Két és fél új könyv a Pagonytól a kánikulához

Kiss Judit Ágnestől és Kertész Erzsitől

Egy különleges, verses-mondókás lapozó jelent meg a Babaróka-mesék írójától, Kiss Judit Ágnestől, amelyben a képek és a versek külön lapozhatók, így a találós kérdésekre lapozva találhatjuk meg a választ. És új mesékkel tér vissza Kertész Erzsi pörgős, cserfes problémamegoldója: Ludmilla. Sőt: most a sorozat első kötete is új rajzokkal jelenik meg újra. Friss, igazi nyári könyvek 2-10 éves korig a Pagonytól.

Kiss Judit Ágnes: Ki brummog a barlangban? (Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita)

Kiss Judit Ágnes könyve olyan lapozó, amelyben összekeveredtek a képek! A kettévágott oldalak tetején egy vers, alján egy kép található – így az olvasó gyerekek lapozva fejthetik meg, hogy a verses találós kérdésekre melyik kép adja a megfejtést.

Ugyanis Kiss Judit Ágnes minden, a kötetben olvasható verse egy-egy találós kérdés, amikre a választ a képeken találjuk.

A könyvben mindent megtalálható, ami a 2-5 éves korosztály nyelvi készségeinek fejlesztéséhez elengedhetetlen. Hiszen a legkisebbek nyelvi kompetenciájának fejlesztésében igen nagy szerepe van a verseknek, mondókáknak és találós kérdéseknek. Bölcsődés és óvodás korban egyaránt meghatározóak a ritmusos, könnyen tanulható, játékos nyelvi szerkezettel bíró versikék, melyeket előszeretettel ismételgetnek a kicsik.

A találós kérdések mindemellett a logikai és koncentrációs készséget is fejlesztik, amik szintén elengedhetetlen alkotóelemei a magas nyelvi kompetencia elérésének. Ezért a Ki brummog a barlangban? telis-tele van rímes, ritmusos, és tartalmilag is a 2-5 éves korosztálynak szánt izgalmas találós kérdéssel. A színes, egyszerű, kedves rajzokkal, és a külön lapozhatóság segítségével rá is vezethetjük a legkisebbeket a megoldásra anélkül, hogy kitalálnánk helyettük a feladványt. Érdemes Kiss Judit Ágnes könyvét már baba kortól forgatni, hiszen a szöveg ritmusossága és Kismarty-Lechner Zita élénk színű, gyermekrajzokra emlékeztető illusztrációi miatt már első képeskönyvnek is szuper választás.

2 – 5 éves kor között ajánljuk.

Kertész Erzsi: Ludmilla újabb esetei + Ludmilla megoldja (Orbán Orsolya rajzaival)

Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány egészen biztosan megoldja! Ludmillának ugyanis nemcsak a neve, de „hivatása” is nagyon különös: ő ugyanis problémamegoldó, más néven gondűző. Irodája a diófa tetején található egy lila házikóban, drótból hajtogatott szemüvegében itt várja az ügyfeleit.

Most a második kiadásban, új rajzokkal érhető el Kertész Erzsi népszerű könyve, sőt, egyből megjelenik a második rész is, sok-sok új történettel!

Mivel problémák mindig vannak, ezért az új történetek is ugyanolyan izgalmasak és viccesek, mint az első kötet kalandjai: van például egy apuka, Timót, aki álló nap csak telefonozik meg számítógépezik. Vagy Szépreményű Alexandra, a mindig lámpalázas színésznő. Vagy Géza, akinek ebédmeghívása van barátnője szüleihez, és nagyon izgul… Ludmilla természetesen ezeket a eseteket is megoldja. Kertész Erzsi sziporkázó humorú meséit mindkét kötetben Orbán Orsolya rajzaival kísérik.

Ludmilla karaktere nem a “hagyományos” kislány-sémákra épül: cserfes, magabiztos és tettrekész, bátran elébe megy a nehézségeknek. Igazi forgószél ő, és ahol megjelenik, ott biztosan vége a békés lamentálásnak.

A könyveket akár önálló olvasásra is kínáljuk a kisiskolásoknak – nyárra, egy limonádé mellé, a diófa árnyékába. Vagy éppen a diófa tetejére.

6 – 10 éves kor között ajánljuk.

Beleolvasó az új kötetbe: https://www.pagony.hu/cikkek/beleolvaso-ludmilla-ujabb-esetei-kertesz-erzsi

Kapcsolódó termékek