Világmegmentés újratölve

Megérkezett a Márk, aki hat évesen megmentette a világot testvérregénye!

Biztosan sokan emlékeztek még Márkra, aki hatévesen megmentette a világot. Őt és a róla szóló meseregényt egyszerűen nem lehet nem szeretni, olyan kalandos, vicces és kedves.

Van egy szuper hírünk: Márknak van egy húga, Emma, aki nem kevésbé nagy kaliber, mint a bátyja! Kerékgyártó István legújabb könyvében vele és Leó Kabrióval, a híres filmszínésszel fogunk nagyszabású Föld-megmentésbe. Olvass tovább!

emma_aki_leokabrioval_megmentette_a_foldet_borito_1000px.jpgAmi Kerékgyártó István előző kötetét és ezt a legújabbat is igazán különlegessé és szívmelengetővé teszi, az a belőle áradó szeretet. Nem titok, hogy ezeket a meseregényeket az unokáinak írta, így aztán igazán bensőséges, kedves hangulatuk van.

Emellett persze tényleg baromi viccesek, így felolvasni is igazi élmény a szülőnek, nagyszülőnek is.

Kattints ide és szerezd meg!

Egy fontos téma, újszerű megközelítésben

Az nem kérdés, hogy a klímaváltozás napjaink egyik legfontosabb problémája, de a gyerekeknek beszélni róla nem egyszerű - nem akarjuk megrémíteni őket, de lényeges, hogy tudjanak róla, és ők is tevékenyen részt tudjanak venni bolygónk védelmében.

Na de hogyan csináljuk?

Mi nem győzzük eleget hangsúlyozni, mennyire sokat segíthet bármilyen nehezebb téma feldolgozásában egy jó, témába vágó mesekönyv. Az Emma, aki Leó Kabrióval megmentette a Földet, pontosan ilyen jó kis meseregény - részletesen, de gyerekek számára érthetően mesél a globális felmelegedésről és az ember által okozott pusztításról, miközben cseppet sem lehangoló vagy nyomasztó. Épp ellenkezőleg!

Olvasd el az első fejezetet itt!

“Akkor én most bepakolok a hátizsákomba, és elindulok Ausztráliába”

kepernyofoto-2022-09-20-115828.pngMetzing Eszter illusztrációjaEmma például úgy tudja meg, hogy a koalamacik hatalmas veszélyben vannak, hogy titokban belenéz a híradóba. Először nagyon megijed, de aztán rögtön elhatározza magát: valamit tenni kell a pusztító tűzvészek ellen, és sürgősen meg kell menteni a koalákat (pláne, mert ez a kedvenc állata)!

Szerencsére Emma nem indul első felindulásában Ausztráliába, hanem miután aludt a dologra egyet, nyomozni kezd, és rájön, mi a legeslegfontosabb teendő: minél több fát kell ültetni! Így aztán fogja magát, és ír egy levelet, méghozzá a híres színésznek, Leó Kabriónak.

Leó Kabrió* (születési nevén Hoffenbringerschaft Ödönke) filmszínész, és a környezetvédelem elkötelezett híve, többek között dokumentumfilmekben hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a bolygó védelme. Emellett éppen egy irtó menő filmet forgat Magyarországon!

A levél elküldése után felpörögnek az események: Leó és Emma közös tervet dolgoznak ki a Föld megmentésére, Emma pedig teljes erőbedobással vág neki a feladatnak: meggyőzni az iskolájában a gyerekeket arról, hogy álljanak a fontos ügy mellé. Ez olyannyira jól sikerül, hogy Emma világhírű lesz, és még az amazonasi őserdőbe is eljut, ahol tovább folytatja Földmentő akcióját - immár az állatok segítségével.

kepernyofoto-2022-09-20-120013.pngMetzing Eszter illusztrációjaKerékgyártó István meseregénye rendkívül fontos ismereteket ad át, miközben igazi, nagybetűs Mese, amit az ovisoktól kezdve bárki örömmel forgat majd, aki szereti a kalandos, humoros történeteket. Önálló olvasásra is tökéletes választás kisiskolásoknak, de ha úgy döntesz, hogy közös, felolvasós olvasmány legyen, akkor is imádni fogja az egész család!

A meseregény párjához hasonlóan ezt a kötetet is Metzing Eszter hiperszuper, mozgalmas, csodaszép illusztrációi díszítik. És ami nekünk különösen szívmelengető volt, hogy az író egy mondat erejéig őt is beleírta a könyvbe!

*Bárminemű hasonlóság egy igen szimpatikus, valódi amerikai filmsztárral természetesen csupán a véletlen műve.

Bertók Eszter ajánlóját olvastad.

Kattints ide és szerezd meg ezt a szuper könyvet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek