Minden, ami Maszat

Mese és játék Maszattal, Hóchóccal és Sárival

Berg Judit Maszat-sorozata a kicsik egyik legnagyobb kedvence. Immár 11 kötetben olvashatunk az ovis kisfiú midennapjairól, és gyönyörködhetünk Agócs Írisz cukibbnál cukibb rajzaiban. A mesék közül kettőt diafilmen is megtaláltok a kínálatunkban, a sorozathoz készült foglalkoztatókönyv, sőt, már társasjáték formájában is találkozhatnak Maszattal a kicsik. De mi teszi ennyire ellenállhatatlanná ezt a karaktert? Ebből a cikkből kiderül!

18714.jpgElőször is a mesék természetessége. Maszat hétköznapi kalandjait minden kis ovis megtapasztalja. Mindenki volt már fodrásznál, mindenki kíváncsi, mi lesz, ha egy csőtörés elárasztja az utcát, és ki ne pattanna szívesen vonatra, hogy meglátogasson egy vidéki tanyát! Ezekben a történetekben a gyerekek magukra ismerhetnek, ami sokat segíthet a saját kis kihívásaik és megpróbáltatásaik feldolgozásában és kommunikálásában is.

Másodszor a példamutatás. A problémák, melyekkel Maszat találkozik, nem ismeretlenek a gyerekek számára. Egy mesével azonban sokkal könnyebb felkészíteni őket az olyan ismeretlen helyzetekre, mint például a repülés vagy egy áramszünet miatt koromsötét éjszaka. Az ovisok látják, hogy Maszat is megijed, neki sem sikerül minden elsőre, de végül Hóchóc biztatására összeszedi a bátorságát, beveszi az orvosságot, megtanul egyedül öltözni és talán még a világűrt is meghódítja!

Harmadszor pedig azért, mert ezek a könyvek elképesztően aranyosak! Igazi, pici kezekbe való lapozgatnivalók. Agócs Írisz illusztrációi otthonos, biztonságos légkört teremtenek. Rajzaiban nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen gyönyörködnek.

Itt találod a sorozat részeit!

maszat_box-top_1000px.jpgA Maszat-mesék fontos része a kooperáció, egymás segítése és támogatása. Nem csoda hát, hogy a Maszat és az elveszett plüssök nevű társasjáték is az együttműködésen alapul. Már az alapsztori is végtelenül kedves: Maszat kirándulni indul, és természetesen az összes kis plüss barátját is magával viszi kalandozni. A kalamajka akkor kezdődik, amikor Maszat uzsonnázni kezd, mert addig az összes plüss kimászik a hátizsákjából és persze el is tévednek. A feladatunk, hogy segítsünk a plüssöknek hazajutni még sötétedés előtt, különben Tigriske elfoglalja a kis kosarukat!

A Pagony-játékoktól már megszokhattátok, hogy nem csak egyféle nehézségi szinten játszhatók. Erre egyrészt azért figyelünk, hogy a különböző életkorú gyerekek is együtt társasozhassanak, másrészt azért, hogy akár több évig kihívást jelentsenek a játékok.

dsc_323105x.jpgA Maszat és az elveszett plüssök 24 memórialapkát tartalmaz, amiket jó alaposan meg kell keverni, és 6x4-es alakzatban elhelyezni őket. Tartozik hozzá 5 db elveszett plüssfigura is, amiket műanyag talpak segítségével fel is tudtok állítani, ezekkel fogtok a memórialapkákból összerakott pályán mozgatni. Az eltévedt plüssöket végig kell vezetnetek a pályán úgy, hogy megkeresitek azokat a lapkákat, amik segítenek nekik kikeveredni az erdőből.

A klasszikus memória szabályaira épül a játék, és az a cél, hogy minden állatka hazajusson, míg Tigriske, a cica legfőbb célja, hogy ezt megakadályozza. Ahol Tigriske áll, onnan nem tudtok lapkát felvenni, akkor sem, ha tudjátok, hogy éppen arra lenne szükségetek.

Ha olyan társast szeretnétek, ami könnyen megérthető, izgalmas és együttműködést kíván, akkor ne is keresgéljetek tovább, a Maszat és az elveszett plüssök a tökéletes választás számotokra!

Kosárba vele!

maszat_mesekartya_3d.jpgHasonlóan cuki és kedves játék a hamarosan megjelenő Maszat mesekártya is. Vajon mit csinál Maszat és Sári egész nap? Elmennek kirándulni? Vagy születésnapot ünnepelnek? Ebben a társasban az ő történeteik darabkáit kell összegyűjtenetek.

A játék elején mindenki 5 lapot húz. A cél, hogy összegyűjtsétek a négy azonos jelű, tehát egy meséhez tartozó lapot. Ezt úgy tehetitek meg, hogy megkérdezitek a mellettetek ülő játékost, van-e a kezében például pöttyös labdás kártya. Ha a válasz igen, a játékosnak át kell adnia a lapot. Ha a válasz nem, a kérdező húz egy lapot a pakliból. Ha valakinek összegyűlik négy azonos jelű lapja, leteszi maga elé. Ha valakinek elfogynak a kezéből a kártyái, akkor a pakliból húz 5 lapot. A játék akkor ér véget, ha elfogyott a pakli, a nyertes pedig az, aki a legtöbb Maszat-mesét gyűjtötte össze.

A játékhoz tartozik egy mesefüzet is, melybe a gyerekek Maszat kalandjai mellett azt is lerajzolhatják, mi történik velük egész nap. A Maszat Mesekártya klasszikus kvartett, ugyanakkor fejleszti a gyerekek szókincsét és az időbeli összefüggések felismerését. Ráadásul az ismerős történetek a kicsiknek is segítenek elmesélni a saját mindennapjaikat, így fejlesztve a kommunikációs készségüket is.

Ez az egyszerű, könnyen tanulható, vicces játék igazi családi kedvenc lesz!

A Maszat Mesekártya már előrendelhető!

Kapcsolódó termékek