Kutya-macska barátság újratöltve

Kiss Judit Ágnes: Cirka és Firka

Amikor Firka imádott Gazdija egy kölyökcicával tér haza a sétájukról, Firka nem tudja mire vélni a dolgot. Kialakul otthon egy kutya-macska-gazdi háromszög - vajon Gazdi érzékeny gondossága segít az állatoknak, hogy elfogadják egymást? Olvassátok el Viola Bea ajánlóját Kiss Judit Ágnes legújabb regényéről!

cirka_es_firka_borito_1000px.jpgA kutyák olyan furcsák és vadak! (Cirka, kóbor kölyökcica épp csak befogadva és bolhátlanítva). A macskák olyan érthetetlenek és barátságtalanok! (Firka, boldog gazdilakás-lakó kölyökkutya.) Csillog a szemük, puha a bundájuk és egyre jobban bíznak bennem. Remélem, hogy megszeretik egymást, mert én már most nagyon szeretem őket! (Gazdi, a gazdi.)

Kattints ide és szerezd meg most!

Kiss Judit Ágnest nem kell bemutatni az olvasóközönségnek - sem a kicsiknek, sem a nagyoknak. A legkisebbek a Babaróka világába burkolózhatnak be, mint egy pihe-puha takaróba, hogy ne legyen olyan félelmetes oviba menni, betegnek lenni, kistesó születését megélni. A kisiskolásoknak Zsálya hercegnőről mesél az írónő egy izgalmas és szívszorítóan gyönyörű mesét, amiből nem hiányzik az egyszarvú hátán lovaglás és az átváltozott királyfi sem. A felsősöket pedig a Kórház az osztályteremben című Abszolút Töri könyvvel örvendeztette meg - ha nem olvastatok még izgalmas ÉS gyerekeknek szóló könyvet az ‘56-os forradalomról, rohanjatok a boltba!

Ezúttal a mindenféle korú cica- és kutyabarátok kedvencét írta meg Kiss Judit Ágnes. Lehetsz felnőtt vagy gyerek, iskolás vagy ovis, ha szereted az ember szőrös, négylábú barátait, ott a helye Cirkának és Firkának a polcodon és a szívedben.

Nem hiszed? Csak olvasd el az első fejezetet, és meglátod!

kepernyofoto-2022-09-13-172644.pngEgri Mónika illusztrációjaFirka, a menhelyről befogadott kutyakölyök boldog, szófogadó és egyre okosabb kutyaként éli napjait a Gazdival, amikor egy nap Gazdi hazahoz a sétájukról egy beteg kiscicát. Firkának ezentúl osztoznia kell a Gazdi figyelmén és szeretetén a furcsa jövevénnyel. Mit kezdenek egymással Firka és Cirka? Nos, talán nem lövöm le a poént, ha elárulom, hogy a kutya-macska barátság kifejezés új, pozitív értelmet nyer a könyvben.

Még sosem olvastam olyan könyvet, ami ennyire érzékenyen nyújtott volna betekintést mind a kutya, mind a cica, mind a Gazdi gondolat- és érzésvilágába. Állattartó és állat örömeit, gondjait, jelzéseinek értelmét mind-mind úgy mutatja be Kiss Judit Ágnes, mintha nem csak gondos és aggódó Gazdi lenne és lett volna, de macskaként és kutyaként is élt volna már. Mindkét oldalról megmutatja, hogyan épül fel a Gazdi-állat kapcsolat, mire van szüksége egy kölyökkutyának és egy kiscicának, milyen kötelességei és örömei vannak egy állattartó Gazdinak. Mindenképp ajánlatos közösen elolvasni, mielőtt állat kerül a családba!

kepernyofoto-2022-09-13-172531.pngEgri Mónika illusztrációjaSokan jöttök a boltba úgy, hogy “igazi” állatos könyvet kerestek, nem beszélő állatokkal, hanem valódiakkal - nos, innentől biztosan ezt adjuk az elsők között a kezetekbe! Sőt, akkor is, ha tesó érkezik a családba, és szeretnétek felkészíteni a nagyobb testvért az érkezésére. Hiszen remekül bemutatja a könyv, milyen érzései vannak a család régebbi tagjának, ha egy új családtag “pottyan a fészekbe”.

Dorombolós, kéznyalogatós, kanapéra kuporodós estére kiváló kötet gazdiknak és leendő gazdiknak!

Viola Bea cikkét olvastad.

Tedd kosárba a kötetet!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek