Kisláb, Nagyláb jó barát

Itt a legújabb Zseblámpás könyv

Hatalmas, dörgő léptekkel érkezett a Pagony Zseblámpás könyvek legújabb része, a Nagyláb, Kisláb! Ha szeretitek a Roald Dahl-könyveket vagy a kedves történeteket barátságos szörnyekről, mint a Barátságos óriás vagy esetleg a A Graffaló, akkor Ellen Potter regénye is garantáltan tetszeni fog az egész családnak! Olvasd el a Odett, a Bartók Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

nagylab_es_kislab_borito_1000px.jpgA Zseblámpás könyveket alapvetően a 7-10 éves, már nem kezdő, de még nem gyakorlott olvasóknak ajánljuk. Nekik egy hosszú nagyregény még talán ijesztő és nehéz lehet, de ezeknek a köteteknek a szerkesztése és szövegszedése kellően szellős és tagolt, hogy kényelmesen eltudják olvasni a kisiskolások. Így garantált a sikerélmény és tehetünk egy nagy lépést az olvasóvá válás felé is. Nagyláb és Kisláb története pedig mindezek mellett annyira kedves és otthonos, hogy akár a kisebbek is élvezhetik, akiknek mondjuk felolvas a nagytesó. Emellett az egész család jól szórakozhat ezt az aranyos családregényt hallgatva, akár egy vasárnapi film kiváltásaképp. Na de mi is a történet?

Hallottál már a szaszkvacsokról? Esetleg jeti vagy nagyláb néven rémlik valami? Állítólag a hegyekben élnek és az emberek alkalomadtán látni vélik őket, de használható bizonyítékot eddig még senki sem talált róluk. Pont ezekről az érdekes lényekről szól a mese, melyben megismerjük Hugót, a szaszkát (fiatal szaszkvacsot) és népes szaszkvacs családját, valamint Bundyt, az emberfiút.

Kattints ide és szerezd meg a kötetet!

kepernyofoto-2022-11-15-162256.pngSala Felicita illusztrációjaA szaszkvacsok barlangrendszerekben élnek és szigorúan tilos emberek előtt mutatkozniuk. Ezt a Szaszkák Tanodájában már egészen hamar megtanulják, ahogy azt is, hogyan rejtőzzenek el előlük, hogyan tűnjenek például egy hatalmas levélkupacnak. Viszont egy nap Hugót megpillantja egy ember! Onnantól fogva elkezdik érdekelni az emberek és az vetődik fel benne, hogy talán nem is minden ember rossz, talán nem is akarják őket bántani.

Mindeközben hamarosan érkezik a Békahold Fesztivál, ahol helyet kap a fiatal szaszkvacsok bátorságpróbája, valamint megannyi finomság is terítékre kerül. A nagy Békahold ünnepségre készülődve Hugó elkezd levelezni egy emberfiúval, Bundyval, aki sajnos nem hiszi el neki, hogy ő bizony, ahogy az emberek mondják, nagylábú, így vége szakad a levelezésnek. Persze nem így ér véget a történet, mert Hugó és Bundy végül találkoznak is! De hogy ott mi történik, azt már tényleg nem szeretném lelőni.

Olvasd el az első két fejezetet itt!

kepernyofoto-2022-11-15-162018.pngSala Felicita illusztrációjaAmellett, hogy már maga a szaszkvacs-világ is izgalmas, várnak még ránk egyéb események; megismerünk megannyi kis szaszkát és tanítójukat, meg persze Hugó családját, barátait, iskolatársait. Ez a meseregény nemcsak azoknak szól, akik a nyugodt, békés regényeket kedvelik, hanem azoknak is, akik szeretnének olvasni az elfogadásról, barátságkötésről, kívánságokról és álmokról is. Hogy merjünk nagyot álmodni, legyenek vágyaink és kívánságaink, melyek, ha nem is azonnal, és nem is úgy, ahogy azt várnánk, de végül valóra válhatnak.

Kezdő és haladó olvasók, barátságot és kalandot kutatók, kicsik és nagyok, felnőttek és gyerekek, olvassatok ti is Nagylábról és Kislábról, szaszkvacsokról és emberekről. Ez a kedves családregény biztosan jó alap lesz az őszi kuckózáshoz, meseolvasáshoz és összebújáshoz.

Rendeld meg most!

Murányi Odett ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek