Tökéletes nyaralás? Lehetséges!

Megérkezett a Babaróka vakációja!

Mit tegyünk, ha szeretnénk, hogy a gyerekeknek örök életre szóló élmény legyen a vakáció, de közben nem szeretnénk csődbe vinni a családot? Mutatunk egy könyvet, amiben választ kapsz arra a kérdésre, mi kell a tökéletes nyaraláshoz. Annyit elárulunk előre, hogy nem az öt csillagos szálló, és nem is a tengerpart. Olvass tovább, és ismerd meg Babaróka vakációját!

babaroka_vakacioja_borito_1000px.jpgHamarosan itt a nyár, a gyerekek alig várják, a szülők pedig lassan beleőszülnek a számolgatásba. Itt egy tábor, azon a héten a mama tud vigyázni a gyerekekre, aztán a másik mama, aztán felváltva vesszük ki a szabadságot, de azért közösen is el kellene menni valahova. Lesz egyáltalán elég szabadság? És miből fogja futni mindenre?

Ismerős kérdések? Nem vagy egyedül, mi is pontosan tudjuk, milyen nehéz az óvoda- vagy iskolaszünet idejére megoldani, hogy mindig vigyázzon valaki a gyerekekre. Ahogy azt is, hogy milyen feszítő érzés, amikor szeretnénk a legemlékezetesebb vakációt biztosítani a kicsiknek, de rajtunk kívül álló okok miatt határok közé kell szorítani az elképzeléseket.

Ha te is érezted már magad rosszul emiatt, akkor szeretnénk emlékeztetni egy apró, de annál fontosabb dologra: ha a család minden tagja – téged is beleértve!!! – boldog a nyaraláson, akkor nem kell semmilyen más elvárásnak teljesülnie.

Kattints ide a Babaróka vakációjáért!

kepernyofoto-2024-05-15-160806.pngEgri Mónika illusztrációjaEgyáltalán nem biztos, hogy a gyerekek jobban élveznek egy zsúfolt tengerparti strandot, mint egy felfújható medencét az udvaron, vagy akár csak az erkélyen. Szuper hely a Balaton, de a drága szállodák és túlárazott lángosok helyett lehet, hogy mindenki nyugodtabban pihenne az apró családi nyaralóban a Bakonyban, vagy éppen a nagyiéknál vidéken.

A gyereked számára azok a pillanatok fogják felejthetetlenné tenni a nyarat, melyekben mindannyian jól érzitek magatokat, függetlenül attól, hol vagytok és mit csináltok. A pillanatok, melyeket veled közösen élhet meg, és azok is, amelyekben saját fantáziavilágában kalandozhat. Ezekhez a pillanatokhoz pedig igazán nem kell sok.

Erre mutat remek példát Kiss Judit Ágnes legújabb könyve a Babaróka-sorozatban, melyet Egri Mónika csodás illusztrációi tesznek teljessé.

Olvass bele itt!

kepernyofoto-2024-05-15-160839.pngEgri Mónika illusztrációjaMamaróka úgy dönt, hóna alá csapja a három gyereket: Babarókát, Aprókát és Kiscicát – Babaróka legjobb barátját –, és elviszi őket két hétre nyaralni a kicsi erdei házikójába, Liklakba. A házikóhoz utólag lett hozzáépítve a fürdőszoba, épphogy elfér benne két ágy, egy kicsit be is ázik, a kertjét pedig lehetetlen rendben tartani, mert állandóan visszafoglalja az erdő.

Babaróka szerint azonban mégis ez a legjobb hely a világon! A hatalmas fák alatt fantasztikus kuckót lehet építeni, az eső után előbújó csigáknak pikniket rendeznek a szomszédos réten, és bár későn sötétedik, a Liklakban mindig fenn szabad maradni megnézni a csillagokat. És akkor még nem is beszéltünk a tábortűz fölött pirult kenyérről és az utánozhatatlan dinnyelakomáról a verandán!

De Liklak nem csak ezért különleges hely. Kiscica, aki valamiért ezen a nyáron mindig morgós és szomorú, itt meg tudja osztani Babarókával, mi bántja. Babaróka és Mamaróka pedig mindent megtesznek, hogy megnyugtassák és jobb kedvre derítsék Kiscicát.

kepernyofoto-2024-05-15-161130.pngEgri Mónika illusztrációjaA nyaralás végére közösen költenek egy kis dalt, melyhez Kiscica a következő sort teszi hozzá: ‚‚A Liklakban, a Liklakban a legszebb nyári tíz napban.’’

Kiss Judit Ágnes meséiben többek között az a fantasztikus, hogy egy csomó rétegük van. Olvashatod őket „egyszerű”, szívmelengetően békés nyári mesékként. Babaróka személyében minden álmodozó kisgyerek magára ismerhet. Mamaróka példájából a szülők is láthatják, hogy nem kell mindennek tökéletesen sikerülnie ahhoz, hogy a legjobb anya/apa legyünk a gyerekünk számára. Mindemellett pedig szól arról is, hogy hogyan tudunk türelemmel, figyelemmel és megértéssel segíteni a barátainknak, ha nyomja valami a szívüket.

Babaróka ebben a mesében is bebizonyítja, milyen hősies és hűséges barát. Megosztja Kiscicával a legkedvesebb játékait, még a titkos „semmizésbe” is beavatja, amikor pedig a barátjának arra van szüksége, csak megöleli, és meghallgatja őt.

Ahogy a Babaróka-sorozat minden részében, úgy a legújabb kötetben is lesz legalább egy mondat, amit magaddal viszel majd, ami egyszerűen beleírja magát a szívedbe. Éppen ezért ajánljuk bátran minden ovisnak és kisiskolásnak, legyenek álmodozók vagy társaságiak, vidámak vagy szomorkásak, rókák, cicák vagy emberek.

Kattints ide és szerezd meg a legújabb Babaróka-kötetet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Minden, amit Babarókáról tudni kell

  • Babarókával minden jobb

  • Kiscica látogatása