki tudja létrehozni a legváltozatosabb, különlegesebb környezetet a pacifikus-észak-amerikai flóraterületen. Építsetek mozaikos tájat élőhelylapka és a vadvilágjelzők segítségével! De közben figyelnetek kell az összhangra, hogy a megalkotott környezet megfelelő legyen az állatok számára.

Fedezzétek fel a vadont!

Rendeld meg!

canvas0.jpgCanvas
10 éves kortól

Művészlelkek, rólatok sem feledkeztünk meg!

A Canvasben festők vagytok, akik egymással versengenek egy tekintélyes művészeti fesztiválon. Gyűjtsetek áttetsző kártyákat, helyezzétek őket egymásra és alkossatok festményeket! Attól függően, hogy milyen kártyákat választotok, és milyen sorrendben teszitek le őket, más-más ikonok fognak látszani, amelyekkel szalagokat szerezhettek. Minden egyes kombináció egyedi illusztrációt és címet ad a festményeteknek.

A festmények pontozása a pontozókártyák alapján történik, amelyek minden játékban változnak. Ha a játékosok 3 festményt készítettek és pontoztak, a játék véget ér. Taktikázzatok és kombináljátok az áttetsző kártyákat ebben a gyönyörű játékban!

Rendeld meg!

20196-182.jpeg20 másodperc totál káosz
10 éves kortól

A játék során a játékosok két csapatra oszlanak, és egymással szemben ülnek, face-off stílusban. Minden forduló elején a játékvezető visszaállítja az időzítőt úgy, hogy mindkét félidőben egyenlő mennyiségű "homok" legyen. A játékvezető feladata, hogy felolvassa a kihívásokat, és megfordítsa az időzítőt, amelynek mindkét felében húsz másodpercnyi homok van.

A győzelemhez arra kell kényszerítened a másik csapatot, hogy a kihívások minél gyorsabb teljesítésével kifogyjon a "homok". Az első csapat, aki megnyert három kört sikeresen megnyerte a játékot.

Legyél gyors és ügyes – de legalábbis a másik csapatnál rátermettebb, hiszen csakis úgy kapjátok meg a pontokat. Csapjatok össze ebben a gyors és őrült partijátékban, melyben nevetséges kihívások várnak rátok! Ha készen állsz, kapcsold az időzítőt, és indulhat a játék!

Rendeld meg!

szokoto-tarsasjatek_4_1.jpegSzókötő
10 éves kortól

Négy szó, négy kártya – megtaláljátok a helyüket?

A Szókötő újszerű, kooperatív, szóasszociációs partijáték. A játékosok a saját tábláikra helyezett szópárokhoz írnak (letörölhető tollakkal) egyszavas segítségeket – a többieknek pedig rá kell jönniük, mely kártyák milyen pozícióban illenek a felírt szavakhoz.

A játék remekül fejleszti a szókincset és a kreativitást.

Rended meg!