“A lajhármesék nem túl izgik”

Dehogynem! Ezt olvassátok A majom mamája után

Ilyen még sohasem történt... A kis lajhár nem akar aludni. Mégis hogy lehetséges ez? Mrena Julianna fantasztikusan vicces verses meséjéből kiderül. Ismerjétek meg legújabb könyvünket, és gyönyörködjetek Szert-Szabó Dorottya csodás illusztrációiban!

mese_a_kislajharrol_aki_nem_akart_elaludni_borito_1000px.jpgÖrömmel mutatjuk be nektek Mrena Juliannát. A Berlinben élő magyar költő verseivel számos irodalmi magazinban találkozhattak az olvasók, és megjelent egy verseskötete is Kilenc élet címmel. A Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludniaz első mesekönyve, és bátran állítjuk, hogy szuper felütéssel kezdte gyerekirodalmi karrierjét!

A kislajhár meséje vicces, aranyos, és minden kisgyerekes család számára ismerős szituációt dolgoz fel. Lajhárék örökké szundikáló csemetéje egy este hirtelen nem szeretne elaludni. Hozzá hasonlóan az embergyerekekkel is előfordul, hogy az egyik pillanatban még jó alvók, a következőben viszont le se lehet fektetni őket. De vajon miért? Mrena Julianna meséjében olyan humoros magyarázata van ennek a hirtelen pálfordulásnak, hogy azon szülő és gyerek is hangosan fel fog nevetni!

Kattints ide, és szerezd meg most!

kepernyofoto-2022-08-30-85353.pngSzert-Szabó Dorottya illusztrációjaA verses meséket egyébként is egyszerűen csak jó olvasni. Van valami szinte hipnotizáló egy jó ritmusú, pergő rímű szövegben, ami miatt lehetetlen félbehagyni. Közben pedig észrevétlenül fejlődik a gyerekek memóriája és szókincse. Meg fogtok lepődni, mikor az ovisok oldalakat idéznek fejből, vagy éppen olyan kifejezéseket kezdenek el használni, ami egy alsós fogalmazásban is jól mutatna! Mrena Juliannamai szóhasználata izgalmas csavar a műfajban, hiszen, ha versekre gondolunk, valószínűleg előbb jut eszünkbe a múlt századi, formálisabb szóhasználat, mint a mai, hátköznapi. Ettől azonban csak még viccesebb és egyedibb ez a könyv!

Akinek A majom mamája tetszett, az biztosan szeretni fogja a Kislajhárt is! Mrena Julianna meséje sok-sok humorral kedveskedik az állatmesék, és a rímek kedvelőinek, és nem csodálkoznánk rajta, ha nemsokára egész ovis csoportok skandálnák ezt az őserdei történetet. Különösen jó választás lesz izgága gyerekeknek, nyugis gyerekeknek, jó alvó gyerekeknek, kevésbé jó alvó gyereknek, és minden olyan ovisnak, aki e határértékek között helyezkedik el!

kepernyofoto-2022-08-30-85427.pngSzert-Szabó Dorottya illusztrációjaA kötetet Szert-Szabó Dorottya rajzai teszik még felejthetetlenebbé. Olyan buja, zöldellő vadont varázsolt a könyv lapjaira, amibe biztosan szívesen tértek majd vissza estéről estére. Csak óvatosan lessétek meg az instagram oldalait, mert biztosan hosszú percekig fogtok görgetni varázslatosan szép mintái között! Egyszerűen lelke van minden egyes illusztrációjának. A lajhárcsaládot és az erdei világot is olyan magával ragadóan rajzolta meg, hogy gyerek és szülő is alig akar majd visszatérni belőle.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Wágner Eszter ajánlóját olvastad

Kapcsolódó termékek