Pagony Tanári Műhely

Az irodalomtanítás öröme és szabadsága

Ha szeretsz tanítani, ha szereted az irodalmat, ha szeretnéd megismerni a mai magyar kortárs gyerek és ifjúsági könyveket, és egyszer-egyszer magadat és tanítványaidat is meglepnéd új tartalmakkal: itt a helyed!

2023-ban indult el Légy szabad! névvel a Pagony tanári műhely, amely havonta egyszer várja mindazokat az általános és/vagy középiskolában tanító tanárokat, akikre igaz az előző mondat.

Tudjuk jól, hogy milyen terhek nyomják a magyartanárok vállát, hogy haladni kell az anyaggal (ami egyre több), de közben csökken az óraszám, és ami a legfájóbb: a gyerekek irodalom iránti érdeklődése is egyre gyengül.

Műhelyünkben hónapról hónapra egy-egy új könyv segítségével azzal játszunk, azaz dolgozunk, hogyan lehet a kerettantervi követelményeket is szem előtt tartva a gyerekeket jobban megszólító kortárs irodalmat is beépíteni a munkába.

A műhelymunkába bármikor becsatlakozhatsz, a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a vinczeller.katalin@pagony.hu e-mail címen lehet.

A műhelymunkában való részvétel nem igényli a könyvek előzetes ismeretét.

Az események helyszíne a Bakáts téri Pagony Café-Dió.

2024 tavaszi kínálatunk:

Városi népmese (Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét) – január 26. péntek, 16:30-18:00

Versek a szívben, versek a könyvben – klasszikusok és kortársak találkozása (Viszek egy szívet versantológia felső tagozaton és a középiskolában) – március 1. péntek, 16:30-18:00

Játékos nyelvtan (Abszolút megvadult betűk, Abszolút elfelejtett szavak, Abszolút képtelen sztorik) április 12. péntek, 16:30-18:00