Megérkezett Csordás Krisztina társasjátéka!

Ismerd meg a Mágikus erdőt!

A Mágikus erdő kedves kollégánk, a Pagony Játékházban dolgozó Csordás Krisztina játéka. Kriszta igazán jól ismeri a gyerekeket, mert tanítóként rengeteget játszott velük. Tudja, hogy mi köti le őket, mik a határaik, és hogy kell azokat feszegetni, hogy izgalmas legyen egy játék (és esetleg még tanuljanak is belőle). Ismerd meg a Mágikus erdőt!

magikus_erdo_3d_crop_1000px.pngA Mágikus erdőben kedves, jól ismert varázslények élnek: az unikornis, a tündér, a boszorkány, a törpe. Mi népesíthetjük be a saját kis erdőnket, méghozzá úgy, hogy húzunk egy zsákból lapkákat, mindig választunk, majd továbbadjuk azokat, és ekkor a játékostársunk választ, és így tovább. A játék végére minden szabad kis folt megtelik az erdőnkben lényekkel.

Azonban nem mindenki ugyanott érzi a legjobban magát! A törpék szeretnek a gombák közelében, lenni, a gombák meg egymás mellett. Az unikornis sem boldog, ha nincs mellette egy tündér vagy boszorkány, aki a gazdája lehet, a tündérek viszont szégyenlősek, a fák alá szeretnek bújni. A boszorkányok természete inkább veszekedős, jobb nem egymás mellé keríteni őket, mert akkor rossz kedvük lesz.

Kattints ide és rendeld elő a játékot!

magikuserdo_unbox1.jpegTehát jól ki kell találni, hogy kit hova teszünk a táblánkon! Egy másodikos-harmadikos kisgyereknek ez igazi kis fejlesztő program is, észrevétlenül gyakorolják a matekot, miközben döntünk, az összeadást pedig a játék végén, amikor a pontokat kiszámoljuk.

Nagyon kellemes a játék ritmusa. Nem kell gyorsnak lenni, ugyan lehet kicsit számolni, gondolkodni, de nem agyfacsaró. Mivel mindenki egyszerre pakol, nem kell várakozni a többiek lépésére, folyamatosan játékban vagyunk.

Hiszen annyira élvezetes ezt a gyönyörű mágikus erdőt felépíteni újra és újra magunk előtt, minden játékban kicsit másképp, hol ezt, hol azt a kombinációt előnyben részesítve! Szimonidész Hajnalka rajzai elbűvölőek, de a festmények kékjéhez illik a tábláké, a zacskóé, a fáké - minden harmonizál ebben a játékban, jó kézbe venni. Gyorsan tanulható, versengő, de nem extrém módon – kiváló ajándék kevésbé "gémer" családoknak!

Győri Hanna ajánlóját olvastad.

A társas már előrendelhető!

Kapcsolódó termékek