Hová tűnt Tara, a tigriskölyök?

5 ok, amiért olvassátok el a Kalandklub második részét

Majdnem minden gyereknek van ,,állatos” korszaka. Ez jelentheti azt, hogy szüleik nagy örömére kígyót-békát és bébisünt nevelnek a panellakásban, meg persze az élelmezésükhöz szükséges legyeket, hernyókat és gilisztákat. Vagy azt is, hogy jövendő állatorvosként állandóan a NatGeo műsorát nézik. Vagy csak egész nap dzsungelkalandokról álmodoznak. Számukra tökéletes választás Jess Butterworth Kalandklub-sorozata. Olvass tovább, és tudd meg, hogy miért érdemes elolvasni a második részt!

tara_a_tigriskolyok_borito_3d_v1.jpg1.Mert megmutatja, hogy hibázni nem szégyen

Tillynek nagyon sok ügyességre van szüksége, hogy felvegyék a híres Kalandklubba, és ezért azt gondolja, hogy állandóan a legjobb oldalát kell mutatnia a Klub vezetői felé, sosem hibázhat. Ez azonban véletlenül sem igaz! Legyen szó honvágyról, türelmetlenségről, figyelmetlenségről, a Klub újabb bevetésén Tilly megtanulja, hogy a hibázás nélkülözhetetlen része a tanulási folyamatnak. A Kalandklub két mentora, Julia és Steve pedig mindig odafigyelnek arra, hogy a csapat a lehető legnagyobb biztonságban legyen Indiában is.

2. Mert szélesíti az olvasó látómezejét
taratigris2.png
Az első részben Tilly a gyönyörű nepáli hegyekbe látogat, hogy megmentse az ott élő, rendkívül ritka vörös pandákat. A második részben pedig már ő a kaland egyik főszervezője! Születésnapjára ugyanis ,,örökbe fogadhat” egy Indiában élő tigriskölyköt, Tarát. A rezervátum hetente küld képeket az állatkölyökről és a mamájáról, de egy idő után már nem érkezik több kép. Tilly izgatott levelére a rezervátum dolgozói elárulják, hogy a vízhiány miatt Tara és anyukája a védett területen kívül próbál ivóhelyet találni. Azonnal meg kell őket találni, hiszen ott biztos veszély és orvvadászok fenyegetik őket! Tilly azonnal értesíti a Kalandklubot, és nemsokára India gyönyörű dzsungeleiben találja magát az olvasóval egyetemben!

Érdekelnek a vöröspandák is? Tedd a kosaradba az első részt!

3.Ismeretterjesztő kötetnek sem utolsó!
taratigris3.png
Tudtad, hogy a bengáli tigrisből már csak 3000 él a vadonban? Tudtad, hogy akár 60km/órás sebességgel is tudnak futni? Ez több, mint az autósoknak településeken megengedett maximum sebesség Magyarországon! Tudod, melyik az egyetlen kígyófaj, amelyik fészket rak? Vagy hogy miben különbözik az afrikai és indiai elefánt? Ilyen és ehhez hasonló tényeket tudhatsz meg India állatairól, ha belelapozol a könyvbe!

4.Kaland kaland hátán
taratigris4.png
Tilly azért utazik a Kalandklubbal Indiába, hogy megmentse Tarát, a kistigrist, de nem tölti tétlenül az idejét a várakozás hosszú perceiben sem. Hőérzélelő kamerákat szerel fel, kiselefántokat ment, helikopterrel utazik, vagy éppen lelki támaszt nyújt barátainak, akik kimerültek a hosszú, munkával töltött napok után. Minden oldalra jut egy kaland, de Tilly számára azok a legfontosabbak, amelyek hozzájárulnak a lelki fejlődéséhez.

5.Mert megmutatja, hogyan segíthetünk az otthoni állatoknak is!
taratigris5.png
Bár Tilly imád utazni és új tájakat megismerni, ugyanolyan fontosak számára a hazai állatok, lepkék, méhecskék, madarak... A könyv segítségével többet megtudhatunk arról is, hogyan segítsünk a nálunk is előforduló éjszakai vendégeken, a sündisznókon, vagy hogy mikor és hogyan érdemes őket megfigyelni! Az olvasók így igazi Délutáni Kalandklub-tagoknak érezhetik magukat.

Szívesen segítenél a kertetekben élő állatoknak? Tedd a kosaradba Tilly legújabb kalandjait!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek