Lehet még újat mondani a királylányokról?

Szakács Eszternek sikerült! Itt A zsémbes királylány!

A királyi kórházban fehérköpenyes androidok dolgoznak. Amikor egy veszélyes szörnyeteg fenyegeti a várost, a király kinyitja a laptopját és körüzenetben kéri fel a kóbor hercegeket, hogy álljanak ki a rettentő rém ellen. A királylány a munkaközvetítőben keres új alattvalót magának. Aki azt hitte, hogy királyfiakról és királylányokról már nem lehet friss, modern hangnemben újat mondani, azoknak ajánljuk Szakács Eszter legújabb mesegyűjteményét, A zsémbes királylányt! Olvass tovább, és tudj meg mindent erről a szuper mesekönyvről!

a_zsembes_kiralylany_borito_1000px.jpgA zsémbes királylány egyetlen szórakozása az volt, hogy a komornyikjait, szobalányait, kiskuktáit küldözgette jobbra-balra a palotája 99 szobáján keresztül. Ha zsemlét hoztak neki, zsémbelt, ha kalácsot, zsémbelt, ha kakaót, zsémbelt, ha teát, zsémbelt. Nem csoda hát, hogy egy idő után elszökdöstek az alattvalói, és nem volt kinek parancsolgatnia. Elment hát a munkaközvetítőbe, hogy találjon magának valakit, akivel zsémbelhet.

Zsiga királyfi, aki irtózott minden csúszó-mászó, vagy akár lábas-szőrös, a-zsembes.pngSzimonidesz Hajnalka illusztrációjaszóval mondjuk ki, bármilyen állattól, egy nap egy aranyhörcsögöt talált a palota folyosóján, királyi apukája nagy örömére. De ki törődik majd a hörcsöggel, amikor a királyt messzi vidékre szólítja az uralkodói kötelesség? Talán csak nem a főkomornyik végzi majd a rangján aluli feladatot?

Bertalan király és Alma királyné egy olyan ország uralkodói, amely messze földön híres az ott gyártott robotokról. Robotok mosnak fel és törlik le a polcokat, robotok fújnak buborékot vagy építenek kártyavárakat. Még az sem kavarja fel nagyon az alattvalók kedélyeit, hogy a trónörökösük, Andró maga is egy robotgyerek.

Szeretitek a modern királylányos meséket? Kannácska királykisasszonyt imádni fogjátok!
A félelmetes Borgó-hegyi borgó egy olyan szörnyeteg, aki kizárólag tejbegrízt eszik. Nincs is biztonságban az ország egyetlen tál tejbegríze sem a rémtől. Bálint király az interneten ad fel egy hirdetést: a félelmetes borgó kézre kerítője a szokásos jutalmakat, a fele királyságot és Zorka királylány kezét kapja bátor tettéért.
a-zsembes2.png
Így kezdődnek Szakács Eszter meséi, és már ezekből látszik, hogy nem a megszokott kardozós-sárkányos-lánymentős-hétpróbás történetekről van szó. Nem mintha baj lenne a kardozós-sárkányos-lánymentős-hétpróbás mesékkel, hiszen generációk nőttek fel erkölcsi tanításaikon a bátorságról, jószívűségről, segítőkészségről. De ha ugyanezeket a fontos értékeket a mai gyerekek nyelvén szeretnénk nekik közvetíteni, akkor tökéletes választás Szakács Eszter legújabb mesekönyve.

Sok minden változott ugyanis a Grimm-mesék óta, és a mai világban jó, ha az ahhoz alkalmazkodott meséket is megismerik a gyerekek. Nem várhatunk mindig arra, hogy valaki elkapja helyettünk a szörnyeteget, felhúzza a zoknit a lábunkra, vagy megszelídíti az aranyhörcsögöt. De legyen szó hétfejű, emberevő sárkányról, vagy tejbegrízrabló Borgó-hegyi borgóról, a mesék üzenete örökérvényű: a jóság, kedvesség végül mindig győzedelmeskedik, még az interneten feladott királyi hirdetések korában is.

Megtetszett a könyv? Tedd a kosaradba!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Borgóbefogó királyfi vagy szegénylegény kerestetik