A világot jelentő kuflikupac

Vidd színpadra a kuflikat te is!

Amilyen különleges és egyedülálló a kufliverzum a gyermekirodalom világában, olyan különleges és fantáziadús játék, a Meséljetek, kuflik! a társasjátékok világában. Ez a legújabb kuflijáték egy mesemondó-készlet az egész család számára. Segít eljátszani hét, a kuflikról szóló híres mesét és ezen kívül végtelen történet elmesélésére ad lehetőséget, miközben végtelenül szórakoztató is. Ismerd meg a társast ebből a cikkből!

274x190_3d_mockup_1-1.jpgSzigorú értelemben a Meséljetek, kuflik! nem sorolható a társasjátékok közé, hiszen nincsenek igazi, kötött szabályai. Ez egy teljesen nyílt végű játék, amiben együtt játszunk, együtt alakítjuk a játékot, a közös élményt. Tekinthető egy kooperatív játéknak is, amelyben a család összehangolt munkájának az eredménye lesz néhány kedves történet, a közös cél pedig, hogy mindeközben mindenki jól érezze magát!

Rendeld meg!

Az óvodások a fő célközönség, hiszen ennél a korosztálynál tombol a szerepjátékok iránti vágy. A játék maga, és a főszereplők, a kuflik is kiválóan alkalmasak arra, hogy kitombolhassák magukat a gyerekek. Nincs olyan gondolat, amit ne tudnék elképzelni a kufliverzumban. Így aztán a kuflikupacon bábszínházasat játszani csak jól sülhet el!

Nagyon ötletes a játék kialakítása, hiszen a doboz alja szolgáltatja nekünk a színpadot és a teteje adja a hátteret. Két helyszínen mesélhetünk, és több háttért is használhatunk. Sok szereplővel és rengeteg egyéb elhagyatott réti díszlettel kreatívkodhatunk.

A Dániel András fejéből kipattant kuflik pedig biztosan nem hagynak minket cserben és csodálatosan fognak szerepelni, akár mi, felnőttek próbálunk bábozni velük, akár együtt a gyermekeinkkel.

Nem ismered a Kuflikat? Kattints ide!

Ne ijedjünk meg attól, ha az elején nekünk kell előadásokat gyártanunk, a mesefüzet a segítségünkre lesz majd és a csemetéink akkor is imádni fogják a történeteinket, ha nem tökéletesek. Tanítsuk őket, mutassunk példát. Készüljünk az előadásokra, de bátran improvizáljunk is! Színészi tehetség nélkül is csodálatosak leszünk, hiszen a lényeg a felszabadult légkör, a vidámság. Meséljünk, játszunk és élvezzük végig!

Vonjuk be a kicsiket, nagyokat egyaránt! Hívjuk át a barátokat, a tágabb családot és tartsunk közös előadásokat egymásnak! Mutassuk meg, mennyire nem kell félni a szerepléstől, engedjük meg, hogy kibontakozzanak ők is, biztassuk őket, engedjük szárnyalni a fantáziájukat, és ismerjük meg ezáltal jobban a csemetéinket!

A szerepjátszás köztudottan segít a feloldásokban, konfliktuskezelésekben és pici gyerekeknél sok elfojtott óvodai helyzetre is könnyedén fény derülhet egy kis szerepjátékkal. Azon kívül, hogy segíthetünk feloldani akár az otthoni, akár az intézményekből hazahozott konfliktusokat, ezzel a játékkal fejleszthetjük a gyerekek kommunikációs készségeit, bővíthetjük a szókincsüket is.

A Meséljetek, kuflik! bábjátékkal nem csak fejleszthetjük a kreativitásukat, fantáziájukat, hanem szélesíthetjük a látókörüket is. Megnyitjuk előttük a színház különleges és végtelen világát. Támogathatjuk őket az érzelemkifejezésben és az önismeretük alakításában. Kedvenc hőseinek a bőrébe bújni mindenkinek csodálatos érzés, hát még ha olyan különleges hősök ezek, mint a kuflik, akik között mindenki találhat magának kedvencet.

Meséld el újra és újra, a kuflik segítenek!

Tedd kosárba a játékot!

A Pagony Játékház munkatársának cikkét olvastad.

Kapcsolódó termékek